Studiu de Fezabilitate SC Coffe SRL Suceava

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Merceologie
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 37 în total
Cuvinte : 5101
Mărime: 146.65KB (arhivat)
Publicat de: Ank S.
Puncte necesare: 9
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Mariana Lupan

Cuprins

  1. 1. O firmă şi puneţi în evidenţă motivul alegerii domeniului de activitate 4-5 pagini statutul care stă la baza .
  2. 2. Realizati analiza SWOT pentru a evidentia viabilitatea ideiii de afaceri si precizaţi care este strategia pe care o puteti pune in aplicare in vederea realizarii investitiei .
  3. 3. Întocmiţi bilanţul initial şi calculaţi indicatorii economico-financiari pe baza de bilanţ : indicatorii de activitate, rentabilitate , lichiditate şi analiza ALTMAN si CONAN HOLDER .
  4. 4. Evidenţiaţi sursele de finantare pentru 3 variante de proiect de investiţii ce vor sta la baza calculelor indicatorilor de eficienţă economică a investiţiei .
  5. 5. Previzionaţi cele 3 variante de proiect de investiţii ce vor sta la baza calculelor indicatorilor de eficienţa economica a investitiilor.
  6. 6. Calculati indicatorii statici de fundamentare a eficientei economice a investiţiei.
  7. 7. Calculati indicatorii imobilizarilor stiind că fondurile se cheltuiesc la jumatatea anului .
  8. 8. Calculaţi indicatorii actualizaţi la momentul scoaterii din folosinţa a obiectului de investitie , folosind o rata de actualizare a- 23 % .
  9. 9. Calculaţi indicatorii propuşi de Metodologia Băncii Mondiale folosind aceeaşi rată de actualizare .
  10. 10. Centralizaţi indicatorii de fundamentare a eficienţei economice a investiţiiilor , evidenţiaţi varianta optima de proiect a investiţiei şi justificaţi luarea deciziei de a investi în urma tuturor calculelor efectuate.

Extras din proiect

CAPITOLUL I

Înfiinţarea firmei şi punerea în evidenţă a motivului alegerii domeniului de activitate , actul constitutiv şi statutul de funcţionare .

1. Prezentarea firmei

Societatea comercială S.C. Coffe S.R.L. Suceava s-a constituit conform Hotărârii Judecătoreşti nr. J22/275/02.01.2010, codul unic de înregistrare fiind 24544573 având ca activitate principală prestarea de servicii de restaurant , cafenea precum şi serviciile conexe pe care le implica aceasta.

Forma juridică de constituire este societate cu răspundere limitată.

Obiectivul principal de activitate: Restaurante şi alte activităţi de servicii de alimentaţie ( Conf. CAEN 5610 Restaurante).

Firma dispune de un capital social de 20000 aport în numerar care se divide în 200 părţi sociale cu o valoare numerică de 100 lei .

Ca materii prime sunt folosite cele mai bune incrediente servindu-se zilnic circa 800 de clienţi în cadrul cafenelei , acestea venind direct de la producătorii de renume naţional din industria cafelei cu care colaboram .

Pentru a lansa şi un nou produs în cadrul firmei noastre se regăseşte şi cafeua bio asemenea concepută din ingrediente bio, spre exemplu, pentru Capuccino, sunt folosite: cafea, lapte spumat şi zahăr mascovado. Preţurile cafenelei sunt accesibile tuturor, pentru am ales să se încadram în intervalul de preţuri din alte cafenele, pentru că toţi cei care preferă să îşi bea cafeaua într-o cafenea, să poată să îşi permită să bea o cafea bio.

Principiul după care se ghidează personalul nostru este în primul rând calitatea în servire , personalul staduindu-se pentru că activitatea sa se desfăşoare în cel mai bun mod pentru a ne satisface pe deplin clienţii.

2. Motivarea alegerii obiectului de activitate

Înainte de a înfiinţa o firmă fiecare dintre noi trebuie să fie motivat de ceva , de acel lucru care să ne ofere garanţia că ideea pe care noi am avuto în minte şi am planificată o lungă perioadă de timp ne va aduce şi succesul la care visam cu toţi . De aceea înainte de a realiza acest proiect şi a înfiinţa această firmă am analizat câteva aspecte ale vieţii sociale şi economice care mau dus cu gândul la faptul că o cafenea ar putea fi o afacere de succes potrivită pentru mine deoarece consider că numărul de 10 cafenele din Suceava sunt insuficiente pentru cei peste 700.000 de locuitori ai Sucevei ,ceea ce înseamnă că concurenta este mică iar succesul este garantat. Un alt motiv ar fi faptul că deţinerea unui local reprezintă, probabil, aspiraţia firească a multora dintre noi. Ne imaginăm cum oamenii vin, consuma şi se simt ca la ei acasă într-o ambiantă plăcută. De aceeia consider că o cafenea ar fi o afacere de success oamenii iubind locurile care oferă o atmosferă plăcută, ceea ce firma noastră intenţionează să le ofere .

Îmi amintesc de zilele atât de lejere din facultate, în care timpul ne stătea la dispoziţie....

Cu fiecare zi care trecea, mersul la cafea cu prietenele aproape că devenise un cult. Apreciam o cafea bună, savurata într-un ambient liniştit, cu o muzică deosebită în background. Mirosul de cafea fierbinte dimineaţa şi poveştile amuzante împărtăşite cu fetele îmi făceau ziua mai frumoasă. Cafeneaua nu a fost niciodată doar un loc în care îţi bei cafeaua şi fugi. Este un loc de relaxare, un moment liniştit pe care ţi-l acorzi după o zi de muncă, sau unul în care îţi întâlneşti prietenii pentru o porţie serioasă de râs şi socializare. Realizez că amintirea acelor zile mă bucură şi astăzi ceea ce se va întâmpla şi cu clienţii noştri .

Printre alte motive se numără şi faptul că consumul de cafea pe cap de locuitor a crescut , iar oamenii îşi doresc din ce în ce mai mult ca locul în care îşi beau cafeaua să fie unul relaxant, să le ofere un moment doar pentru ei, iar cu servicii de calitate şi bunăvoinţă din partea angajaţilor noştri nu putem da greş . Experienţa şi bunăvoinţa arătată de angajaţi în activitatea lor vor aduce clienţii înapoi, într-un număr mai mare chiar,ceea ce va duce la un profit considerabil şi la dezvoltarea continuă a imaginii cafenelei .Din puct de vedere economic motivul pentru care am ales acest tip de afacere este faptul că chiria pentru spaţiile comerciale a scăzut, în timp ce numărul de spaţii comerciale disponibile a crescut iar numărul de vizitatori în cadrul acestora ceste relativ mare . Aşadar , oricare ar fi visul nostru, trebuie să-i dăm crezare şi mai ales să-l transformăm în realitate.

Preview document

Studiu de Fezabilitate SC Coffe SRL Suceava - Pagina 1
Studiu de Fezabilitate SC Coffe SRL Suceava - Pagina 2
Studiu de Fezabilitate SC Coffe SRL Suceava - Pagina 3
Studiu de Fezabilitate SC Coffe SRL Suceava - Pagina 4
Studiu de Fezabilitate SC Coffe SRL Suceava - Pagina 5
Studiu de Fezabilitate SC Coffe SRL Suceava - Pagina 6
Studiu de Fezabilitate SC Coffe SRL Suceava - Pagina 7
Studiu de Fezabilitate SC Coffe SRL Suceava - Pagina 8
Studiu de Fezabilitate SC Coffe SRL Suceava - Pagina 9
Studiu de Fezabilitate SC Coffe SRL Suceava - Pagina 10
Studiu de Fezabilitate SC Coffe SRL Suceava - Pagina 11
Studiu de Fezabilitate SC Coffe SRL Suceava - Pagina 12
Studiu de Fezabilitate SC Coffe SRL Suceava - Pagina 13
Studiu de Fezabilitate SC Coffe SRL Suceava - Pagina 14
Studiu de Fezabilitate SC Coffe SRL Suceava - Pagina 15
Studiu de Fezabilitate SC Coffe SRL Suceava - Pagina 16
Studiu de Fezabilitate SC Coffe SRL Suceava - Pagina 17
Studiu de Fezabilitate SC Coffe SRL Suceava - Pagina 18
Studiu de Fezabilitate SC Coffe SRL Suceava - Pagina 19
Studiu de Fezabilitate SC Coffe SRL Suceava - Pagina 20
Studiu de Fezabilitate SC Coffe SRL Suceava - Pagina 21
Studiu de Fezabilitate SC Coffe SRL Suceava - Pagina 22
Studiu de Fezabilitate SC Coffe SRL Suceava - Pagina 23
Studiu de Fezabilitate SC Coffe SRL Suceava - Pagina 24
Studiu de Fezabilitate SC Coffe SRL Suceava - Pagina 25
Studiu de Fezabilitate SC Coffe SRL Suceava - Pagina 26
Studiu de Fezabilitate SC Coffe SRL Suceava - Pagina 27
Studiu de Fezabilitate SC Coffe SRL Suceava - Pagina 28
Studiu de Fezabilitate SC Coffe SRL Suceava - Pagina 29
Studiu de Fezabilitate SC Coffe SRL Suceava - Pagina 30
Studiu de Fezabilitate SC Coffe SRL Suceava - Pagina 31
Studiu de Fezabilitate SC Coffe SRL Suceava - Pagina 32
Studiu de Fezabilitate SC Coffe SRL Suceava - Pagina 33
Studiu de Fezabilitate SC Coffe SRL Suceava - Pagina 34
Studiu de Fezabilitate SC Coffe SRL Suceava - Pagina 35
Studiu de Fezabilitate SC Coffe SRL Suceava - Pagina 36
Studiu de Fezabilitate SC Coffe SRL Suceava - Pagina 37
Studiu de Fezabilitate SC Coffe SRL Suceava - Pagina 38
Studiu de Fezabilitate SC Coffe SRL Suceava - Pagina 39
Studiu de Fezabilitate SC Coffe SRL Suceava - Pagina 40

Conținut arhivă zip

  • Studiu de Fezabilitate SC Coffe SRL Suceava.doc

Alții au mai descărcat și

Rolul organizațiilor internaționale în dinamica securității globale

Organizatiile internationale permit statelor sa abordeze împreuna problemele comune, în cadrul unui proces decizional colectiv, chiar daca unele...

Bazele Merceologiei

CAPITOLUL I: OBIECTUL DE STUDIU AL MERCEOLOGIEI 1.1. Obiectul de studiu al merceologiei Stiinta marfurilor – Merceologia – are ca obiectiv...

Reciclarea Autovehiculelor Scoase din Uz

CE INSEAMNA RECICLAREA? Recilarea este un concept tot mai des intalnit inca din secolul al XX-lea care doreste limitarea risipei de resurse pentru...

Mierea, zahărul și produsele zaharoase

Produsele apicole: - produse apicole naturale directe: - mierea; - ceara; - propolisul; - polenul; - lăptişorul de matcă; - veninul de...

Bazele Merceologiei

1.1 Obiectul merceologiei Etimologia cuvântului “merceologie” provine de la cuvântul merx (limba latină) – marfă logos (limba greacă) – ştiinţă...

Tehnici și metode moderne de control în sistemele de fabricație

momente istorice şi factori cu implicaţii importante în ceea ce priveşte calitatea: omul şi-a dezvoltat gustul pentru mai bun şi mai frumos din...

Ai nevoie de altceva?