Valorificarea Potentialului unei Zone in Scop Agroturistic

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Valorificarea Potentialului unei Zone in Scop Agroturistic.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 20 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domenii: Merceologie, Agronomie, Turism

Extras din document

Localizare geografica: Judetul Buzau este situat în sud-estul României, între 44 44' si 45 49' latitudine nordica si între 26 04' si 27 26' longitudine estica. Se învecineaza cu judetele Brasov si Covasna la nord-vest, Vrancea la nord-est, Braila la est, Ialomita la sud si Prahova la vest.

Judetul Buzau face parte din regiunea de Dezvoltare 2 Sud-Est, cu sediul la Braila.

Legaturile judetului cu celelalte zone din tara:

• Drumul European E 85 (sau DN 2) dinspre Bucuresti sau dinspre Suceava, Bacau, Focsani;

• DN 1B spre Ploiesti;

• DN 10 spre Brasov (itinerar pe Valea Buzaului);

• DN 2B spre Braila;

• Magistrala feroviara - linia 500 - de importanta europeana (Bucuresti-Ploiesti-Buzau-Focsani-Bacau-Suceava).

Suprafata judetului este de 6.102,6 km 2 (2,6 % din suprafata tarii). Judetul Buzau se întinde pe aproape tot bazinul hidrografic al râului Buzau care izvoraste din curbura Carpatilor. Dispunerea armonioasa a celor trei forme de relief caracterizeaza judetul Buzau: la nord se gasesc Muntii Buzau, parte din Carpatilor de Curbura; la sud se gaseste câmpia, apartinând Câmpiei Române, iar la mijloc, o regiune de dealuri acoperite cu livezi. Unele dealuri coboara spre sud, ceea ce le confera un climat sud-mediteranean favorabil viticulturii, regiunea Pietroasele fiind renumita pentru vinurile sale.

Dupa modul de folosinta, suprafata judetului Buzau se împarte în:

1. Suprafata agricola 4.023,7

din care:

- arabil 2.565,6

- pasuni 896,4

- fânete 287,5

- vii si pepiniere viticole 161,9

- livezi si pepiniere pomicole 112,3

2. Suprafata neagricola 2.078,9

din care:

- paduri 1.637,1

- ape 113,2

- neproductiv 82,3

- drumuri 89,7

- constructii 156,6

Clima este temperat continentala la fel ca în toata tara, diferentiata în functie de relief (predominând crivatul, în tot cursul anului, din nord-est si sud-vest, dar si austrul, de la sud-vest, aducând uscaciune si caldura vara, temperaturi ridicate iarna, vânturi ce influenteaza clima judetului). Temperaturile medii variaza între 12ºC si 14ºC. Temperaturile maxime se înregistreaza în iulie, pâna la 37ºC, în timp ce temperaturile minine se înregistreaza în februarie - 26ºC. Media anuala a precipitatiilor este între 400 mm si 500 mm.

Relieful este variat si dispus în trei trepte, care coboara de la nord-vest spre sud-est. Astfel, în nord domina înaltimile Muntilor Vrancei si Buzaului (cu vârful Penteleu de 1.772 m, si vârful Lacauti, de 1.777 m), apoi în centru dealurile subcarpatice de curbura (Burdusoaia, Ciolanu-Magura, Istrita cu 754 m), si în sud zona de ses a Câmpiei Române, cu caracter piemontan si Câmpia Buzaului (cu 80 m, cu înclinare vestica, pe directia nord-vest si estica, pe directia vest-sud), Gherghitei, Râmnicului.

Fisiere in arhiva (1):

  • Valorificarea Potentialului unei Zone in Scop Agroturistic.doc