Plan de Negociere

Imagine preview
(8/10 din 2 voturi)

Acest proiect trateaza Plan de Negociere.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier ppt de 21 de pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 5 puncte.

Domeniu: Negociere

Extras din document

Scurt istoric

Primul produs Nivea a aparut in anul 1911 sub forma cremei Nivea. Pe parcursul anilor firma Beierdorf, inventatorul marcii Nivea, a creat o serie de alte produse Nivea: sapun, sampon, lapte de corp, balsam de buze, produse pentru barbati, urmand ca in anul 1991 Beierdorf sa lanseze prima linie de deodorante Nivea. Anii ´90 au fost plini de succes pentru NIVEA, pentru faptul ca pe lângă garantarea în continuare a unei calităţi a produselor individuale, NIVEA şi-a extins gama de produse în noi domenii cosmetice cum sunt produsele de make-up (machiaj) şi styling (coafarea părului) şi a făcut inovaţii considerabile în produsele de îngrijire a pielii: crema de faţă anti-rid cu coenzima Q10, spre exemplu. NIVEA şi-a extins liniile de producţie pentru a oferi o gamă de produse cosmetice completă, atât pentru îngrijirea întregii familii cât şi pentru cea individuală. Gama de produse oferită de nivea este diversă şi cuprinde produse pentru:îngrijirea tenului, îngrijirea corpului, îngrijirea părului, îngrijirea mâinilor, îngrijirea zonei intime, îngrijire masculină (NIVEA for men), îngrijirea bebeluşilor, îngrijirea buzelor, protecţie solară, deodorante, produse pentru duş şi baie. In prezent Nivea comercializeaza produse in peste 150 de tari. Cu toate schimbarile prin care a trecut, un singur lucru a ramas acelasi - Nivea semnifica o piele delicata. Testele dermatologice de la Beiersdorf au demonstrat ca produsele ofera consistenta si o ingrijire de durata. La centrul de cercetare Beiersdorf lucreaza peste 150 de cercetatori, farmacisti si chimisti. Produsele sunt testate incontinuu intr-un proces de inovatie, iar secretele pielii sunt tinute sub observatie de-a lungul anilor. In timp, compania si-a format un fond vast de cunostinte si experienta. In Top 100 Global Brands realizat de revista BusinessWeek pe anul 2007, brandul Nivea este pozitionat pe locul 97, in urcare cu trei locuri fata de anul precedent si cu un venit anual de peste 3 milioane de dolari.

In Romania, compania este condusa de germanul Erik Hageleit, iar Presedintele Consiliului Director si CEO al Beiersdorf este tot un german, Thomas-B Quaas. Pe langa brandul Nivea, compania mai comercializeaza gama de produse pentru ingrijirea buzelor Labello, cosmeticele marca La Prairie si Juvena, deodorantele 8x4, dar si dermato-cosmeticele Eucerin si produsele de ingrijire a pielii, Atrix si Florena. Deodorantele Nivea contin minerale ce regleaza transpiratia si ofera 24 ore de protectie garantata antiperspiranta, lasand totodata pielea uscata,cu un parfum delicat de prospetime. Nu contin alcool, coloranti sau conservanti. Compatibilitatea la nivelul pielii este dovedita dermatologic. În prezent compania NIVEA este una din principalele firme producătoare de cosmetice din lume, produsele sale fiind distribuite pe toate continentele. Momentul perfect de lansare a liniei de deodorante NIVEA a fost în 1991. La acel moment, consumatorii îşi doreau mai mult decat un efect puternic şi o aromă proaspătă. Noua linie de deodorante a încorporat şi expertiza de îngrijire a pielii specifica NIVEA. Pentru a demonstra dublul efect – complet nou la momentul respectiv – a celor 2 componente de eficienţa şi îngrijire, a unui deodorant şi pentru a-l face mai atractiv, a fost inventat un simbol: o pana delicată integrata pe tot parcursul comunicării noului deodorant NIVEA.

OBIECTIVE

NIVEA se bucura de notorietate ai popularitate în rândul femeilor si barbatilor, este un lucru cert si acest fapt îi permite sa îsi propuna noi tinte si sa îsi largeasca gama de produse, mentinându-si atentia în continuare pe segmentul de piata feminin si masculin Obiectivul general al cercetarii il constituie studierea imaginii marcii NIVEA .

Obiectivele secundare sunt urmatoarele :- Creşterea popularitatii deodorantelor NIVEA - Identificarea perceptiei consumatorilor cu privire la raportul pret-calitate al deodorantelor NIVEA - Identificarea celor mai folosite tipuri de deodorante , precum si cat de des le achizitioneaza consumatorii - