Studiul Calității Produselor Cosmetice

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Merceologie
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 70 în total
Cuvinte : 21335
Mărime: 473.29KB (arhivat)
Publicat de: Dani D.
Puncte necesare: 10
Universitatea Creştină „Dimitrie Cantemir” Facultatea de Management Turistic şi Comercial Timişoara

Cuprins

  1. INTRODUCERE 3
  2. CAPITOLUL I-Produse cosmetice 4
  3. 1.1.Scurt istoric al produselor cosmetice 4
  4. 1.2.Clasificarea produselor cosmetice 7
  5. 1.3.Materii prime pentru produsele cosmetice 9
  6. 1.4.Piața produselor cosmetice în Romania 11
  7. 1.5.Metode de păstrare a produselor cosmetice 14
  8. 1.6.Asigurarea calitătii și eficacității produselor cosmetice 15
  9. CAPITOLUL II- Studiul conţinutului de ingrediente toxice din produsele cosmetice 17
  10. 2.1.Agenți care acționează asupra țesuturilor 17
  11. 2.2. Substanţe chimice folosite ca ingrediente cosmetice, cu efect nociv asupra organismului .18
  12. 2.3.Analiza chimică a produselor cosmetice 23
  13. 2.4.Testarea produselor cosmetice 27
  14. CAPITOLUL III-S.C. Elmiplant S.A . 30
  15. 3.1.Prezentarea generală a firmei S.C. Elmiplant S.A 30
  16. 3.2.Politica firmei în domeniul calitătii 33 3.3.Structura organizatorică .34
  17. 3.4.Principii active ale firmei 36
  18. 3.5.Gama de produse .51
  19. CAPITOLUL IV- Analiza situației economico-financiare 62
  20. 4.1. Analiza echilibrului economico-financiar 62
  21. 4.2.Analiza activității firmei prin prisma altor indicatori economico- financiari 65
  22. CONCLUZII . 68
  23. BIBLIOGRAFIE 70

Extras din proiect

INTRODUCERE

Industria cosmetică s-a dezvoltat și a devenit un domeniu foarte complex și specializat. Acest domeniu a combinat cunoștinţele de farmacie și dermatologie cu cele de herbologie tradiţională, precum şi cu cunoștinţe moderne despre procesarea tehnologică şi elemente foarte avansate de psihologie de marketing. Toate acestea pentru a exploata şi satisface instinctele omului de a-şi dori să fie considerat atragător şi sănătos în mediul său social.

Calitatea constituie una dintre condiţiile esenţiale ale succesului. Aceasta se reflectă în primul rând în produse, într-o structură organizatorică bine pus la punct, logică şi operativă a companiei producătoare, în resursele disponibile (personal, clădiri, dotări, aparatură), resurse la un nivel stinţific cât mai avansat, cât şi în procedeele de producţie şi în materiile prime necesare fabricării produselor.

Majoritatea produselor comerciale intensiv chimizate de azi au proprietăţi cerute de marketing, cum ar fi un aspect și o consistenţă placută și o bună conservare. Acestea obiective sunt atinse în ciuda interacţiunii lor cu beneficiile pe care ar trebui sa le aducă.

Un aspect important în calitatea produselor cosmetice se referă la normele de igienă, norme care trebuie respectate riguros în toate etapele procesului de producţie, din momentul cercetării noului produs până în momentul comercializării acestuia.

Pentru a atinge o cotă de piaţă ridicată orice produs cosmetic trebuie să fie eficient, deoarece chiar şi o cremă de mâini nu este achiziţionată dacă consumatorul nu are nevoie de ea. Nimeni nu cumpără produse cosmetice numai de dragul de a le cumpăra, le cumpără pentru a-şi rezolva o problemă, o necesitate, ele trebuie aşadar să-şi dovedească eficienţa.

Specialiştii în cosmetică au găsit numeroase metode de a demonstra eficacitatea unui produs cosmetic, de la cele mai simple (pe baza ingredientelor active) până la cele mai complicate (metodele instrumentale aplicate pe voluntari), toate din dorinţa de a convinge

consumatorul final.

