Determinarea Indicatorului Complex - Aspiratoare Praf

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Merceologie
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 19 în total
Cuvinte : 2942
Mărime: 314.83KB (arhivat)
Publicat de: Basarab Istrate
Puncte necesare: 8
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Dinu Vasile

Cuprins

  1. 1. Prezentare generală
  2. 2. Avantajele achiziţionării unui aspirator
  3. 3. Caracteristicile merceologice ale aspiratoarelor:
  4. - Descriere
  5. - Componente
  6. - Caracteristici
  7. - Mărci
  8. - Noutăţi
  9. 4. Determinarea indicatorului calităţii:
  10. - Alegerea produselor
  11. - Selecţionarea principalelor caracteristici de calitate
  12. - Gruparea caracteristicilor selecţionate
  13. - Selectarea caracteristicilor de calitate pentru analiza comparativă
  14. - Acordarea ponderii caracteristicilor
  15. Centralizarea datelor
  16. 5. Concluzii

Extras din proiect

1.PREZENTARE GENERALĂ

Aspiratorul reprezintă una dintre cele mai bune invenţii ale secolului nostru.

De la aspiratoarele cu saci din material textil, de folosinţă îndelungată, s-a ajuns la filtre pentru praf, aspiratoare cu sisteme de spălare sau chiar la aspiratoare robot, care-şi fac treaba singure, fără prea mult efort din partea noastră.

Producătorii de electrocasnice, dornici să satisfacă cerinţele consumatorilor, le răspund acestora cu diferite modele de aspiratoare, unul mai performant ca celălalt. Aspiratoare silenţioase, dotate cu sisteme de spălare sau cu sisteme de filtre ce reţin în interior particulele de praf cu dimensiune de până la un micron, aspiratoare fără sac sau cablu, aspiratoare ce absorb praful ascuns adânc în interiorul covorului, toate acestea se găsesc acum pe piaţă, fiind accesibile tuturor cumpărătorilor.

Alegerea aspiratorului nu e însă întotdeauna uşoară. Diversitatea de modele, funcţii şi designuri ne pot induce uşor în eroare.

2. AVANTAJELE ACHIZIŢIONĂRII UNUI ASPIRATOR

Aspiratoarele sunt destinate colectării prafului şi impurităţilor de pe diferite obiecte casnice şi din încăperi. Unele tipuri de aspiratoare pot efectua şi alte operaţiuni : de pulverizare, de spălare, de vopsire. Dacă se doreşte un aspirator doar pentru praf se poate alege orice model din orice gama în funcţie de caracteristicile dorite (dimensiuni, nivel de zgomot, preţ) sau un aspirator multifuncţional ce va face totul :va aspira praful din tot apartamentul (chiar şi din cele mai înguste locuri), va aspira pămantul şi alte impurităţi de pe terasă, va spăla şi curaţa covoarele textile în doua treceri temeinic şi în profunzime, va spăla şi sterge geamuri, va îndepărta firele de păr ale animalelor pe care le deţineţi în apartamentul dumneavoastră, va îndepărta praful din colţuri, caneluri şi orificii şi multe alte operaţii de curăţare.

Toate aceste operaţii sunt realizate cu o tehnologie de varf ce asigură un confort deosebit. Dintre noile şi cele mai importante realizări în domeniu putem aminti telecomanda cu infraroşu încorporată în maner, cu ajutorul căreia se poate comanda cu usurinţă, fără a fi nevoie să vă aplecaţi inutil, iar tubul de aspiraţie telescopic poate fi reglat fara trepte exact la lungimea dorita de dumneavoastra.

Pentru persoanele alergice la praf există diverse sisteme de filtrare a prafului şi mirosurilor neplăcute ce asigură o puritate absolută a aerului de evacuare.

Pentru covoare şi spaţii plate există perii ce se comută automat asigurând o aspirare perfectă în ambele situaţii. În ceea ce priveşte colectarea prafului, aspiratoarele sunt dotate cu câte un sac uşor detaşabil, încăpător, din pânza sau hârtie şi filtru electrostatic pentru o filtrare cât mai bună a prafului.

