Analiza operațiunilor logistice la o întreprindere de panificație

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Merceologie
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 10 în total
Cuvinte : 3689
Mărime: 25.30KB (arhivat)
Publicat de: Edgar Sandor
Puncte necesare: 5
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Felea Mihai

Extras din proiect

Capitolul I - Introducere

S.C. Dunărea S.A. este persoană juridică română cu forma juridică de societate pe acţiuni. S.C. Dunărea S.A. se află în localitatea Olteniţa, str. Tineretului, nr. 8, judeţul Călăraşi. Este înregistrat la Registrul Comerţului cu numărul J51/77/1991 şi are codul unic de înregistrare (C.U.I.) 1925072.

Societatea a fost înfiinţată prin H.G. nr. 1353/1990 privind înfiinţarea de societăţi comerciale pe acţiuni în industria alimentară, cand Întreprinderea de Morărit şi Panificaţie Călăraşi s-a divizat în S.C. PRODPAN S.A. Călăraşi şi S.C. DUNĂREA S.A. Olteniţa. În anul 1995 societatea s-a privatizat în baza Legii nr. 77/1994 prin cumpărarea întregului pachet de acţiuni de către Asociaţia Salariaţilor şi Membrilor Conducerii Dunărea.

Capitalul social, integral privat în suma de 133.250 lei este divizat în 53.300 acţiuni cu o valoare nominală de 2.5 lei pe acţiune. Organul de conducere al societăţii, care decide asupra activităţii acesteia şi asigură politica ei economică, financiară şi comercială este Adunarea Generală a Acţionarilor.

În ceea ce priveşte numărul de posturi, la nivelul anului 2009 Dunărea S.A. înglobează un total de 60 de salariaţi, dintre care 36 la departamentul de producţie directă, în creştere faţă de anul 2008 când acest departament înregistra 52 de salariaţi.

De la data înfiinţării şi până în prezent societatea şi-a structurat activitatea pe două mari direcţii: activitatea de măcinare cereale şi activitatea de producere a pâinii şi produselor de panificaţie. Activitatea de măcinare a cerealelor se desfăşoară în cadrul atelierului moara. Datorită scăderii continue a producţiei determinată de o piaţă de desfacere, se preconizează că activitatea atelierului va fi sistată până la sfârşitul anului2009.

Activitatea de panificaţie s-a desfăşurat până în iulie 2008 în două ateliere. De la data menţionată întreaga activitate s-a concentrat într-un singur atelier a cărui reamenajare a urmărit îndeplinirea cerinţelor privind siguranţa alimentului conform principiilor HACCP impuse procesatorilor din industria alimentară ca urmare a aderării României la Uniunea Europeană.

Pentru garantarea inocuităţii produselor alimentare unităţile trebuie să identifice activităţile care sunt determinante pentru siguranţa alimentară şi trebuie să garanteze ca procedurile de siguranţă adoptate sunt stabilite, implementate, menţinute şi revizuite pe baza principiilor utilizate în sistemul de analiză a riscurilor şi punctelor critice de control, HACCP.

S.C. Dunărea S.A. vizează implementarea sistemului de management al siguranţei alimentelor, pentru a demonstra capabilitatea sa de a controla pericolele pentru siguranţa alimentului, cu scopul de a se asigura ca alimentul este sigur pentru consumul uman.

Capitalul propriu a suferit modificări în sensul creşterii atât în 2007, cât şi în 2008 cu 0.38% şi respectiv 1.995%. Deşi capitalul social şi rezervele din reevaluare nu au comportat modificări în anul 2007 şi în 2008. Ajungând la 1.687.997 lei.

Cifra de afacere a înregistrat o creştere substanţială în 2007 faţă de 2006 cu 17.4%, în schimb în anul 2008 raportat la 2007 a înregistrat un nivel asemănător, cu o creştere de numai 0.09%. În 2008 cifra de afaceri atingea suma de 4.083.956 lei.

Profitul exerciţiului a înregistrat o scădere faţă de anul 2006 cu 322 lei, respectiv cu 4.8%.Nivelul profitului exerciţiului a fost influenţat semnificativ de cheltuielile efectuate în anul 2007 pentru reamenajarea spaţiilor de producţie (lucrări de refacere a tencuielilor şi zugrăvelilor, de înlocuire a tâmplăriei, de realizarea pardoselilor cu vopsele epoxidice, etc), care au fost de cca. 104.000 lei.

Preview document

Analiza operațiunilor logistice la o întreprindere de panificație - Pagina 1
Analiza operațiunilor logistice la o întreprindere de panificație - Pagina 2
Analiza operațiunilor logistice la o întreprindere de panificație - Pagina 3
Analiza operațiunilor logistice la o întreprindere de panificație - Pagina 4
Analiza operațiunilor logistice la o întreprindere de panificație - Pagina 5
Analiza operațiunilor logistice la o întreprindere de panificație - Pagina 6
Analiza operațiunilor logistice la o întreprindere de panificație - Pagina 7
Analiza operațiunilor logistice la o întreprindere de panificație - Pagina 8
Analiza operațiunilor logistice la o întreprindere de panificație - Pagina 9
Analiza operațiunilor logistice la o întreprindere de panificație - Pagina 10

Conținut arhivă zip

  • Analiza Operatiunilor Logistice la o Intreprindere de Panificatie.doc

Ai nevoie de altceva?