Merceologie nealimentară - săpunul Dove Fresh Touch

Proiect
7/10 (2 voturi)
Domeniu: Merceologie
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 10 în total
Cuvinte : 2202
Mărime: 72.38KB (arhivat)
Publicat de: Blanduzia Alexe
Puncte necesare: 7
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Neacsu Andreea

Cuprins

  1. 1.Prezentarea firmei:
  2. • Istoric
  3. • Activitate
  4. • Clienţi
  5. • Concurenţă
  6. 2.Prezentarea săpunului Dove fresh touch
  7. 3.Procesul tehnologic
  8. 4.Caracteristicile produsului
  9. 5.Calitatea
  10. • Specificaţii tehnice
  11. • Dimensiuni şi toleranţe
  12. • Aspect/ tipuri de defecte
  13. • Modalitatea de ambalare şi condiţiile de depozitare
  14. 6.Comparaţie cu alte săpunuri

Extras din proiect

1.Prezentarea firmei

Fondatorul companiei Lever Bros a fost William Hesketh Lever, iar mai apoi numele companiei a fost schimbat în Unilever Dept ER.

Unilever este o companie anglo-olandeză care produce diverse bunuri de larg consum, printre care se numără: săpunuri, detergenţi şi altele.Compania are un portofoliu de peste 400 de branduri,printre care şi săpunul Dove. Unilever, una dintre cele mai importante companii de pe piaţa bunurilor de larg consum din România, este prezentă pe piaţa românească din 1995. De atunci, Unilever a investit peste 100 milioane euro, fiind unul dintre cei mai importanţi investitori din România.Unilever South Central Europe (USCE) are ca principal obiect de activitate comercializarea bunurilor de consum şi a altor bunuri de uz godpodaresc.

Portofoliul de mărci pe care Unilever le comercializează: produse de îngrijire casnică şi personală, include mărci puternice precum Dero, Omo, Cif, Domestos, Coccolino, Dove, Rexona, Axe, Clear, Signal.Deşi Unilever nu a fost format oficial până în 1930, companiile care şi-au unit forţele pentru a crea Unilever aveau o poziţie solidă pe piaţă încă din secolul XIX.

În anul 1900, companiile fondatoare ale Unilever fabricau produse pe bază de ulei şi grăsimi, în principal săpun şi margarină. La începutul secolului XX, se extinseseră atât de mult, încât afacerile lor aproape că depăşeau posibilitatea de aprovizionare cu materie primă.

În anul 1910, mediul de afaceri dificil şi Primului Război Mondial îngreunează comerţul pentru toată lumea, aşa că multe companii se unesc în asociaţii de branşă, pentru a-şi apăra interesele comune.

În anul 1920 ,pe fondul unei extinderi rapide, companiile care aveau să formeze Unilever se pregătesc să negocieze cu intenţia să oprească fabricarea, de către alte companii, a aceloraşi tipuri de produse. Dar au ajuns la concluzia că e mai bine să fuzioneze, şi aşa s-a format Unilever.

În anul 1930, primul deceniu din viaţă Unilever nu a fost deloc uşor: a început cu marea criză economică din 1929-1933 şi s-a sfârşit cu cel de-al doilea Război Mondial. Compania îşi raţionalizează operaţiunile şi, în acelaşi timp, continuă să îşi diversifice gamă de produse.

În anul 1940, operaţiunile mondiale ale Unilever încep să se fragmenteze, însă compania continuă să-şi extindă afacerile de pe piaţa alimentelor şi să mărească investiţiile în cercetare şi dezvoltare.

În anul 1950 ,afacerile Unilever au o creştere explozivă, datorită creşterii nivelului de trai al populaţiei din vestul Europei, în urmă progreselor tehnologice şi apariţiei Comunităţii Economice Europene. În acelaşi timp, în acest deceniu apar noi pieţe, în economiile în curs de dezvoltare din toată lumea.

În anul 1960 Că şi economia mondială, Unilever e în plină expansiune - creează noi produse, intră pe noi pieţe şi începe un program de achiziţii foarte ambiţios.

În anul 1970 Mediul de afaceri dur şi inflaţia ridicată au făcut din anii a€™70 o perioadă grea pentru toate companiile, dar mai ales pentru cele din sectorul bunurilor de larg consum (FMCG), fiindcă marile reţele de magazine încep să facă uz de forţa de negociere de care dispun, impunând condiţii de achiziţie dezavantajoase.

În anul 1980 Unilever este acum una din cele mai mari companii din lume, însă decide să-şi restrângă portofoliul şi să-şi raţionalizeze activităţile, pentru a se concentra asupra produselor şi mărcilor care au cel mai mare potenţial de creştere.

În anul 1990 Compania se extinde în Europa Centrală şi de Est şi continuă să se concentreze pe mai puţine categorii de produse, vânzând sau retragand de pe piaţă două treimi din mărcile sale.

