Merceologie nealimentară - Autoliv

Proiect
9/10 (2 voturi)
Domeniu: Merceologie
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 25 în total
Cuvinte : 7001
Mărime: 737.45KB (arhivat)
Publicat de: Florian Crăciun
Puncte necesare: 8

Extras din proiect

Aceasta companie este un lider mondial in ceea ce priveste siguranta automobilistica, un pionier pentru centuri de siguranta si airbag-uri, si un lider in tehnologie cu cea mai larga oferta de produse pentru siguranta la volan.

Autoliv s-a infiintat in anii ’50 in Suedia, iar in Romania si-a deschis o filiala doar in Brasov in anul 1997. In viitorul apropiat firma ar dori sa-si mai deschida o filiala in orasul Arad.

Toate fabricile producatoare de masini lidere in acest domeniu din lume sunt clientele lor. Au 80 de filiale si societati in 30 de tari.

Ei testeaza masinile si produsele la 20 de teste de accidente de masini in 9 tari si sprijina 40 000 de oameni din toata lumea.

Autoliv este inventatorul airbag-ului pentru protectia pieptului in cazul impactului lateral, a IC (Inflatable Curtain – pentru protectia capului)si a Anti-Whiplash Seat (AWS), doar pentru a mentiona cateva din contributiile acestei firme la siguranta in domeniul constructiilor de automobile. Tot ei sunt cei care au introdus sistemele Roll-over protection, Night Vision si Pedestrian Protection. Cu un milion de oameni morti in accidente rutiere in toata lumea intr-un an, este obligatorie necesitatea imbunatatirii sigurantei constructiei automobilelor. Pentru asta motto-ul lor este: “Driven for Life”.

Misiunea lor

Scopul firmei Autoliv este acela de a crea, a fabrica si a vinde produse de foarte buna calitate pentru constructia de automobile. Acesta este simplul lor motiv pentru care exista.

Dar chiar si simplitatea misiunii lor accentueaza esenta “Autoliv”.

Viziunea lor

Firma urmareste sa reduca substantial accidentele de circulatie, fie ca sunt mortale, fie ca sunt mai putin grave.

La Autoliv , oricum, exista un alt factor la fel de important pentru a defini si masura succesul: abilitatea de a salva vieti.

Valorile lor

Un sistem de valori puternic este corporatia ADN a firmei Autoliv. Aproape la fel ca si corpul uman, codul lor genetic este peste tot si influenteaza tot ceea ce fac. El determina cine suntem ei: identitatea lor.

Si, la fel ca in corpul uman, tot ceea ce fac in grupurile lor diverse din intreaga lume are un mare impact pentru identitatea Autoliv, ca un intreg.

- Inflatable Curtain acopera intreaga parte superioara laterala a unei masini, protejand capetele soferului si a tuturor pasagerilor de langa el. Poate fi facut sa protejeze un rand, 2 randuri sau chiar 3 randuri de pasageri.

Doua tipuri de IC se folosesc. Unul este proiectat sa absoarba energia unei ciocniri directe laterale in timpul a 100 de milisecunde (se numeste First Impact). Celalalt tip de IC este in stare sa absoarba energia pana la 6 secunde in cazul unui al doilea impact. Retinearea de presiune este realizata folosind o perna sigilata in care celulele sunt tesute direct de la fir, folosind tehnologia one-piece-weaving a firmei Autoliv. Aceasta metoda IC poate de asemenea sa realizeze o protectie plana si o usurare a evacuarii (conform cerintelor NHTSA) in accidentele Roll-over.

Continute in partea de sus a usilor, celulele IC se umfla in mai putin de 25 de milisecunde (de 4 ori mai repede decat clipirea unui ochi). Umflarea face ca perdeaua sa se desfasoare in locul ocupat de pasager, furnizand protectie intre capul pasagerului si orice obiect dur (ca de exemplu, un stalp). Aceasta permite Criteriului Head Injury (lovit la cap) sa fie imbunatatit. Testele de laborator au aratat ca valorile asa numitului HIC (Head Injry Criterion) pot fi reduse cu mai mult de 90% cand se foloseste IC.