CAPITOLUL I. Produse cosmetice

1.1 Scurt istoric al produselor cosmetice

Egiptul antic este sursa multor bogații culturale unice. Frumsețea reginei Nefertiti a fost evidențiată de civilizația de pe malul Nilului și regăsită în descoperirile arheologice și este o dovadă a realizărilor culturale și de civilizație din acele vremuri. Cele mai vechi dovezi ale existenței produselor cosmetice sint din prima dinastie (2920 - 2770 ien). Puteți crede că în acea vreme se foloseau produse cosmetice care și în zilele noastre sint la moda? Produse pentru eliminarea vergeturilor și cicatricilor, pentru reducerea ridurilor, pentru stimularea creșterii părului. Unele dintre produsele dezvoltate și folosite de ei sint inovative și revoluționare inca și pentru zilele de astazi. Pentru vechii egipteni era extrem de important să arate și să miroase bine, ei ghidandu-se dupa expresia "curațenia este drumul spre zei". Egiptenii credeau ca imaginea și ingrijirea lor le reprezenta nivelul de dezvoltate spirituală.

Basoreliefurile și desenele găsite evoca importanța acordată în Egiptul antic igienei și frumuseții. Un corp murdar și neingrijit era considerat impur și nedemn de a se arăta și venera zeii. Produsele cosmetice erau folosite in egala masura de bărbati și femei, produsele pentru curătarea pielii făcute din vegetale și grasimi animale, parfumate cu lămaie și alte esențe se considera a fi fost un produs similar săpunului folosit de noi astăzi. Chiar și pasta de dinti era folosită in timpurile respective. Femeile după baie iși ungeau corpul cu uleiuri, in special aromate, sau cu mir. Chiar si cei saraci, bărbati și femei, iși ungeau corpul cu uleiuri pentru a preveni uscarea pielii, clima fiind caldă și uscată. Tatuajele existau incă de atunci și erau răspindite in randurile cantăreților și dansatorilor. Tatuarea fetei și a corpului (piept, coapse, brațe, spate) se practica fiind considerate erotice.

Pe lingă o igienă perfectă egiptenii acordau o atenție deosebită aspectului exterior. Folosirea fardurilor și produselor cosmetice era răspindită în randul populației. Se considera că femeile din acea vreme ar fi descoperit machiajul. Mesdemet este primul produs folosit în fardarea ochilor, de culoare verde pentru pleoapele inferioare și negru sau gri inchis pentru pleoapele superioare. Colorarea ochilor a avut și alte motive - medical - mesdemet avea calităti dezinfectante, populatia suferind datorita climei de conjunctivite, dar și credinta ca folosind culorile inchise se apăra impotriva deochiului.

Civilizatia Egiptului Antic prin tehnicile folosite in producerea produselor cosmetice si tratamentul bolilor cu substanțe naturale, a reprezentat de fapt o formă incipientă a chimiei. Chimiștii de la L'Oreal și cercetătorii de la muzeul Louvre din Paris au analizat diferite mostre de fard și produse cosmetice din perioada Egiptului Antic. Astfel au descoperit că elemente ale Mesdemet nu puteau exista in stare pură in natura, ceea ce inseamna că sintetizau substanțe. Se pare că tehnica chimiei cu solventi a existat incă din acele timpuri. Cercetarile au dus la niște rezultate remarcabile: consistența cremoasă a mesdemet se datora unui conținut de 7-10% grăsime. Acesta este de fapt conținutul de grăsime pe care il au și in zilele noastre unele dintre produsele cosmetice. Va puteti imagina că la inceputul secolului 20 femeile foloseau capetele arse ale chibriturilor pentru conturarea și machiajul ochilor? Imbrăcamintea de zi era simplă și elegantă, confectionată din țesături ușoare, care permiteau transferul de căldura și răcoreau pielea, perfect gandite și confectionate pentru clima respectiva. Elementele decorative, precum pliseurile și franjurii, imbogăteau aceste haine. Cosmeticele au fost folosite și in Grecia Antica și in Imperiul Roman, folosirea lor pentru a imbunatați aspectul exterior nu s-a schimbat pina in zilele de astăzi. A folosi cosmeticele pentru a da un aspect tinar și sanatos este și astăzi scopul. Scopul și folosirea produselor cosmetice nu s-a schimbat din antichitate pîna acum, interesul pentru ele chiar a crescut, doar legatura cu spiritualitatea a disparut.

