Purificarea Aerului in Sectiile de Sudare

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Purificarea Aerului in Sectiile de Sudare.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier docx de 26 de pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Metalurgie si Siderurgie

Cuprins

Cuprins:
1.Introducere 3 2. Instalatii si dispozitive pentru purificarea aerului in sectiile de sudare 6
2.1. Separatorul orizontal cu paravan de ceata 7
2.2. Unele consideratii privind indepartarea prafului prin filtrare 7
2.2.1. Decantarea 8
2.2.2. Separarea prin reducerea brusca a vitezei 11
2.2.3. Eliminarea prafului prin spalare 12
2.2.4. Filtrarea in strat poros (totala) 15
2.2.5. Filtrele electrostatice 15
2.2.6. Separarea particulelor prin coalescenta 19
2.3. Verificarea filtrelor 19
2.3.1. Intretinerea filtrelor din cadru S.R.M 19
3.Standarde europene 20
3.1. Standarde europene pentru sisteme de protectie respiratorie cu presiune pozitiva 21
3.2. Standardele europene pentru sisteme de protectie respiratorie cu aer comprima 21
3.3. Intretinerea sistemelor pentru protectie respiratorie 21

Extras din document

1.Introducere

Pamantul este din ce in ce mai bolnav din cauza poluarii accentuate datorata dezvoltarii haotice si a goanei dupa profitul imediat si maxim.

Se stie ca temperatura globala este cel mai bun indicator de sanatate al Pamantului, iar aceasta a crescut in ultima suta de ani cu 1,4 3,2° C si se estimeaza ca in anul 2100 va creste cu peste 6,8°C daca se pastreaza acelasi ritm de dezvoltare. Vinovat de cresterea temperaturii globale este in primul rand CO2 a carei concentratie a crescut in atmosfera 250 ppm, in perioada industriala la peste 370ppm, in etapa actuala, iar in ultimele trei decenii, concentratia de CO2 a crescut cu o rata fara precedent, de peste 1,6 ppm/an.

La aceasta crestere a concentratiei de CO2 in atmosfera contribuie industria energetica cu 42%, industria transporturilor cu 24%, productia industrial cu 28%, prestarile de servicii di domeniul casnic cu 14%.

Cresterea temperaturii conduce automat la schimbari bruste de clima, de la valori de clima excesiva, insotita de seceta severa, topirea ghetarilor, cresterea nivelului marilor si secarea raurilor, pana la furtuni si uragane distrugatoare, insotite de inundatii catastrofale.

In randul procedeelor industriale, un rol important din punct de vedere al poluarii industrial il au procedeele de sudare, care in ultimii ani au inceput sa fie aplicate din ce in ce mai mult in realizarea de constructii sudate in toate domaniile economiei.

Un sistem de management al mediului la sudare se refera la managementului efectului pe care il are procesul de fabricatie al produselor sudate asupra mediului exterior al uzinei producatoare.

Fabricatia prin sudare este un proces complex care nu poate fi limitat numai la operatiile de sudare, avand loc alte activitati, inainte si dupa sudare, care pot avea impact asupra mediului inconjurator. Din punct de vedere se poate considera ca fabricatia prin sudare se compune din urmatoarele faze principale:

• managementul materialelor si pregatirea;

• procesul de sudare ;

• tratamentele termice inainte si dupa sudare;

• examinari nedistructive si incercari de laborator.

Procedeul de sudare polueaza mediul inconjurator datorita urmatoarelor caracteristici:

• necesita o serie de material, care prin topire conduc la aparitia de ractii chimice, in urma carora rezulta o mare cantitate de gaze, fumuri si ceata, majoritatea nocive pentru mediu, daca depasesc concentratia maxima admisibila;

• necesita un echipament tehnologic, care prin constructia si functionarea sa utilizeaza energie si diferite substante minerale sau organice, care in urma exploatarii devin nocive pentru mediul inconjurator;

• procesul tehnologic de sudare cuprinde in desfasurarea sa o serie de operatii puternic poluante (debitarea la dimensiuni, pregatirea rostului imbinarii, curatirea, decaparea, degresarea, tratamentele termice postsudate, incercarile si testarile folosite in controlul final etc.);

• in urma procesului tehnologic de sudare, rezulta o serie de deseuri, unele dintre ele nereciclabile si nerecuperabile, care ajung in aer, apa si sol conducand la o poluare accentuata a acestora;

• in timpul desfasurarii procesului de sudare apar radiatii electromagnetice si radiatii ionizante, care afecteaza in timp sanatatea operatorilor sudori;

• in anumite cazuri cand se folosesc combinatii de gaze, exista pericolul de explozie (cazul sudarii cu hidrogen atomic).

Un rol important la poluarea mediului îl au şi noxele care apar la sudare.

Pe lângă efectele nocive asupra mediului înconjurător, datorat procedeelor de sudare care se aplică la execuţia diferitelor produse în afara incintelor de producţie (de exemplu: construcţia de nave, de poduri sudate şi rezervoare de stocare a petrolului etc.), noxele la sudare afectează şi sănătatea sudorului, în lipsa unei ventilaţii corespunzătoare a zonei de lucru.

De multe ori, au fost situaţii în care o serie de noxe nocive, nu au putut fi determinate din cauza lipsei unor metode capabile să le depisteze.

Fisiere in arhiva (1):

  • Purificarea Aerului in Sectiile de Sudare.docx