Epurarea Apelor Industriale

Imagine preview
(4/10 din 2 voturi)

Acest proiect trateaza Epurarea Apelor Industriale.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 16 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 5 puncte.

Domenii: Metalurgie si Siderurgie, Ecologie

Cuprins

1.Caracteristicile principale ale unor categorii de ape uzate industriale
1.1.Substante prezente in principalele ape uzate industriale
1.2.Continutul de nutrienti al apelor uzate industriale
1.3.Debitele principalelor categorii de ape uzate industriale
1.4.Consideratii generale privind apurarea apelor industriale
2.Procese unitare pentru epurarea apelor uzate industriale
2.1.Procesele fizice de epurare
2.2.Procese chimice de epurare
2.3.Procese biologice de epurare
3.Conditii de calitate pentru apele uzate industriale
3.1.Avantajele evacuarii apelor uzate industriale
3.2.Dezavantajele evacuarii apelor uzate industriale
3.3.Cadrul legislativ in Romania
3.4.Conditiile evacuarii apelor uzate industriale
3.5.Conditiile de calitate care trebuie implinite de apele uzate in sectiunea de control
4.Analiza cost-benefici
5.Poluatorul palteste
6.Concluzii

Extras din document

Epurarea apelor industriale

Epurarea apelor idustriale se refera la mecanismele si procesele utilizate pentru a trata apele care au fost contaminate intr-un fel de antropice activitati industriale sau comerciale, inainte de eliberarea lor in mediu sau reutilizate

Cele mai multe industrii produc unele deseuri umede,desi tendintele recente,in tarile dezvoltate au fost pentru a minimiza o astfel de productie sau de reciclare a deseurilor cum ar fi cadrul procesului de productie.Cu toate acestea,multe industrii raman dependente de procesele care produc ape uzate.

La noi în ţară, din circa 19750 km de ape curgătoare (râuri şi fluviul Dunărea), 7150 km corespund din punct de vedere calitativ categoriei I de calitate, 6580 km categoriei II, 2700 km categoriei III, restul de 3620 km sunt consideraţi ca degradaţi, necorespunzând nici uneia din cele trei categorii de calitate.

1.Caracteristicile principale ale unor categorii de ape uzate industriale

Unele aprecieri calitative asupra concentraţiilor,sunt făcute în paralel cu cele privind epurarea apelor uzate industriale. Sunt înscrise principalele substanţe prezente în apele uzate industriale si metalele grele, respectiv nutrienţii din apele uzate industriale

1.1. Substante prezente in principalele ape uzate industriale

1.2.Continutu in nutrienti al apelor uzate industriale

1.3.Debitele principalelor categorii de ape uzate industriale

Valorile debitelor sunt susceptibile, în permanenţă, de a varia în limite mari şi chiar, câteodată, de a deveni nule atunci când procesul tehnologic dintr-unul umed se transformă în unul uscat.

Reducerea debitelor de apă folosită în procesul tehnologic industrial trebuie să constituie o grijă permanentă a proiectanţilor, aceasta realizându-se, de obicei, fie o dată cu introducerea unei noi tehnologii industriale, fie prin modernizarea unor tehnologii vechi.

Într-o unitate industrială, reducerea debitelor de ape uzate înseamnă, în acelaşi timp, şi reducerea apei de alimentare, de aceea ea trebuie privită ca o parte integrantă a bunei gospodăriri a unităţii, cu consecinţe economice avantajoase.

Recircularea (refolosirea) apelor uzate conduce, în principal, la micşorarea debitelor de alimentare, evacuare şi a impurificării receptorilor. Recircularea apei de răcire, operaţie practicată în numeroase întreprinderi industriale (termocentrale, rafinării de ţiţei, întreprinderi metalurgice.), reprezintă exemplul cel mai semnificativ în ceea ce priveşte reducerea debitelor.

În unele cazuri, apa uzată poate fi recirculată ca atare, în procese tehnologice care cer o apă de calitate inferioară, dar de cele mai multe ori, este necesară preepurarea apei înainte de a fi reintrodusă în circuit. Introducerea recirculării trebuie bine fundamentată înainte de a fi aplicată, deoarece, ca urmare a acesteia, creşte uneori concentraţia anumitor substanţe din apă, iar tratarea apei înainte de a fi reintrodusă în circuit este atât de scumpă, încât recircularea devine neeconomică.

Un alt avantaj al recirculării apei constă în aceea că ajută la menţinerea sub formă cât mai concentrată a apelor uzate, în general, este mult mai economic să epurezi ape uzate concentrate, deoarece eficienţa de îndepărtare a poluantului este mai mare, iar construcţiile de epurare sunt mult mai reduse.

Ca o concluzie, se poate afirma că aplicarea posibilităţilor de reducere a cantităţilor de ape uzate industriale evacuate are ca rezultat, pe de o parte micşorarea cantităţii de apă evacuată în receptori, iar pe de altă parte diminuarea cantităţilor de substanţe impurificatoare evacuate în aceştia.

Fisiere in arhiva (1):

  • Epurarea Apelor Industriale.doc

Alte informatii

METALURGIE,STIINTA MATERIALELOR SI MEDIU