Analiza Merceologica a Berii Ursus Premium

Proiect
8/10 (2 voturi)
Domeniu: Merceologie
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 11 în total
Cuvinte : 2726
Mărime: 20.23KB (arhivat)
Publicat de: Remus Drăgan
Puncte necesare: 8
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Tileaga Cosmin
Universitatea “lucian Blaga” Sibiu Facultatea De StiinTe Economice Economia Comertului, Turismului Si Serviciilor

Cuprins

  1. 1. Introducere
  2. 2. Scurt istoric
  3. 3. Cerintele pietei
  4. 4. Analiza produsului
  5. 5. Inovatii
  6. 6. Recunoastere nationala si internationala
  7. 7. Promovare
  8. 8. Bibliografie

Extras din proiect

1. Introducere

Stim cu totii ca apa care curge la robinetul fiecaruia nu este tocmai baubila. Asa ca, inventivi din fire, romanii incearca sa o inlocuiasca cu alte produse: copiii cu sucuri, femeile cu apa minerala sau “apa plata cu lamaie”. Barbatii se gandesc si la sanatate si o inlocuiesc cu bere (pacat ca berea este sanatoasa doar in cantitati mici).

Totodata stim ca istoria este cea care autentifica valorile. Iar istoria celei mai bune beri a romanilor reprezinta mai mult decat o simpla traditie. Este in primul rand o experienta acumulata, in decursul anilor, o continua perfectionare dusa mai departe de pasiunea oamenilor.

Istoria celor peste 125 de ani a facut din Ursus un brand puternic, a desavarsit un gust unic, perfect echilibrat si a dat calitatea recunoscuta a celei mai bune beri romanesti.

Istoria Ursus, "Regele Berii in Romania" este intr-adevar o valoare cladita in timp.

URSUS Breweries, subsidiara a SABMiller plc, este al doilea mare producator de bere din România, cu o cota de piata anuala estimata de 25%.

Compania detine în acest moment 4 fabrici de bere cu o capacitate totala care depaseste 4 milioane de hectolitri si are aproximativ 1.300 de angajati. URSUS Breweries îsi desfasoara activitatea în Bucuresti, Cluj-Napoca, Timisoara, Buzau, Brasov ,Tunari si Blaj.

Portofoliul URSUS Breweries cuprinde în momentul de fata 6 marci: URSUS, Timisoreana, Ciucas, Stejar, Peroni Nastro Azzurro si Pilsner Urquell.

Chiar daca vanzarile produsului TIMISOREANA Lux au crescut cu 67% fata de anul 2006 tot URSUS Premium ramane principala bere produsa si comercializata de URSUS Breweries.

2. Scurt istoric

- Simbol al traditiei noastre românesti, industria berii din România rememoreaza o adevarata pagina de istorie nationala. Aproape 300 de ani s-au scurs de la prima atestare documentara a producerii berii în România- aparitia fabricii de bere de la Timisoara, la începutul secolului XVIII.

-Fabrica de bere din Cluj-Napoca este locul de origine al berii URSUS. Atestata documentar în 1878, fabrica a parcurs un amplu proces de modernizare, pastrându-si în acelasi timp gustul si calitatea inconfundabile.

In perioada interbelica, in anul 1929, fabrica de bere din Cluj urma sa poarte numele nou infiintatei intreprinderi "Ursus - Fabricile de Bere Unite din Cluj". In perioada nationalizarii, in anul 1948, Ursus a primit denumirea "Fabrica de Bere Inainte- Cluj".

Dupa lucrarile de investitii din 1958, modernizarea a mers in pas cu imbunatatirea procesului de productie. In aceasta perioada, s-a implementat si procesul de pasteurizare a berii.

Dupa 1989, Ursus a cunoscut un progres accelerat.

Incepand cu 1994, incepe distributia catre zone invecinate Clujului, precum si in Bucuresti si in Constanta.

În 1996, South African Breweries (SAB) achizitioneaza Vulturul Buzau, o fabrica ce dateaza din 1978 si care reprezinta prima achizitie a SABMiller în România.