Preview document

Studiul Calității Produselor Cosmetice - Pagina 1
Studiul Calității Produselor Cosmetice - Pagina 2
Studiul Calității Produselor Cosmetice - Pagina 3
Studiul Calității Produselor Cosmetice - Pagina 4
Studiul Calității Produselor Cosmetice - Pagina 5
Studiul Calității Produselor Cosmetice - Pagina 6
Studiul Calității Produselor Cosmetice - Pagina 7
Studiul Calității Produselor Cosmetice - Pagina 8
Studiul Calității Produselor Cosmetice - Pagina 9
Studiul Calității Produselor Cosmetice - Pagina 10
Studiul Calității Produselor Cosmetice - Pagina 11
Studiul Calității Produselor Cosmetice - Pagina 12
Studiul Calității Produselor Cosmetice - Pagina 13
Studiul Calității Produselor Cosmetice - Pagina 14
Studiul Calității Produselor Cosmetice - Pagina 15
Studiul Calității Produselor Cosmetice - Pagina 16
Studiul Calității Produselor Cosmetice - Pagina 17
Studiul Calității Produselor Cosmetice - Pagina 18
Studiul Calității Produselor Cosmetice - Pagina 19
Studiul Calității Produselor Cosmetice - Pagina 20
Studiul Calității Produselor Cosmetice - Pagina 21
Studiul Calității Produselor Cosmetice - Pagina 22
Studiul Calității Produselor Cosmetice - Pagina 23
Studiul Calității Produselor Cosmetice - Pagina 24
Studiul Calității Produselor Cosmetice - Pagina 25
Studiul Calității Produselor Cosmetice - Pagina 26
Studiul Calității Produselor Cosmetice - Pagina 27
Studiul Calității Produselor Cosmetice - Pagina 28
Studiul Calității Produselor Cosmetice - Pagina 29
Studiul Calității Produselor Cosmetice - Pagina 30
Studiul Calității Produselor Cosmetice - Pagina 31
Studiul Calității Produselor Cosmetice - Pagina 32
Studiul Calității Produselor Cosmetice - Pagina 33
Studiul Calității Produselor Cosmetice - Pagina 34
Studiul Calității Produselor Cosmetice - Pagina 35
Studiul Calității Produselor Cosmetice - Pagina 36
Studiul Calității Produselor Cosmetice - Pagina 37
Studiul Calității Produselor Cosmetice - Pagina 38
Studiul Calității Produselor Cosmetice - Pagina 39
Studiul Calității Produselor Cosmetice - Pagina 40
Studiul Calității Produselor Cosmetice - Pagina 41
Studiul Calității Produselor Cosmetice - Pagina 42
Studiul Calității Produselor Cosmetice - Pagina 43
Studiul Calității Produselor Cosmetice - Pagina 44
Studiul Calității Produselor Cosmetice - Pagina 45
Studiul Calității Produselor Cosmetice - Pagina 46
Studiul Calității Produselor Cosmetice - Pagina 47
Studiul Calității Produselor Cosmetice - Pagina 48
Studiul Calității Produselor Cosmetice - Pagina 49
Studiul Calității Produselor Cosmetice - Pagina 50
Studiul Calității Produselor Cosmetice - Pagina 51
Studiul Calității Produselor Cosmetice - Pagina 52
Studiul Calității Produselor Cosmetice - Pagina 53
Studiul Calității Produselor Cosmetice - Pagina 54
Studiul Calității Produselor Cosmetice - Pagina 55
Studiul Calității Produselor Cosmetice - Pagina 56
Studiul Calității Produselor Cosmetice - Pagina 57
Studiul Calității Produselor Cosmetice - Pagina 58
Studiul Calității Produselor Cosmetice - Pagina 59
Studiul Calității Produselor Cosmetice - Pagina 60
Studiul Calității Produselor Cosmetice - Pagina 61
Studiul Calității Produselor Cosmetice - Pagina 62
Studiul Calității Produselor Cosmetice - Pagina 63
Studiul Calității Produselor Cosmetice - Pagina 64
Studiul Calității Produselor Cosmetice - Pagina 65
Studiul Calității Produselor Cosmetice - Pagina 66
Studiul Calității Produselor Cosmetice - Pagina 67
Studiul Calității Produselor Cosmetice - Pagina 68
Studiul Calității Produselor Cosmetice - Pagina 69
Studiul Calității Produselor Cosmetice - Pagina 70

