Analiza Merceologica Nokia 5800

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Merceologie
Conține 2 fișiere: doc, ppt
Pagini : 30 în total
Cuvinte : 3600
Mărime: 784.28KB (arhivat)
Puncte necesare: 7
Universitatea Lucian Blaga Facultatea de Stiinte Economice

Cuprins

  1. Cap. I. Introducere în studiul telefonului mobil ca marfă
  2. Cap. II. Metodologia generală de cercetare a telefonului mobil
  3. ca marfă
  4. Cap. III. Proprietăţi generale ale telefonului mobil
  5. Cap. IV. Calitatea telefonului mobil
  6. Cap. V. Calimetria: Măsurara şi estimarea calităţii telefonului mobil
  7. Cap. VI. Standardizarea şi certificarea telefonului mobil Cap. VII. Prezentarea gamei sortimentale şi înnoirea acesteia
  8. Cap. VIII. Garantarea calităţii telefonului mobil : termene de valabilitate şi condiţii de păstrare
  9. Cap. IX. Etichetarea şi marcarea
  10. Bibliografie

Extras din proiect

Scurt istoric NOKIA

Primul secol de existenţă Nokia: 1865 -1967

Istoria Nokia începe cu fabrica de hârtie a lui Fredrik Idestam, de pe malurile râului Nokianvirta. Între 1865 şi 1967, compania creşte şi devine o mare putere industrială. Intrarea în domeniul electronicelor se va face însă într-o fază ulterioară - întâi are loc fuziunea cu un producător de cabluri şi cu un producător de cauciuc, fuziune prin intermediul căreia se creează Nokia Corporation

1865: Apariţia Nokia

Fredrik Idestam înfiinţează o fabrică de hârtie lângă cascada Tammerkoski din sud-vestul Finlandei - aici începe istoria Nokia.

1898: Se creează Uzinele Finlandeze de Cauciuc

Arvid Wickström înfiinţează compania Uzinele Finlandeze de Cauciuc - aceasta avea să devină ulterior divizia producătoare de cauciuc din cadrul Nokia.

1912: Se creează Uzinele Finlandeze de Cabluri

Eduard Polón înfiinţează compania Uzinele Finlandeze de Cabluri - pe baza acesteia se va crea ulterior divizia de cabluri şi electronice a Nokia.

1937: Verner Weckman, un jucător de categoria grea în industrie

Fostul luptător olimpic Verner Weckman devine preşedinte al Uzinelor Finlandeze de Cabluri.

1960: Primul departament de electronice

Uzinele Finlandeze de Cabluri îşi înfiinţează primul departament de electronice, care desfăşoară activităţi de comercializare şi exploatare computere.

1962: Primul dispozitiv electronic producţie proprie

Departamentul de electronice al Uzinelor Finlandeze de Cabluri finalizează primul dispozitiv electronic producţie proprie - un analizor de semnal pentru centralele de energie nucleară.

1967: Fuziunea

Are loc fuziunea oficială dintre Nokia Ab, Uzinele Finlandeze de Cauciuc şi Uzinele Finlandeze de Cabluri - în urma fuziunii, se creează Nokia Corporation.

Cap. I. Introducere în studiul telefonului mobil ca marfă

Activitatea umană are la bază utilizarea unor produse şi servicii variate care ajută pe om să-şi satisfacă o largă paletă de nevoi . A detine un telefon mobil reprezinta o necesitate individuală, dar poate fi şi de grup.

Produsul este un bun material, rezultat al activităţii umane destinat să satisfacă o trebuinţă.

Printre toate produsele existente pe piaţă se numără şi telefonul mobil Nokia 5800. Cu ajutorul lui putem comunica, transmite, emite imagini, sunete si alte informatii de orice natura. Baza fizică a tuturor transmisiilor efectuate o constituie undele electromagnetice.

Orice produs care prin proprietăţile sale satisface necesităţile altor persoane decât ale producătorilor şi face astfel necesară vânzarea-cumpărarea prin intermediul pieţei, se numeşte marfă.

Pentru a defini telefonul Nokia 5800 ca obiect al schimbului, acesta trebuie abordat din mai multe puncte de vedere, conturându-se anumite concepţii.

Concepţia valorică: dată de costurile necesare pentru producerea acestui telefon.