Secolul XXI Primul deceniu începe cu lansarea Path to Growth, un plan strategic pe cinci ani. În 2004, compania se concentrează şi mai mult pe nevoile consumatorilor secolului XXI prin lansarea misiunii sale de a adăuga vitalitate vieţii oamenilor. În 2009, compania Unilever a anunţat noua sa viziune de a crea, prin activităţile sale de fiecare zi, un viitor mai bun, cu mărci care îi ajută pe oameni să se simtă bine, să arate bine şi să ia ce e mai bun din viaţă.

Prima investiţie a Unilever în zona de centru-sud a Europei a fost făcută pe piaţa românească. Unilever a început să investească în România în 1995, odată cu achiziţia celei mai mari fabrici de detergenţi,Dero,din Ploieşti. De atunci,compania şi-a dezvoltat atât capacitatea de producţie, cât şi portofoliul de mărci şi produse. În anul 2006, producţia locală a fost concentrată pe platforma industrială a Unilever de la Ploieşti, realizată prin construcţia unei fabrici de alimente pe terenul pe care se află fabrica de detergenţi. Platforma a fost inaugurată în decembrie 2006, în urma unei investiţii de 4 milioane de euro.În fabrica de detergenţi sunt produşi detergenţii-pudră Dero şi Omo ,produsele de curăţenie casnică Cif şi Domestos, balsamul de rufe Coccolino şi întreaga gamă de produse de îngrijire personală sub mărcile Dove,Rexona, Axe, Clear şi Sunsilk. Investiţia pentru concentrarea producţiei locale a fost realizată pentru a creşte eficienţa afacerii, în beneficiul consumatorilor. Platforma industrială de la Ploieşti este una dintre cele mai avansate capacităţi de producţie ale Unilever.Datorită producţiei locale puternice, care contribuie cu peste 60% la cifra de afaceri obţinută pe piaţa românească, Unilever are în România o afacere cu adevărat locală. Producător de peste 10 ani în ţara noastră,Unilever este certificată SR EN ISO9001/2005 şi SR EN ISO 9001/2001.

Preview document

Merceologie nealimentară - săpunul Dove Fresh Touch - Pagina 1
Merceologie nealimentară - săpunul Dove Fresh Touch - Pagina 2
Merceologie nealimentară - săpunul Dove Fresh Touch - Pagina 3
Merceologie nealimentară - săpunul Dove Fresh Touch - Pagina 4
Merceologie nealimentară - săpunul Dove Fresh Touch - Pagina 5
Merceologie nealimentară - săpunul Dove Fresh Touch - Pagina 6
Merceologie nealimentară - săpunul Dove Fresh Touch - Pagina 7
Merceologie nealimentară - săpunul Dove Fresh Touch - Pagina 8
Merceologie nealimentară - săpunul Dove Fresh Touch - Pagina 9
Merceologie nealimentară - săpunul Dove Fresh Touch - Pagina 10

Conținut arhivă zip

  • Merceologie Nealimentara - Sapunul Dove Fresh Touch.doc

Alții au mai descărcat și

Analiza merceologică a săpunului Dove

INTRODUCERE 1.SCURT ISTORIC - cum s-a nascut si care sunt produsele Unilever? In anul 1920 Pe fondul unei extinderi rapide, companiile care aveau...

Analiza Merceologica a Ciocolatei Milka

I. ISTORICUL MĂRCII MILKA În anii 1890 a fost scoasă pe piaţă ciocolata cu lapte Suchard. Unsprezece ani mai târziu, în 1901„Legenda Mov” vede...

Caracteristica merceologică a ceaiului

CAPITOLUL I CARACTERIZAREA MERCEOLOGICA A CEAIULUI 1.1. Prezentarea ceaiului si a grupei din care face parte Ceaiul face parte din grupa...

Merceologie nealimentară - săpunul de rufe Rex

Săpunul de rufe REX 1.Prezentarea firmei Henkel Fritz Henkel, în vârstă de 28 de ani, şi cei doi parteneri ai săi au pus bazele companiei Henkel...

Merceologie nealimentară

TEMA 1 : Pentru doua produse nealimentare indentificati caracteristicile de calitate si modul cum influenteaza acestea calitatea produsului . •...

Rolul organizațiilor internaționale în dinamica securității globale

Organizatiile internationale permit statelor sa abordeze împreuna problemele comune, în cadrul unui proces decizional colectiv, chiar daca unele...

Bazele Merceologiei

CAPITOLUL I: OBIECTUL DE STUDIU AL MERCEOLOGIEI 1.1. Obiectul de studiu al merceologiei Stiinta marfurilor – Merceologia – are ca obiectiv...

Bazele Merceologiei

1.1 Obiectul merceologiei Etimologia cuvântului “merceologie” provine de la cuvântul merx (limba latină) – marfă logos (limba greacă) – ştiinţă...

Ai nevoie de altceva?