Studiu de caz - magazinul Poema

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Merceologie
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 18 în total
Cuvinte : 2098
Mărime: 6.48MB (arhivat)
Publicat de: Cristina M.
Puncte necesare: 7

Cuprins

  1. Cuprins
  2. Introducere . .3
  3. Istoric .. .4
  4. Amplasarea .. 6
  5. Interiorul magazinului .7
  6. Cabina de proba ..8
  7. Emblema .. ...9
  8. Intrarea în magazin .10
  9. Vitrina .11
  10. Condițiile ambientale .. 12
  11. Ambient iluminare ..12
  12. Muzica . ...13
  13. Temperatura ... ..13
  14. Personalul . 13
  15. Varietatea prosuselor .. .13
  16. Analiza SWOT ... 15
  17. Concluzie 17
  18. Bibliografie . 19

Extras din proiect

Introducere

Magazinul ales pentru studiul nostru de caz este POEMA. Principala motivație a alegerii acestei teme este aceea de a pune în valoare calitatea, eleganța si rafinamentul aticolelor vestimentare realizate și de asemenea faptul ca este un magazine 100% romanesc .

Un al doilea motiv al alegerii acestui subiect îl reprezintă preferința, deoarece amândouă suntem clinte fidele al acestui brand .

Astfel, am considerat că abordarea acestei teme ar fi în favoarea noastră datorită cunoștiințelor pe care le avem legate de acest subiect cât și multitudinea de informații de care dispunem în acest moment despre magazin.

Istoric

Brandul Poema este un brand creat la Fabio Comprod din Craiova în anul 2003. Acesta a fost conceput și dezvoltat de Dorina Dumitrache, cea care și-a dorit să-și pună în practică pasiunea pentru modă. A vrut să creeze un mod de viață din lucrurile care îi făceau plăcere și la care se pricepea. Poema reprezintă acea dorință de exprimare a proprii viziuni despre modă, prin intermediul unei creații 100% românești. Acest brand se inspiră zi de zi din complexitatea femeilor, și descrie prin fiecare produs creat spiritul feminin. A uni vis frumos care s-a transformat într-o frumoasă realitate. Poema prețuiește calitatea și croiește frumosul pe măsura aspirațiilor clientelor sale.

Apariția și evoluția brandului Poema

Poema este un brand 100% românesc care a fost creat cu scopul de a oferi clientelor îmbrăcăminte frumoasă confecționată în România. A luat naștere în 2003 într-un mic atelier de croitorie ce se afla în garajul casei actualului soț și asocial al Dorinei Dumitrache. S-a pornit la drum cu doar patru mașini de cusut și acelea împrumutate, și două femei care realizau tiparele și prototipurile. Încet, încet atelierul a evoluat, ajungând să fie format din aproximativ 30 de confecționare, care confecționează articole vestimentare ce se adresează femeilor ce își doresc să își pună în evidență feminitatea, să adopte un stil clasic sau să poarte o ținută extravagantă.

Anul 2010 a fost anul în care vânzările și cifra de afaceri au crescut mult. S-a întâmplat acest lucru poate și din datorită faptul că Poema este un brand cu un stil propriu care a prins bine la public. A reușit să își facă clientelă fidelă de-a lungul acestor ani de activitate, i-a câștigat acesteia încrederea. Echipa Poema este implicată constant în cunoașterea și consilierea clientelor sale și încearcă permanent să îmbunătățească ținutele marca Poema, pentru a se putea ridica la nivelul așteptărilor clientelor. Dacă clientele sunt mulțumite, și brandul devine din ce în ce mai cunoscut.

Fiecare sezon reprezintă pentru brandul Poema încă un pas înainte. Sezon de sezon evoluează, oferind clientelor sale articole vestimentare în tendințe. Modelele, țesăturile și accesoriile pentru colecțiile pe care le creează, sunt alese cu grijă chiar de Dorina Dumitrache împreună cu o echipă închegată, care este la curent cu privire la tendințele din moda internă și internațională.

