Merceologie nealimentară - săpunul de rufe Rex

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Merceologie
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 15 în total
Cuvinte : 3384
Mărime: 66.89KB (arhivat)
Publicat de: Blanduzia Alexe
Puncte necesare: 7
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Neacsu Andreea

Cuprins

  1. 1.Prezentarea firmei:
  2. • Istoric
  3. • Activitate
  4. • Clienţi
  5. • Concurenţă
  6. 2.Prezentarea produsului şi încadrarea în industria de profil
  7. 3.Descrierea procesului tehnologic
  8. 4.Caracteristicile produsului
  9. 5.Calitatea
  10. • Specificaţii tehnice
  11. • Dimensiuni şi toleranţe
  12. • Biodegradabilitate
  13. • Aspect/ tipuri de defecte
  14. • Modalitata de ambalare şi condiţiile de depozitare
  15. 6.Comparaţie cu alte săpunuri
  16. 7.Concluzii

Extras din proiect

Săpunul de rufe REX

1.Prezentarea firmei Henkel

Fritz Henkel, în vârstă de 28 de ani, şi cei doi parteneri ai săi au pus bazele companiei Henkel & Cie în Aachen pe data de 26 septembrie 1876. Primul produs a fost un detergent pe bază de silicat de sodiu. Spre deosebire de toate produsele similare, care erau vândute în acel moment neambalate, acest detergent pentru spălări grele era comercializat în pachete sigilate din carton, uşor de mânuit.În Canada, pe Insula Prince Edward, William E. LePage a descoperit cum să producă adeziv din peşte. El şi-a constituit propria sa companie şi într-o perioadă scurtă de timp aproviziona clienţi din Canada, SUA şi Europa. Când a preluat LePage în 1995, Henkel a devenit liderul pe piaţa canadiană de adezivi pentru constructii si pe segmentul „do-it-yourself”.În 1877 Ernst Sieglin a început să producă praf de săpun în Aachen. Împreună cu Dr. Richard Thompson din Bradford, Anglia, el a reuşit să transforme săpunul în pudră. Lui Sieglin i-a fost acordat dreptul exclusiv de vânzare a acestui sapun pentru Germania, Olanda şi Belgia în 1880. Henkel a achiziţionat un pachet de acţiuni la compania din Düsseldorf, Seifenpulver GmbH a lui Dr. Thompson, în 1929 şi a devenit acţionar unic în 1933.

În 1878 a apărut primul detergent german de marcă: „Bleich-Soda” de la Henkel [Sodă de Albire], un produs cu preţ accesibil, furnizat în pungi de hârtie rezistente. Produs din silicat de sodiu şi sodă (carbonat de sodiu), aceasta era rezultatul propriei cercetări a lui Fritz Henkel. Soda era obţinută de Matthes & Weber în Duisburg. Henkel a cumpărat această companie în 1917 şi a vândut-o în 1994.

Pentru a beneficia de avantajul unor legături de transport şi oportunităţi de vânzare mai bune, Henkel şi-a mutat compania din Aaachen la Düsseldorf, oras situat pe malul Rinului. Düsseldorf era poarta către regiunea Ruhr, care a devenit cea mai importantă zonă industrială din Imperiul German începând din secolul al XIX-lea.

Cu efect de la finalul Adunării Generale Anuale, Henkel Management AG s-a alăturat Henkel KGaA ca unic partener responsabil personal. Numele companiei a devenit Henkel AG & Co. KGaA.

În 2008, au survenit două schimbări în eşalonul superior al conducerii. Ajungând la vârsta de pensionare convenită la nivel intern, Prof. Dr. Ulrich Lehner s-a retras din funcţia de Preşedinte al Comitetului Director al Henkel KGaA, aşa cum era planificat, în ziua Adunării Generale Anuale. El a fost succedat de Kasper Rorsted (născut în 1962), danez, care deţine funcţia de Preşedinte al Comitetului Director al Henkel Management AG. În plus, Alois Linder, Vice-preşedintele Executiv al Adhesive Technologies, a părăsit Comitetul Director în iunie 2008. Succesorul său este Thomas Geitner (născut în 1955).

