Studiul Calității Produselor la Combinatul Cricova

Proiect
9/10 (2 voturi)
Domeniu: Merceologie
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 22 în total
Cuvinte : 7345
Mărime: 351.92KB (arhivat)
Cost: 8 puncte

Extras din document

Capitolul I .Prezentarea generala a firmei.

Despre firma

Combinatul de Vinuri „Cricova” S.A., renumit pentru labirinturile sale subterane unice si, în special, pentru vinurile sale excelente, a fost fondat în 1952. Anume în acest an hrubele de calcar din preajma oraselului Cricova, din care istoric se extragea aceasta piatra de constructie, au fost transformate într-o imensa unitate de producere si depozitare a vinului.

La 30 iulie 1980 are loc punerea in functiune a fabricii de producere a vinurilor spumante in baza galeriilor de la Cricova. Proiectul este realizat cu mare succes.

Destramarea in anul 1991 a U.R.S.S. a dus la distrugerea relatiilor economice constituite timp de decenii cu intreprinderile altor regiuni ale Uniunii Sovietice. Conducerea Combinatului, in comun cu specialistii, cautau continuu metode de depasire a situatiei create. Politica adoptata in vederea constructiei si amenajarii continue a complexului a indreptatit toate asteptarile.

Fiind conceput ca un producator al vinurilor de elita în baza tehnologiilor clasice euro-pene. Combinatul „Cricova” a folosit ca fundal pentru ulterioara sa activitate conditiile prospere originale ale galeriilor sale, care se extind pe o lungime mai mare de 60 km - labirinturi cu o microclima unica. Aici, în decursul întregului an, temperatura ramâne constanta – cca +12°-+14°C, pe când umiditatea relativa a aerului constituie cca. 97-98%. Anume datorita acestor conditii naturale optime este posibila pastrarea si maturarea vinurilor de calitate superioara, precum si a spumantului clasic, cu formarea caracterului autentic al acestora.

Obiect de activitate

„Cricova” este una din putinile întreprinderi din lume care produc vinuri spumante in conformitate cu metoda clasica franceza, inventata de celebrul calugar Dom Pierre Perignon – „Méthode Champenoise”, prin fermentare secundara in sticla si maturare ulterioara cuvée in pozitie orizontala de cel putin 3 ani.

Beciurile de la „Cricova” adapostesc si o remarcabila colectie de vinuri – Oenoteca Nationala. Exponate unicale, precum sunt “Ierusalim de Pasti”, licoarea “Ian Beher” (recolta anului 1902), impreuna cu inca 158 de marci din Burgundia, Moselle, Tokaji, Rhein..., formeaza tezaurul pretios atat al Combinatului, cat si al Republicii Moldova, cuprinzand actualmente circa 1,3 mln. de sticle.

Colectia de medalii si decoratii a Combinatului, de altfel ca si Oenoteca, este suplinita permanent: vinurile de Cricova au cucerit deja mai mult de 80 de Grand-Prix, medalii de aur si argint.

Reprezentand un complex subteran inedit, „Cricova” este o intreprindere cu un potential de producere imens, fiind declarata „obiect al patrimoniului cultural national” si decorata cu cea mai inalta distinctie de stat – Ordinului Republicii, ca semn al recunoasterii a contributiei „Cricova” in proasperarea economiei nationale si a eforturilor remarcabile in vederea dezvoltarii ramurei vitivinicole din Moldova.

Descrierea produselor

Sortimentul de produse, oferit de Combinatul de Vinuri "Cricova" S.A. este foarte variat. Vinurile se împart în mai multe categorii:

- Vinuri spumante clasice "Methode Champenoise";

- Vinuri spumante originale "Methode Charmat";

- Vinuri de colectie "CRICOVA" ;

- Seria exclusiva "CRICOVA Prestige Collection" ;

- Vinuri seci de calitate superioara ;

- Seria originala "Orasul Subteran" ;

- Seria speciala de vinuri ordinare de cupaj;

- Seria speciala "Dantela";

- Seria speciala "Avangard";

Preview document

Studiul Calității Produselor la Combinatul Cricova - Pagina 1
Studiul Calității Produselor la Combinatul Cricova - Pagina 2
Studiul Calității Produselor la Combinatul Cricova - Pagina 3
Studiul Calității Produselor la Combinatul Cricova - Pagina 4
Studiul Calității Produselor la Combinatul Cricova - Pagina 5
Studiul Calității Produselor la Combinatul Cricova - Pagina 6
Studiul Calității Produselor la Combinatul Cricova - Pagina 7
Studiul Calității Produselor la Combinatul Cricova - Pagina 8
Studiul Calității Produselor la Combinatul Cricova - Pagina 9
Studiul Calității Produselor la Combinatul Cricova - Pagina 10
Studiul Calității Produselor la Combinatul Cricova - Pagina 11
Studiul Calității Produselor la Combinatul Cricova - Pagina 12
Studiul Calității Produselor la Combinatul Cricova - Pagina 13
Studiul Calității Produselor la Combinatul Cricova - Pagina 14
Studiul Calității Produselor la Combinatul Cricova - Pagina 15
Studiul Calității Produselor la Combinatul Cricova - Pagina 16
Studiul Calității Produselor la Combinatul Cricova - Pagina 17
Studiul Calității Produselor la Combinatul Cricova - Pagina 18
Studiul Calității Produselor la Combinatul Cricova - Pagina 19
Studiul Calității Produselor la Combinatul Cricova - Pagina 20
Studiul Calității Produselor la Combinatul Cricova - Pagina 21
Studiul Calității Produselor la Combinatul Cricova - Pagina 22

Conținut arhivă zip

  • Studiul Calitatii Produselor la Combinatul Cricova.doc

Alții au mai descărcat și

Studiul Calității Produselor Cosmetice

INTRODUCERE Industria cosmetică s-a dezvoltat și a devenit un domeniu foarte complex și specializat. Acest domeniu a combinat cunoștinţele de...

Rolul organizațiilor internaționale în dinamica securității globale

Organizatiile internationale permit statelor sa abordeze împreuna problemele comune, în cadrul unui proces decizional colectiv, chiar daca unele...

Bazele Merceologiei

CAPITOLUL I: OBIECTUL DE STUDIU AL MERCEOLOGIEI 1.1. Obiectul de studiu al merceologiei Stiinta marfurilor – Merceologia – are ca obiectiv...

Bazele Merceologiei

1.1 Obiectul merceologiei Etimologia cuvântului “merceologie” provine de la cuvântul merx (limba latină) – marfă logos (limba greacă) – ştiinţă...

Tehnici si Metode Moderne de Control in Sistemele de Fabricatie

momente istorice şi factori cu implicaţii importante în ceea ce priveşte calitatea: omul şi-a dezvoltat gustul pentru mai bun şi mai frumos din...

Te-ar putea interesa și

Studiul Calității Produselor Alimentare Oferite pe Piață

CAPITOLUL I ASPECTE GENERALE ALE CALITĂŢII MĂRFURILOR 1.1. Calitatea mărfurilor Calitatea mărfurilor este o problemă care mobilizează preocupări...

Ai nevoie de altceva?