Studiu de Caz iPhone 4s

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Studiu de Caz iPhone 4s.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier docx de 10 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Merceologie

Cuprins

1. Descriere produs şi firmă .pag.3
2. Date statistice .pag.4
3. Caracteristice de calitate .pag.5
4. Marca si ambalajul produsului .pag.7
5. Concluzii .pag.8
6. Bibliografie .pag.10

Extras din document

1.Descriere produs şi firmă

Iphone este un telefon mobil de tip smartphone. A fost anunţat de către Steve Jobs, fost CEO ( preşedintele consililului de administraţie ) al companiei americane Apple ȋn timpul discursului său de la Macworld Conferece Expo de la 9 Ianuarie 2007. Sub ȋndrumarea lui Jobs, compania Apple a crescut numarul vânzărilor. În ultimii ani, compania s-a extins, introducând şi ȋmbunatăţind şi alte aparate digitale. Odată cu introducerea playerului muzical portabil iPod, a softului iTunes pentru muzica digitala,precum şi a magazinului virtual iTunes Store, compania a facut incursiuni ȋn electronice de consum şi de distribuţie de muzică. Stimulând ȋn acelaşi timp inovarea, Jobs le reaminteşte angajatilor săi de „ nava adevaraţilor artişti”, această metaforă ȋnsemnând că livrarea la timp a produselor este la fel de importantă ca inovarea şi design-ul atractiv.

Iphone are suport pentru push e-mail, telefonie mobilă GSM, SMS, navigare web. În plus este dodat cu un ecran de tip touchscreen, include funcţiile găsite şi la playerele media de tip ipod şi rulează o variantă a sistemului de operare Mac OSX, numită actualmente IOS, IOS fiind elementul cheie al succesului pe piaţa al Iphone-urilor.

Iphone este cel mai vândut gadget din toate timpurile, cu peste 25 mil. de unităţi livrate până ȋn vara anului 2012.

Există mai multe tipuri de Iphone, acestea se pot enumera astfel: Iphone, Iphone 3G, 3GS, Iphone 4, 4S, Iphone 5 iar de curând şi-au făcut apariţia şi Iphone 5C şi 5S.

Iphone 4S este mai rapid decât Iphone 4, una dintre principalele noutăţi la 4S este comanda vocală. Cu ajutorul aplicaţiei, prin recunoaşterea vocii, telefonul 4S va prelua comenzile utilizatorului. O altă funcţie care a atras atenţia este capacitatea acestuia să fie rulat atât pe reţele GSM, cât şi CDMA, iar asta e pe tot globul pământesc. Camera mult imbunătăţită a 4S-ului concurează cu cea a smartphone-ului Galaxy SII ȋn cea ce priveşte megapixeli.Are display retină procesor A5, camera HD 8 mega pixeli, poate şi filma la rezoluţia HD. Ținând cont ca Apple şi-a făcut temele ȋn ceea ce priveşte concurenţa a ȋmbunătăţit sesibilitatea la lumină. Asta ȋnseamnă ca 4S are cea mai bună camera pe piaţă.Preţul acestui telefon porneşte de la 199 $ .

2.Date statistice ( ce prefera consumatorii )

Conform unui studiu publicat de IDC ȋn aceasta săptămână, cota de piaţa a celor de la Apple pe zona smartphone a scăzut ȋn trimestul doi al acestui an, iar Android a avut de câstigat din această cauza.

Totuşi nu sunt motive de alarmare ȋn tabăra Apple, deoarece scăderea se ȋncadrează ȋn tiparul ciclic pentru care ȋl au produsele companiei ȋncoace, cota de piaţă Apple pe zona smartphone era vurnerabilă ȋn faţa noutăţilor precum Galaxy S4 şi HTC one. Totuşi la toamnă se lansează un nou Iphone ( 5S ) sau poate doua modele, inclusiv unul de buget şi lucrurile vor sta altfel.

Studiul IDC arată că Apple a atins o cotă de piaţă globală de 13,2% ȋn trimestul doi al acestui an, o uşoară scădere faţă de cele 16,6% atinse ȋn urmă cu un an. În ciuda scăderii cotei de piaţă, Apple a avut de câştigat din vânzări unde Iphone a crescut cu 20%.

Conform unui alt studiu realizat de Okazii.ro, topul preferinţelor de achizitie a românilor ȋn ceea ce priveşte smartphone-urile, realizat pe vânzările ȋnregistrate pe acest site de comerţ online şi valabil pentru luna Septembrie 2013 arată astfel:

1. Iphone 5

2. Iphone 5S

3. Iphone 4S

4. Iphone 4

5. Samsung Galaxy S4.

Preferinţele utilizatorilor „Okazii.ro” ȋn luna Septembrie 2013 s-au ȋndreptat către modelele de smartphone performante, vârfuri de gamă, provenind de la branduri de renume, se arată ȋn studiul citat.

Lansarea noilor modele Iphone 5S, 5C, vor influenţa căutările şi achiziţiile de smartphone-uri ȋn perioada urmatoare. Potrivind studiului realizat, numărul utilizatorilor de smartphone-uri este ȋn creştere. Judeţele ȋn care s-au făcut cele mai multe achiziţii de smartphone ȋn luna septembrie sunt: Bucureşti, Cluj, Constanţa, Timiş, Prahova, Iaşi printre acestea se numără şi Braşov.

Pentru acest studiu au fost utilizate date statistice realizate de „Okazii.ro” ȋn perioada 1 septembrie- 30 septembrie 2013.

Fisiere in arhiva (1):

  • Studiu de Caz iPhone 4s.docx

Bibliografie

Site-ul oficial Iphone apple.com;
IDC România comunicate de presă;
Wikipedia.ro;
Ştiri-it/economie.news.ro;
Ziare.com;
Manualele de utilizare Iphone;
Iphone forum;
Emobil.ro/articole.