Trucuri în magazin - fondul muzical, obstacole în calea clienților, lumini și miresme

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Merceologie
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 13 în total
Cuvinte : 3148
Mărime: 728.40KB (arhivat)
Publicat de: Stelian Mureșan
Puncte necesare: 6
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Gina Butnaru

Extras din proiect

Punctul de vânzare se poate defini ca fiind locul de vânzare permanent în care pătrunde clientul şi unde el îşi efectuează cumpărăturile. Acesta poate fi un centru de decizie autonom (comerciant independent), sau numai una din entităţile spaţiale aflate în posesia unei firme comerciale, care poate să exploateze diferite forme de organizare a activităţii de comerţ: magazin, magazin-depozit, depozit.

Magazinul este un sistem constructiv, proiectat a etala, a depozita si a vinde mărfuri consumatorilor finali, respectiv clientelei sale. O asemenea definiţie sugerează necesitatea existenţei unui plan general al magazinului, în care elementele sale definitorii sa ofere în mod distinctiv de organizare si funcţionare.

Un magazin trebuie să prezinte o imagine proprie care să-l individualizeze faţă de concurenţii săi. Imaginea magazinului poate fi definită ca percepţia consumatorilor asupra magazinului şi atributelor sale, puse în valoare de un pachet de caracteristici: amplasarea magazinului, mărimea şi structura asortimentului de mărfuri, mijloace promoţionale, amenajarea de ansamblu,ambianţa si ORGANIZAREA INTERIOARA.

Intrebaţi cum apreciază personalitatea unui magazin, consumatorii vor răspunde folosind termeni ca: cinstit, corect, demn de încredere, CAPTIVANT PRIN AMBIANTA SI ORGANIZAREA INTERIOARA, etc.

Curăţenie, ordine, spaţiu, lumina multă, culori calde, o podea lustruită, muzică plăcută, discreta, miros proaspăt. Nu este descrierea interiorului unei case, ci a interiorului unui magazin gata să îsi întămpine cumpărătorii.

AMBIANŢA

Este o componentă majoră a imaginii magazinului şi poate fi definită ca efectul senzorial creat de design-ul său.

De ce este necesară ambianţa plăcută în magazin? Pentru atragerea clienţilor, pentru relaxarea lor, dar şi ca să-i ajute să se descurce la cumpărături. Atunci când vorbesc de ambianţă, comercianţii se referă în primul rând la aspectul general.

Organizarea interioară a unui magazin reprezintă, modul său de prezentare, exprimarea sa în cadrul dialogului cu clientela. De aceea, atât în proiectarea noilor magazine, cât şi în remodelarea celor existente, se urmareşte, crearea unei ambianţe care să promoveze în cel mai înalt grad vânzările şi realizarea unei legături optime între componentele sistemului format în ansamblul suprafeţei de vânzare.

Faţada magazinului este o formă majoră de promovare a vanzărilor pentru comerciantul en-detail. Aceasta funcţionează ca interfaţă între imaginea magazinului şi cumpărători, captând atenţia trecătorilor şi sugerându-le cu rapiditate profilul magazinului şi elementele distincte faţă de concurenţa din vecinătate.

Vitrina este locul în care se face cea mai eficientă reclamă produselor oferite spre vânzare.

Vitrina comunică clienţilor natura, calitatea si preţurile mărfurilor oferite de magazin. Este importantă pentru a convinge clientul să intre în magazin prima oară. Dacă este un magazin de lux, preţul nu are ce căuta acolo, mai ales că acel magazin nu are clienţi care intreabă cât costa. In schimb, un magazin alimentar trebuie să conţină cât mai multe promoţii, astfel incât cumpărătorii să fie convinşi să nu ocolească magazinul.

Rolul vitrinei a început să se diminueze o dată cu apariţia magazinelor cu autoservire, care au renunţat la etalările obişnuite şi folosesc întreaga faţadă cu geamuri pentru a asigura vizibilitatea întregului magazin. Comercianţii folosesc spaţiul pentru a comunica promoţii. In alte cazuri însă, vitrina este acoperită în totalitate de afişe cu promoţii la sucuri, bere sau iaurturi şi uitate apoi în geam timp îndelungat. Foarte importantă e iluminarea, precum şi crearea unui fundal, astfel încât privirea să se oprească la vitrină, ghicind doar ce conţine la interior magazinul.