IC va fi folosit de asemenea in cazul sistemului de protectie roll-over.

IC a fost dezvoltat in colaborare cu Mercedes si Volvo, care au inceput sa-l introduca in masinile lor in 1998.

- Pentru ocupantii locului din fata, Autoliv a dezvoltat sistemul Anti-Whiplash (contra zvacnirii), care s-a dovediti a fi foarte eficient in cazul impactului din spate. Intr-un studiu al US Insurance Institute for Highway Safety, de exemplu, nivelul ranilor la gat (Neck-Injury-criterion (NIC) ) s-au redus cu aproximativ 50%, la nivelele care sunt crezute a fi sigure. Aceste teste au fost facute la 15 mph sau 24 km/h.

Aceasta tehnologie se bazeaza pe productia unei speteze care se inclina intr-un mod controlat in cazul unei coliziuni din spate absorbind energia si reducand reculul ocupantului locului din fata.

Ciocnirile din spate sunt rar fatale, dar ele creeaza un sfert din accidentarile personale-adesea cu repercusiuni permanente-si cu imposibilitatea de a mai lucra.

Preview document

Merceologie nealimentară - Autoliv - Pagina 1
Merceologie nealimentară - Autoliv - Pagina 2
Merceologie nealimentară - Autoliv - Pagina 3
Merceologie nealimentară - Autoliv - Pagina 4
Merceologie nealimentară - Autoliv - Pagina 5
Merceologie nealimentară - Autoliv - Pagina 6
Merceologie nealimentară - Autoliv - Pagina 7
Merceologie nealimentară - Autoliv - Pagina 8
Merceologie nealimentară - Autoliv - Pagina 9
Merceologie nealimentară - Autoliv - Pagina 10
Merceologie nealimentară - Autoliv - Pagina 11
Merceologie nealimentară - Autoliv - Pagina 12
Merceologie nealimentară - Autoliv - Pagina 13
Merceologie nealimentară - Autoliv - Pagina 14
Merceologie nealimentară - Autoliv - Pagina 15
Merceologie nealimentară - Autoliv - Pagina 16
Merceologie nealimentară - Autoliv - Pagina 17
Merceologie nealimentară - Autoliv - Pagina 18
Merceologie nealimentară - Autoliv - Pagina 19
Merceologie nealimentară - Autoliv - Pagina 20
Merceologie nealimentară - Autoliv - Pagina 21
Merceologie nealimentară - Autoliv - Pagina 22
Merceologie nealimentară - Autoliv - Pagina 23
Merceologie nealimentară - Autoliv - Pagina 24
Merceologie nealimentară - Autoliv - Pagina 25

Conținut arhivă zip

  • Merceologie Nealimentara - Autoliv.doc

Alții au mai descărcat și

Rolul organizațiilor internaționale în dinamica securității globale

Organizatiile internationale permit statelor sa abordeze împreuna problemele comune, în cadrul unui proces decizional colectiv, chiar daca unele...

Bazele Merceologiei

CAPITOLUL I: OBIECTUL DE STUDIU AL MERCEOLOGIEI 1.1. Obiectul de studiu al merceologiei Stiinta marfurilor – Merceologia – are ca obiectiv...

Reciclarea Autovehiculelor Scoase din Uz

CE INSEAMNA RECICLAREA? Recilarea este un concept tot mai des intalnit inca din secolul al XX-lea care doreste limitarea risipei de resurse pentru...

Mierea, zahărul și produsele zaharoase

Produsele apicole: - produse apicole naturale directe: - mierea; - ceara; - propolisul; - polenul; - lăptişorul de matcă; - veninul de...

Bazele Merceologiei

1.1 Obiectul merceologiei Etimologia cuvântului “merceologie” provine de la cuvântul merx (limba latină) – marfă logos (limba greacă) – ştiinţă...

Tehnici și metode moderne de control în sistemele de fabricație

momente istorice şi factori cu implicaţii importante în ceea ce priveşte calitatea: omul şi-a dezvoltat gustul pentru mai bun şi mai frumos din...

Ai nevoie de altceva?