An de an, Poema lansează două colecții, una pentru sezonul de primăvară/vară și alta pentru cel de toamnă/iarnă. Cele două colecții sunt foarte diversificate, dar respectă influențe ale sezonului respectiv. Ambele au însă în comun feminitatea. Acestea cuprind articole vestimentare office, dar și casual, adresându-se clientelor cu vârste între 20-50 de ani. Pentru ca personele care sunt atrase de îmbrăcămintea marca Poema, să își poată accesoriza ținuta, colecțiile sunt completate cu accesorii, genți și pantofi din import. Articolele vestimentare sunt confecționate într-un număr limitat și mereu reușesc să surprindă femeile cu stil.

Bradul Poema deține 17 magazine și un magazin online. Deține magazine în Sun Plaza în București, Electroputere Parc, Galeriile Real în Craiova, Galeria Cora în Severin, Jupiter City, Euro Mall din Pitești, Shopping City Sibiu, River Plaza Mall din Vâlcea și o unitate stradală în Slatina. Bradul Poema este un brand 100% românesc ce și-a găsit un loc al său printre marii retaileri.

Bibliografie

https://www.poema.ro/despre-noi

http://iasi.inoras.ro/articol/poema-un-nou-magazin-dedicat-elegan%C5%A2ei-feminine-la-palas-mall-3930/

https://www.poema.ro/noutati.html

Preview document

Studiu de caz - magazinul Poema - Pagina 1
Studiu de caz - magazinul Poema - Pagina 2
Studiu de caz - magazinul Poema - Pagina 3
Studiu de caz - magazinul Poema - Pagina 4
Studiu de caz - magazinul Poema - Pagina 5
Studiu de caz - magazinul Poema - Pagina 6
Studiu de caz - magazinul Poema - Pagina 7
Studiu de caz - magazinul Poema - Pagina 8
Studiu de caz - magazinul Poema - Pagina 9
Studiu de caz - magazinul Poema - Pagina 10
Studiu de caz - magazinul Poema - Pagina 11
Studiu de caz - magazinul Poema - Pagina 12
Studiu de caz - magazinul Poema - Pagina 13
Studiu de caz - magazinul Poema - Pagina 14
Studiu de caz - magazinul Poema - Pagina 15
Studiu de caz - magazinul Poema - Pagina 16
Studiu de caz - magazinul Poema - Pagina 17
Studiu de caz - magazinul Poema - Pagina 18

Conținut arhivă zip

  • Studiu de caz - magazinul Poema.docx

Alții au mai descărcat și

Rolul organizațiilor internaționale în dinamica securității globale

Organizatiile internationale permit statelor sa abordeze împreuna problemele comune, în cadrul unui proces decizional colectiv, chiar daca unele...

Bazele Merceologiei

CAPITOLUL I: OBIECTUL DE STUDIU AL MERCEOLOGIEI 1.1. Obiectul de studiu al merceologiei Stiinta marfurilor – Merceologia – are ca obiectiv...

Reciclarea Autovehiculelor Scoase din Uz

CE INSEAMNA RECICLAREA? Recilarea este un concept tot mai des intalnit inca din secolul al XX-lea care doreste limitarea risipei de resurse pentru...

Mierea, zahărul și produsele zaharoase

Produsele apicole: - produse apicole naturale directe: - mierea; - ceara; - propolisul; - polenul; - lăptişorul de matcă; - veninul de...

Bazele Merceologiei

1.1 Obiectul merceologiei Etimologia cuvântului “merceologie” provine de la cuvântul merx (limba latină) – marfă logos (limba greacă) – ştiinţă...

Tehnici și metode moderne de control în sistemele de fabricație

momente istorice şi factori cu implicaţii importante în ceea ce priveşte calitatea: omul şi-a dezvoltat gustul pentru mai bun şi mai frumos din...

Ai nevoie de altceva?