O vitrină bine amenajată poate vinde cu până la 30% mai multă marfă, spun specialiştii. Cu toate acestea, majoritatea magazinelor mici, de proximitate nu pun mare preţ pe aspectul exterior. Cu toate că acesta trebuie să capteze atenţia trecătorilor, sugerându-le cu rapiditate profilul magazinului şi elementele distincte faţă de concurenţa din vecinătate. "Vitrina reprezintă cartea de vizită a oricarui comerciant", spune Sorin Saftescu, directorul firmei de amenajări interioare Cass Design.

Pentru amenajarea unei vitrine de către o firma profesionistă, un comerciant trebuie să aloce în jur de 1.000 euro, în funcţie de mărimea vitrinei. In cazul în care se doreşte o amenajare şcenografică,bugetul alocat poate urca şi până la 10.000. Singurele magazine unde avem de-a face cu vitrine cu adevărat profsioniste sunt cele de haine sau de pantofi, unde, de altfel, concurenţa este foarte mare, iar clienţii trebuie atraşi prin orice mijloace.

Preview document

Trucuri în magazin - fondul muzical, obstacole în calea clienților, lumini și miresme - Pagina 1
Trucuri în magazin - fondul muzical, obstacole în calea clienților, lumini și miresme - Pagina 2
Trucuri în magazin - fondul muzical, obstacole în calea clienților, lumini și miresme - Pagina 3
Trucuri în magazin - fondul muzical, obstacole în calea clienților, lumini și miresme - Pagina 4
Trucuri în magazin - fondul muzical, obstacole în calea clienților, lumini și miresme - Pagina 5
Trucuri în magazin - fondul muzical, obstacole în calea clienților, lumini și miresme - Pagina 6
Trucuri în magazin - fondul muzical, obstacole în calea clienților, lumini și miresme - Pagina 7
Trucuri în magazin - fondul muzical, obstacole în calea clienților, lumini și miresme - Pagina 8
Trucuri în magazin - fondul muzical, obstacole în calea clienților, lumini și miresme - Pagina 9
Trucuri în magazin - fondul muzical, obstacole în calea clienților, lumini și miresme - Pagina 10
Trucuri în magazin - fondul muzical, obstacole în calea clienților, lumini și miresme - Pagina 11
Trucuri în magazin - fondul muzical, obstacole în calea clienților, lumini și miresme - Pagina 12
Trucuri în magazin - fondul muzical, obstacole în calea clienților, lumini și miresme - Pagina 13

Conținut arhivă zip

  • Trucuri in Magazin - Fondul Muzical, Obstacole in Calea Clientilor, Lumini si Miresme.doc

Alții au mai descărcat și

Rolul organizațiilor internaționale în dinamica securității globale

Organizatiile internationale permit statelor sa abordeze împreuna problemele comune, în cadrul unui proces decizional colectiv, chiar daca unele...

Bazele Merceologiei

CAPITOLUL I: OBIECTUL DE STUDIU AL MERCEOLOGIEI 1.1. Obiectul de studiu al merceologiei Stiinta marfurilor – Merceologia – are ca obiectiv...

Reciclarea Autovehiculelor Scoase din Uz

CE INSEAMNA RECICLAREA? Recilarea este un concept tot mai des intalnit inca din secolul al XX-lea care doreste limitarea risipei de resurse pentru...

Mierea, zahărul și produsele zaharoase

Produsele apicole: - produse apicole naturale directe: - mierea; - ceara; - propolisul; - polenul; - lăptişorul de matcă; - veninul de...

Bazele Merceologiei

1.1 Obiectul merceologiei Etimologia cuvântului “merceologie” provine de la cuvântul merx (limba latină) – marfă logos (limba greacă) – ştiinţă...

Tehnici și metode moderne de control în sistemele de fabricație

momente istorice şi factori cu implicaţii importante în ceea ce priveşte calitatea: omul şi-a dezvoltat gustul pentru mai bun şi mai frumos din...

Ai nevoie de altceva?