Calitatea Produselor - Catering

Proiect
9/10 (2 voturi)
Domeniu: Merceologie
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 37 în total
Cuvinte : 9466
Mărime: 60.26KB (arhivat)
Publicat de: Caius Iliescu
Puncte necesare: 9
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Stanescu Dorina

Cuprins

  1. Introducere 2
  2. 1. Prezentarea generală a S.C. Privileg Catering 4
  3. 1.1 Scurt istoric 4
  4. 1.2 Obiectul de activitate 4
  5. 1.3 Dotări 6
  6. 1.4 Personal 10
  7. 2. Oferta S.C. Privileg Catering 11
  8. 2.1 Clienţi 11
  9. 2.2 Concurenţa 12
  10. 2.3 Furnizori 12
  11. 2.4 Meniu 13
  12. 2.5 Imaginea firmei pe piaţă 15
  13. 2.6 Analiza SWOT 16
  14. 3. Analiza activităţii economice 17
  15. 3.1 Analiza activelor societăţii comerciale 17
  16. 3.2 Indicatori din contul de profit şi pierderi 19
  17. 4. Calitatea produselor- principal obiectiv în serviciile de catering 24
  18. 4.1 Proteinele 24
  19. 4.2 Glucide 26
  20. 4.3 Lipide 27
  21. 4.4 Vitaminele şi mineralele 28
  22. 4.5 Fibrele 29
  23. 4.6 Fluidele esenţiale 29
  24. 4.7 Conceptul general de calitate şi control a calităţii 30
  25. Concluzii 35
  26. Bibliografie 37

Extras din proiect

INTRODUCERE

Este un adevăr cunoscut de om încă din cele mai vechi timpuri că fără hrană corespunzătoare el nu ar putea trăi şi munci. Ştiinţele medicale au stabilit, pe baza unor îndelungate descoperiri şi a numeroase cercetări şi experienţe, că omul are nevoie în hrana zilnică de o anumită varietate.

În prezent se acordă din ce în ce mai multă şi o mai mare importanţă nutriţiei în profilaxia şi patologia umană. Complexitatea relaţiei dintre om şi aliment se evidenţiază prin multiplele căi prin care nutriţia afectează fiinţa umană: metabolismul, homeostazia, echilibrul energetic şi termic, creşterea şi dezvoltatea celulară, etc.

Alimentele furnizează organismului substanţele nutritive de care acesta are nevoie pentru asigurarea energiei indispensabile proceselor vitale, pentru a sintetiza substanţele proprii şi pentru repararea uzurii, precum şi pentru formarea substanţelor active care favorizează desfăşurarea normală a proceselor metabolice.

Necesităţile nutritive variază mult de la o persoană la alta depinzând de vârstă, sex, masa corporală, felul şi intensitatea activităţii depuse şi de condiţiile mediului ambient în care se desfăşoară activitatea.

Nevoile de energie sunt cele mai stringente, cele pe care organismul le caută să le acopere în primul rând. Dacă necesarul energetic nu este acoperit prin energie chimică potenţială a substanţelor nutritive ingerate odată cu alimentele, organismul îşi procură energia necesară prin arderea ţesuturilor proprii.

Considerate, din punct de vedere economic şi social, drept un stadiu avansat de pregătire a hranei pentru populaţie, alimentaţia publică este influenţată în evoluţia sa, de nivelul de dezvoltare economică, de condiţiile de viaţă şi muncă ale oamenilor, de structură demografică, profilul ocupaţional şi mentalitatea locuitorilor, dar în mod deosebit, o contribuţie importantă la dezvoltarea sa în dinamica şi structura revine fenomenului turistic, amplorii, ritmurilor şi orientărilor acestuia.

Privită prin prisma calităţii sale de componentă a industriei turistice, făcând parte din categoria serviciilor de bază, alimentaţia publică determină nemijlocit calitatea prestaţiei turistice de ansamblu, influenţează conţinutul şi atractivitatea ofertei turistice cu multiple implicătii asupra dimensiunilor şi orientării fluxurilor turistice.

Sitemul de catering reprezintă serviciile de asigurare a mâncărurilor şi băuturilor pentru anumite ocazii sau categorii de consumatori de către unităţile specializate. Serviciile de catering intră în categoria serviciilor moderne pentru populaţie, fiind servicii de piaţă. Din punct de vedere al conţinutului activităţii, serviciile de catering au caracter industrial, iar după caracteristicile beneficiarului ele pot fi atât personale cât şi colective personalizate.

CAPITOLUL I

Prezentarea generala a S.C. Privileg Catering

1.1 Scurt istoric

La 15.04.1994 s-a înfiinţat PRIVILEG CATERING cu un capital social integral privat de 2 000 000 lei. Iniţial un mic restaurant din Sibiu situat în apropierea Hotelului Ramada, în str. Emil Cioran, nr. 8, conducerea doreşte o dezvoltare înfiinţând o nouă latură şi anume aceea de catering. Datorită lipsei de timp a oamenilor, această idee începe să prindă un contur oferindu-le posibilitatea de a mai deschide încă o locaţie în Bucureşti.