Conținut arhivă zip

  • Studiul Calitatii Produselor Cosmetice.doc

Alții au mai descărcat și

Vopsirea Părului

Simbol al frumusetii, sarmului si seductiei, dar si al puterii sau al apartenentei la un grup, parul a reprezentat dintotdeauna un element...

Studiul Calității Produselor la Combinatul Cricova

Capitolul I .Prezentarea generala a firmei. Despre firma Combinatul de Vinuri „Cricova” S.A., renumit pentru labirinturile sale subterane unice...

Mărfuri cosmetice - cremele antirid

1. MARFURILE COSMETICE 1.1. CARACTERIZARE GENERALA Produse cosmetice si de parfumerie sunt amestecuri de substante chimice naturale sau...

Metode de obținere cosmetice

INTRODUCERE Pielea reprezinta o oglinda care ne reflecta starea de sanatate si ne exprima stilul de viata. In prezent, exista numeroase...

Ochelarii de Soare

Ochii reprezinta cel mai important organ de simt, fereastra care ne ajuta sa percepem imaginea lumii. „Scumpa ca lumina ochilor”, „vederea este...

Produse Cosmetice

Cuprind produse destinate îngrijirii externe a corpului, mentinerii echilibrului si functiilor fiziologice ale epidermei si produse utilizate în...

Rolul organizațiilor internaționale în dinamica securității globale

Organizatiile internationale permit statelor sa abordeze împreuna problemele comune, în cadrul unui proces decizional colectiv, chiar daca unele...

Produse Cosmetice

Produse cosmetice si de parfumerie sunt amestecuri de substante chimice naturale sau sintetice, care se folosesc in scopul ingrijirii corpului...

Te-ar putea interesa și

Studiul Sortimentelor Produselor de Parfumerie

Din cele mai vechi timpuri, folosirea cosmeticelor s-a interferat cu dezvoltarea sociala a omului. Primul utilizator de vopsele pentru fata si corp...

Locul și rolul publicității în afacerile internaționale

ARGUMENT - Ego sum: Consum, deci exist. Cine aruncă o privire asupra mărfurilor vremurilor noastre, învaţă să se cunoască pe sine. Marfa este eul,...

Strategia de Distribuție de Tip Network Marketing la Compania Hemel Cosmetics

Strategia de distribuţie de tip Network Marketing la compania Hemel Cosmetics INTRODUCERE Tendinţele de consum manifestate în ultimele decenii...

Crearea de Brand Farmec Cluj

Introducere Farmec SA este una dintre cele mai prestigioase firme romanesti, atat pe plan national, cat si pe plan international. De`a lungul...

Tehnologia de producere a apei de toaletă de tip floral

REZUMAT Teza de licență este dedicată studierii tehnologiei de obținere a apei de toaletă florale, pe bază de extracte uleioase a materiei prime...

Tehnici de promovare a vânzărilor în cadrul companiei SC Niran Co Products SRL

CAPITOLUL I. Politica de promovare 1.1. Continutul si rolul politicii de promovare În sistemul relaţiilor cu mediul economico-social, cu piaţa,...

Produse Cosmetice pentru Barbierit și After Shave cu Principii Active Naturale

1. INTRODUCERE Industria cosmetică s-a dezvoltat și a devenit un domeniu foarte complex și specializat. Acest domeniu a combinat cunoștinţele de...

Mixul de Marketing în Cadrul Farmaciei Sensiblu

Sensiblu este cea mai mare reţea de farmacii din România, singura cu acoperire naţională. Prima farmacie Sensiblu a fost deschisă în 1997,în...

Ai nevoie de altceva?