Boli Neurologice Asociate cu Abuzul de Alcool

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Boli Neurologice Asociate cu Abuzul de Alcool.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier ppt de 17 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si cuprins iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Metalurgie si Siderurgie

Cuprins

Introducere. 2
1. Abuzul de alcool. 3
2. Efectele intoxicării acute cu alcool. 5
3. Sevrajul de alcool. 9
4. Boli și afecțiuni neurologice asociate alcoolismului. 11
Concluzii. 14
Bibliografie. 15

Extras din document

Introducere

În limbajul medical, bolile neurologice asociate consumului de alcool reprezintă un cumul de afecțiuni medicale cauzate de consumul excesiv de alcool, precum efectele intoxicării acute cu alcool, sevrajul de alcool, bolile si afecțiunile neurologice asociate alcoolismului, sau sindromul alcoolismului fetal.

Abuzul de alcool

Se referă la utilizarea excesivă sau problematică a alcoolului, asociindu-se cu unul sau mai multe din urmatoarele evenimente:

Pacientul cu abuz de alcool de regulă nu-și poate îndeplini anumite obligații la locul de muncă, la școala sau acasă, și astfel se refulează în consumul de alcool. 

Problemele judiciare, de familie, insatisfacțiile pe plan sentimental, stările de frustrare de diverse cauze, toate acestea iși gasesc aparent ameliorarea la unii pacienți, în consumul exagerat de alcool. 

Efectele intoxicării acute cu alcool

Efectele consumului exagerat de alcool se împart în efecte imediate sau acute și efecte pe termen lung sau cronice.  

Efectele imediate (acute) ale consumului exagerat de alcool

Efectul depresiv al alcoolului exercitat asupra sistemului nervos central se traduce prin dificultate în mers, lipsa echilibrului, dificultate în exprimare și lipsa de coordonare a mișcărilor ce impun finețe. Vederea perifericî poate înregistra o scădere a acuității. 

Efectele consumului exagerat de alcool pe termen lung – alcoolismul cronic

Pe termen lung, consumul susținut de alcool afectează fiecare sistem in parte. Alcoolul consumat cronic, zilnic timp de ani de zile, duce la o serie de dezechilibre somato-psihice cu implicații profunde.

Efectele consumului de alcool depind de mai mulți factori: cantitatea de alcool consumată pe kg corp, vârsta pacientului, nivelul enzimelor hepatice ce metabolizează alcoolul, dacă este consumat pe stomacul gol sau nu. Băuturile alcoolice nu conțin doar alcool etilic, ci și alte substanțe care au efecte diverse asupra organismului atunci când sunt consumate în mod exagerat. Astfel, băuturile alcoolice, pe lânga etanol, mai conțin aldehide, alcooli cu greutate moleculară mică, precum: metanolul și butanolul, esteri fenoli, histamine, fier, plumb, tainuri, cobalt și alte oligoelemente. 

Fisiere in arhiva (1):

  • Boli Neurologice Asociate cu Abuzul de Alcool.ppt

Alte informatii

UNIVERSITATEA ,,DUNĂREA DE JOS” DIN GALAŢI FACULTATEA DE METALURGIE, ȘTIINTA MATERIALELOR ȘI MEDIU