Astfel, în anul 2000, se deschide pe Bd. Biruinţei, nr. 54 o locaţie specializată în catering, oferind un meniu cu mâncăruri şi băuturi deosebite. Afacerea înregistrează un mare succes încă din primul an datorită sit-ului foarte bine realizat şi a serviciilor de bună calitate.

1.2 Obiect de activitate

După Revoluţie, conceptul de „catering” a prins rădăcini şi în România. Deşi la prima vedere pare doar un simplu „transport de mâncare”, activitatea de catering combină mai multe servicii. Dintre acestea, cel mai complex fiind organizarea de evenimente.

Catering= provine de la ‚cate’ care este un substantiv cu sensul de cumpărătură, aprovizionare. Verbul ‚to cate’ a îmbrăca. Substantivul ‚caterer’= persoană care asigură provizii pentru o gospodărie, club sau furnizează alimente necesare unei sărbatori. Înainte de a da o definiţie cât mai exactă pentru catering este bine de ştiut că ne aflăm într-un stadiu avansat al evoluţiei în care consumatorul de alimente se detaşează tot mai mult de producătorul industrial. Acest decalaj este datorat:

• Lipsei de timp a consumatorului,

• Creşterea interesului individului pentru eficienţa şi eficacitate,

• Implicării femeii în activităţiile social-economice.

Din acest motiv, în domeniul alimentar a apărut necesitatea dezvoltării unei noi industrii care să obţină produse superior prelucrate şi care să vină în întâmpinarea consumatorului modern şi a unităţilor care efectuează servicii alimentare pentru a-i satisface acestuia cele mai exigente pretenţii.

Produsele alimentare de tip ‚catering’ semi şi gata preparate sunt obţinute prin aplicarea unor sisteme de fabricaţie adecvate, concepute să faciliteze şi să simplifice păstrarea, distribuiţia, comercializarea şi servirea. Aceste sisteme poartă denumirea de sisteme catering.

Gama sortimentelor trebuie să fie cât mai variată în cazul în care piaţa de desfacere este foarte extinsă. În mod obligatoriu realizarea preparatelor culinare la scară industrială, transportul acestora la distanţă şi aprovizionarea consumatorilor individuali sau colectiv se realizează în strânsă corelaţie cu procesul de congelare.

Meniurile de tip catering realizate prin intermediul unui sistem de tip catering prezintă nu numai avantajul dimensităţii dar şi al asigurării conţinutului nutriţional adecvat iar preţul la care se realizează acestea este mult mai scazut decât în tehnologia culinară clasică.

În cazul în care cateringul este privit ca o afacere, aceasta constă în furnizarea mâncării unui client aflat în interiorul unitaţii de preparare a meniului de tip catering sau în exteriorul acestuia. În cazul în care distribuţia se realizează printr-un canal scurt spunem că avem de-a face cu un catering interior. Atunci când distribuţia se realizează printr-un canal lung se vorbeşte despre un catering exterior.

Cateringul exterior înseamnă ‚a servi mâncarea’ într-un loc departe de locul producerii ei de furnizor. Unii furnizori externi prepară complet mâncarea şi apoi o livrează la locul evenimentului, alţi furnizori externi preferă prepararea mâncării la locul petrecerii şi servirea acesteia prin intermediul unui personal uniform.

Privileg Catering face catering de exterior având echipamentele necesare. Acest tip de catering se mai numeste si “ catering la domiciliu”. Este cunoscut ca tipul de catering cel mai provocator, organizarea evenimentelor in diferite locuri fiind o activitate mai interesanta decat o actiune de catering realizata in locatii fixe. Firma de catering trebuie sa asigure mancarea si bautura, personalul care sa prepare sis a serveasca, precum si curatarea locului unde se desfasoara actiunea si transportul personalului si echipamentelor la sediu.

Organizarea actiunilor exterioare porneste de la primirea unei solicitari din partea clientului ce cuprinde data si ora, locatia, numarul de participanti, precum si bugetul de care dispune pentru evenimentul respective. Odata ales si meniul, se viziteaza locatia pentru a realize un necesar de echipamente si un plan initial de amplasare.