Pretul acestuia ajungand undeva in jurul la 1100 RON.

Acesta trebuie să demonstreze că are atât valoare cât şi utilitate ( valoare de întrebuinţare), aceasta constând în raportul calitate-preţ.

Valoarea de întrebuinţare are un conţinut tehnic, economic si socio-uman.

Conţinutul tehnic: al acestui telefon mobil se referă la părţile componente de hardware şi software, la forma dreptunghiulara a acestuia, la culorile pe care le poate avea, acestea reprezentând componentele materiale.

Conţinutul economic: referitor la legătura dintre valoarea de întrebuinţare şi valoare: pretul reflectand calitatile telefonului si functiile pe care acesta le indeplineste.

Conţinutul socio-uman: care se referă la influenţa telefonului mobil asupra stării de sănătate a populaţiei, fiecare dintre noi ştiind de efectele adverse pe care le poate avea folosirea îndelungată a telefonului mobil asupra sănătăţii noastre.

O altă componentă importantă este cea referitoare la nume, la marca telefonului, preţul fiind influenţat de aceasta, telefoanele Nokia avand o larga raspandire si fiind cunoscute ca fiind printre cele mai bune, cu o calitate superioara si mult mai rezistente in timp decat alte telefoane, care apartin altor marci.

Succesul vânzării acestui telefon mobil ţine şi de informaţiile transmise de către producător sau comerciant consumatorului potenţial prin efectuarea acţiunilor de reclamă şi publicitate sau de imaginea pe care o are consumatorul asupra acelui telefon ( reprezentări mentale de natură cognitivă, afectivă, socială, personală ).

Preview document

Analiza Merceologica Nokia 5800 - Pagina 1
Analiza Merceologica Nokia 5800 - Pagina 2
Analiza Merceologica Nokia 5800 - Pagina 3
Analiza Merceologica Nokia 5800 - Pagina 4
Analiza Merceologica Nokia 5800 - Pagina 5
Analiza Merceologica Nokia 5800 - Pagina 6
Analiza Merceologica Nokia 5800 - Pagina 7
Analiza Merceologica Nokia 5800 - Pagina 8
Analiza Merceologica Nokia 5800 - Pagina 9
Analiza Merceologica Nokia 5800 - Pagina 10
Analiza Merceologica Nokia 5800 - Pagina 11
Analiza Merceologica Nokia 5800 - Pagina 12
Analiza Merceologica Nokia 5800 - Pagina 13
Analiza Merceologica Nokia 5800 - Pagina 14

Conținut arhivă zip

  • Analiza Merceologica Nokia 5800.doc
  • Analiza Merceologica Nokia 5800.ppt

Alții au mai descărcat și

Analiza Merceologica a unui Produs

Activitatea umană are la bază utilizarea unor produse şi servicii variate care ajută pe om să-şi satisfacă o largă paletă de nevoi . A detine un...

Analiza merceologică a plăcii de îndreptat părul - Remington

Despre brandul REMINGTON În 1816, Eliphalet Remington a înfiinţat compania Remington în Ilion, New York, fiind cea mai veche companie din Statele...

Analiza Merceologica a Produsului Notebook HP Pavilion DV5 1111en

I. Introducere Notebook`ul HP Dv5 – 1111en este un portabil ce incorporeaza performanta, calitatea si stilul intr`un singur produs. Dv5 – 1111en...

Rolul organizațiilor internaționale în dinamica securității globale

Organizatiile internationale permit statelor sa abordeze împreuna problemele comune, în cadrul unui proces decizional colectiv, chiar daca unele...

Bazele Merceologiei

CAPITOLUL I: OBIECTUL DE STUDIU AL MERCEOLOGIEI 1.1. Obiectul de studiu al merceologiei Stiinta marfurilor – Merceologia – are ca obiectiv...

Bazele Merceologiei

1.1 Obiectul merceologiei Etimologia cuvântului “merceologie” provine de la cuvântul merx (limba latină) – marfă logos (limba greacă) – ştiinţă...

Tehnici și metode moderne de control în sistemele de fabricație

momente istorice şi factori cu implicaţii importante în ceea ce priveşte calitatea: omul şi-a dezvoltat gustul pentru mai bun şi mai frumos din...

Ai nevoie de altceva?