Fabrica a fost cunoscuta mult timp sub numele de Vulturul SA Buzau, iar achizitionarea acesteia a marcat începutul investitiilor SABMiller în tara noastra. Un an mai târziu, South African Breweries cumpara Pitber Pitesti si URSUS Cluj-Napoca, iar în 1998 Vulturul Buzau fuzioneaza cu Pitber Pitesti si URSUS Cluj.

Aceasta achizitie a insemnat o noua strategie care a facut din Ursus una dintre cele mai bine vandute beri de pe piata romaneasca. Distributia a fost extinsa la nivel national si international.

Compania este prezenta în peste 40 de tari de pe patru continente, iar in Europa, in urma cresterii consumului de bere pe cap de locuitor, cele mai bune rezultate au fost obtinute in Polonia, Rusia si România.

- În 2001, URSUS S.A. cumpara pachetul actionar majoritar de la Bere Timisoreana SA, iar anul urmator URSUS S.A. si Bere Timisoreana fuzioneaza într-o singura companie integrata, COMPANIA DE BERE ROMÂNIA, cu sediul central în Cluj-Napoca. În acelasi an SAB plc achizitioneaza Miller Brewing, schimbându-si numele în SABMiller plc.

- În 2004, Compania de Bere România si Aurora S.A. Brasov fuzioneaza într-o singura companie, iar în anul urmator URSUS Breweries devine noul nume al operatiunilor SABMiller în România.

Preview document

Analiza Merceologica a Berii Ursus Premium - Pagina 1
Analiza Merceologica a Berii Ursus Premium - Pagina 2
Analiza Merceologica a Berii Ursus Premium - Pagina 3
Analiza Merceologica a Berii Ursus Premium - Pagina 4
Analiza Merceologica a Berii Ursus Premium - Pagina 5
Analiza Merceologica a Berii Ursus Premium - Pagina 6
Analiza Merceologica a Berii Ursus Premium - Pagina 7
Analiza Merceologica a Berii Ursus Premium - Pagina 8
Analiza Merceologica a Berii Ursus Premium - Pagina 9
Analiza Merceologica a Berii Ursus Premium - Pagina 10
Analiza Merceologica a Berii Ursus Premium - Pagina 11

Conținut arhivă zip

  • Analiza Merceologica a Berii Ursus Premium.doc

Alții au mai descărcat și

Rolul organizațiilor internaționale în dinamica securității globale

Organizatiile internationale permit statelor sa abordeze împreuna problemele comune, în cadrul unui proces decizional colectiv, chiar daca unele...

Bazele Merceologiei

CAPITOLUL I: OBIECTUL DE STUDIU AL MERCEOLOGIEI 1.1. Obiectul de studiu al merceologiei Stiinta marfurilor – Merceologia – are ca obiectiv...

Reciclarea Autovehiculelor Scoase din Uz

CE INSEAMNA RECICLAREA? Recilarea este un concept tot mai des intalnit inca din secolul al XX-lea care doreste limitarea risipei de resurse pentru...

Mierea, zahărul și produsele zaharoase

Produsele apicole: - produse apicole naturale directe: - mierea; - ceara; - propolisul; - polenul; - lăptişorul de matcă; - veninul de...

Bazele Merceologiei

1.1 Obiectul merceologiei Etimologia cuvântului “merceologie” provine de la cuvântul merx (limba latină) – marfă logos (limba greacă) – ştiinţă...

Tehnici și metode moderne de control în sistemele de fabricație

momente istorice şi factori cu implicaţii importante în ceea ce priveşte calitatea: omul şi-a dezvoltat gustul pentru mai bun şi mai frumos din...

Te-ar putea interesa și

Analiza calității senzoriale a berii

Introducere Probabil că toți am savurat cel puțin o dată în viață gustul berii. Berea a fost descoperită cu mii de ani în urmă, ea a devenit în...

Caracterizarea Merceologica a Berii Ursus Premium

Scurt istoric Berea este o bautura aparte, chiar speciala. O tablita sumeriana de acum 6000 de ani aducea omenirii secretul fabricarii acestei...

Ai nevoie de altceva?