Unele aspiratoare sunt dotate cu o curea de transport ce asigur

un confort sporit pentru aspirarea comodă treptelor şi a spaţiilor foarte înguste. Proiectarea compactă aerodinamică şi greutatea mică face ca aceste aparate electrocasnice să fie deosebit de practice şi uşor de utilizat, oferind rezultate foarte bune de curăţare.

Pentru o curaţenie rapidă, aspiratorul cu acumulatori este indicat pentru curăţenia curentă, cum ar fi aspirarea de praf, firimituri, scrum, pământ de flori, chiar şi lichide. Este prevăzut cu filtru permanent lavabil, rezervor de aspiraţie transparent, adaptor pentru încărcarea acumulatorilor şi dispozitiv pentru montarea pe perete.

Având atâtea întrebuinţări şi oferindu-ne atâtea satisfacţii, aspiratorul este un aparat ce nu trebuie să lipsească din nici o locuinţa. El ne ajută să avem o viaţă mai comoda şi mai curată.

Preview document

Determinarea Indicatorului Complex - Aspiratoare Praf - Pagina 1
Determinarea Indicatorului Complex - Aspiratoare Praf - Pagina 2
Determinarea Indicatorului Complex - Aspiratoare Praf - Pagina 3
Determinarea Indicatorului Complex - Aspiratoare Praf - Pagina 4
Determinarea Indicatorului Complex - Aspiratoare Praf - Pagina 5
Determinarea Indicatorului Complex - Aspiratoare Praf - Pagina 6
Determinarea Indicatorului Complex - Aspiratoare Praf - Pagina 7
Determinarea Indicatorului Complex - Aspiratoare Praf - Pagina 8
Determinarea Indicatorului Complex - Aspiratoare Praf - Pagina 9
Determinarea Indicatorului Complex - Aspiratoare Praf - Pagina 10
Determinarea Indicatorului Complex - Aspiratoare Praf - Pagina 11
Determinarea Indicatorului Complex - Aspiratoare Praf - Pagina 12
Determinarea Indicatorului Complex - Aspiratoare Praf - Pagina 13
Determinarea Indicatorului Complex - Aspiratoare Praf - Pagina 14
Determinarea Indicatorului Complex - Aspiratoare Praf - Pagina 15
Determinarea Indicatorului Complex - Aspiratoare Praf - Pagina 16
Determinarea Indicatorului Complex - Aspiratoare Praf - Pagina 17
Determinarea Indicatorului Complex - Aspiratoare Praf - Pagina 18
Determinarea Indicatorului Complex - Aspiratoare Praf - Pagina 19

Conținut arhivă zip

  • Determinarea Indicatorului Complex - Aspiratoare Praf.doc

Alții au mai descărcat și

Rolul organizațiilor internaționale în dinamica securității globale

Organizatiile internationale permit statelor sa abordeze împreuna problemele comune, în cadrul unui proces decizional colectiv, chiar daca unele...

Bazele Merceologiei

CAPITOLUL I: OBIECTUL DE STUDIU AL MERCEOLOGIEI 1.1. Obiectul de studiu al merceologiei Stiinta marfurilor – Merceologia – are ca obiectiv...

Reciclarea Autovehiculelor Scoase din Uz

CE INSEAMNA RECICLAREA? Recilarea este un concept tot mai des intalnit inca din secolul al XX-lea care doreste limitarea risipei de resurse pentru...

Fișe de analiză mărfuri nealimentare

MARFURI CHIMICE PENTRU SPALAT SI CURATAT FISA DE ANALIZA MERCEOLOGICA PENTRU SAPUN: Elemente de marcare si etichetare: - Denumire produs:...

Bazele Merceologiei

1.1 Obiectul merceologiei Etimologia cuvântului “merceologie” provine de la cuvântul merx (limba latină) – marfă logos (limba greacă) – ştiinţă...

Tehnici și metode moderne de control în sistemele de fabricație

momente istorice şi factori cu implicaţii importante în ceea ce priveşte calitatea: omul şi-a dezvoltat gustul pentru mai bun şi mai frumos din...

Ai nevoie de altceva?