Pe data de 3 aprilie 2008, Henkel a preluat de la Akzo Nobel activităţile de Adezivi şi Materiale Electronice deţinute în prealabil de National Starch. Prin achiziţionarea acestor activităţi, Henkel şi-a consolidat substanţial poziţia de lider pe pieţele mondiale de adezivi, în special pe segmentele industriale. Activităţile National Starch şi portofoliul existent al Henkel Adhesive Technologies se completează excelent una pe cealaltă. În noiembrie, Henkel şi-a vândut pachetul de acţiuni de la Ecolab Inc. pentru a finanţa această tranzacţie.

În 2008, Henkel a lansat din nou numeroase inovaţii. Următoarele reprezintă doar o mică selecţie.

Coloriste este primul colorant permanent de la Schwarzkopf care conferă părului o culoare intensă, radiantă în numai 10 minute, in Romania – Palette 10 min. Color. Formula pe bază de arginină îmbunătăţeşte eficienţa pigmenţilor de colorare, minimalizând astfel deteriorarea părului în timpul procesului de colorare.

Adezivul instant Loctite Flex Gel formează aderenţă foarte puternică între suprafeţe din lemn, metal, plastic, cauciuc şi piele şi este, prin urmare, adecvat pentru utilizare atât în interior cât şi în exterior. Flexibilitatea produsului permite repoziţionarea şi se bazează pe particule microscopice de cauciuc. Repararea rapidă şi sigură a bunurilor cu folosinţă îndeplungată prelungeşte perioada lor de exploatare şi conservă resursele.

În noiembrie, Kasper Rorsted, Preşedintele Comitetului Director al Henkel, a prezentat trei noi priorităţi strategice şi obiectivele financiare pentru 2012:

Preview document

Merceologie nealimentară - săpunul de rufe Rex - Pagina 1
Merceologie nealimentară - săpunul de rufe Rex - Pagina 2
Merceologie nealimentară - săpunul de rufe Rex - Pagina 3
Merceologie nealimentară - săpunul de rufe Rex - Pagina 4
Merceologie nealimentară - săpunul de rufe Rex - Pagina 5
Merceologie nealimentară - săpunul de rufe Rex - Pagina 6
Merceologie nealimentară - săpunul de rufe Rex - Pagina 7
Merceologie nealimentară - săpunul de rufe Rex - Pagina 8
Merceologie nealimentară - săpunul de rufe Rex - Pagina 9
Merceologie nealimentară - săpunul de rufe Rex - Pagina 10
Merceologie nealimentară - săpunul de rufe Rex - Pagina 11
Merceologie nealimentară - săpunul de rufe Rex - Pagina 12
Merceologie nealimentară - săpunul de rufe Rex - Pagina 13
Merceologie nealimentară - săpunul de rufe Rex - Pagina 14
Merceologie nealimentară - săpunul de rufe Rex - Pagina 15

Conținut arhivă zip

  • Merceologie Nealimentara - Sapunul de Rufe Rex.doc

Alții au mai descărcat și

Merceologie nealimentară - săpunul Dove Fresh Touch

1.Prezentarea firmei Fondatorul companiei Lever Bros a fost William Hesketh Lever, iar mai apoi numele companiei a fost schimbat în Unilever Dept...

Rolul organizațiilor internaționale în dinamica securității globale

Organizatiile internationale permit statelor sa abordeze împreuna problemele comune, în cadrul unui proces decizional colectiv, chiar daca unele...

Bazele Merceologiei

CAPITOLUL I: OBIECTUL DE STUDIU AL MERCEOLOGIEI 1.1. Obiectul de studiu al merceologiei Stiinta marfurilor – Merceologia – are ca obiectiv...

Reciclarea Autovehiculelor Scoase din Uz

CE INSEAMNA RECICLAREA? Recilarea este un concept tot mai des intalnit inca din secolul al XX-lea care doreste limitarea risipei de resurse pentru...

Bazele Merceologiei

1.1 Obiectul merceologiei Etimologia cuvântului “merceologie” provine de la cuvântul merx (limba latină) – marfă logos (limba greacă) – ştiinţă...

Tehnici și metode moderne de control în sistemele de fabricație

momente istorice şi factori cu implicaţii importante în ceea ce priveşte calitatea: omul şi-a dezvoltat gustul pentru mai bun şi mai frumos din...

Ai nevoie de altceva?