Preview document

Calitatea Produselor - Catering - Pagina 1
Calitatea Produselor - Catering - Pagina 2
Calitatea Produselor - Catering - Pagina 3
Calitatea Produselor - Catering - Pagina 4
Calitatea Produselor - Catering - Pagina 5
Calitatea Produselor - Catering - Pagina 6
Calitatea Produselor - Catering - Pagina 7
Calitatea Produselor - Catering - Pagina 8
Calitatea Produselor - Catering - Pagina 9
Calitatea Produselor - Catering - Pagina 10
Calitatea Produselor - Catering - Pagina 11
Calitatea Produselor - Catering - Pagina 12
Calitatea Produselor - Catering - Pagina 13
Calitatea Produselor - Catering - Pagina 14
Calitatea Produselor - Catering - Pagina 15
Calitatea Produselor - Catering - Pagina 16
Calitatea Produselor - Catering - Pagina 17
Calitatea Produselor - Catering - Pagina 18
Calitatea Produselor - Catering - Pagina 19
Calitatea Produselor - Catering - Pagina 20
Calitatea Produselor - Catering - Pagina 21
Calitatea Produselor - Catering - Pagina 22
Calitatea Produselor - Catering - Pagina 23
Calitatea Produselor - Catering - Pagina 24
Calitatea Produselor - Catering - Pagina 25
Calitatea Produselor - Catering - Pagina 26
Calitatea Produselor - Catering - Pagina 27
Calitatea Produselor - Catering - Pagina 28
Calitatea Produselor - Catering - Pagina 29
Calitatea Produselor - Catering - Pagina 30
Calitatea Produselor - Catering - Pagina 31
Calitatea Produselor - Catering - Pagina 32
Calitatea Produselor - Catering - Pagina 33
Calitatea Produselor - Catering - Pagina 34
Calitatea Produselor - Catering - Pagina 35
Calitatea Produselor - Catering - Pagina 36
Calitatea Produselor - Catering - Pagina 37

Conținut arhivă zip

  • Calitatea Produselor - Catering.doc

Alții au mai descărcat și

Culoarea - atribut definitoriu în designul ambalării mărfurilor

Realizarea pe piata interna si externa a produselor fabricate în serii mari, care sa corespunda pe deplin cerintelor materiale si spirituale ale...

Rolul organizațiilor internaționale în dinamica securității globale

Organizatiile internationale permit statelor sa abordeze împreuna problemele comune, în cadrul unui proces decizional colectiv, chiar daca unele...

Bazele Merceologiei

CAPITOLUL I: OBIECTUL DE STUDIU AL MERCEOLOGIEI 1.1. Obiectul de studiu al merceologiei Stiinta marfurilor – Merceologia – are ca obiectiv...

Particularitățile cateringului

Particularitatile cateringului Introducere Catering= afacerea de a servi mancare in locatii indepartate de locul unde ea a fost preparata....

Reciclarea Autovehiculelor Scoase din Uz

CE INSEAMNA RECICLAREA? Recilarea este un concept tot mai des intalnit inca din secolul al XX-lea care doreste limitarea risipei de resurse pentru...

Bazele Merceologiei

1.1 Obiectul merceologiei Etimologia cuvântului “merceologie” provine de la cuvântul merx (limba latină) – marfă logos (limba greacă) – ştiinţă...

Tehnici și metode moderne de control în sistemele de fabricație

momente istorice şi factori cu implicaţii importante în ceea ce priveşte calitatea: omul şi-a dezvoltat gustul pentru mai bun şi mai frumos din...

Te-ar putea interesa și

Cateringul pentru turism

Procurarea adăpostului mâncării şi băuturii pentru călători a fost trăsătura societăţilor civilizate cel puţin din timpul vechilor greci şi romani....

Principii Fundamentale în Catering

CAP. I STRUCTURA INDUSTRIEI DE CATERING Industria de catering cuprinde ansamblul structurilor sectoriale având caracter comercial şi social,...

Necesitatea și avantajele produselor tip catering în unități militare prin SC Unarom SRL

1. INTRODUCERE Dezvoltarea şi diversificarea serviciilor este expresia necesităţii satisfacerii unor nevoi sociale. Întreprinderile de alimentaţie...

Organizarea și Funcționarea Unităților de Alimentație Publică

I. Memoriu justificativ Prin alimentaţie publică se înţelege activitatea economică care se ocupă cu producerea unei game variate de preparate...

Dimensiunea unităților de catering la nivel național și european

1.1. ISTORIE ŞI DEZVOLTARE Procurarea adăpostului mâncării şi băuturii pentru călători a fost trăsătura societăţilor civilizate cel puţin din...

Echilibrarea Valorii Energetice a Produselor Catering. Studiu de Caz la SC Cosei SRL

1. INTRODUCERE În condiţiile economiei de piaţă, consumatorul devine axul central al tuturor activităţilor economice ce converg spre satisfacerea...

Piața preparatelor din carne în România

INTRODUCERE Importanța creșterii suinelor Atât pe plan mondial, cât și în țara noastră au existat cereri mari pe piață privind acoperirea...

Performanțele cateringului social în echilibrarea valorii nutritive cu implicații la Cantina Studențească nr 1 Timișoara

1. INTRODUCERE În condiţiile economiei de piaţă, consumatorul devine axul central al tuturor activităţilor economice ce converg spre satisfacerea...

Ai nevoie de altceva?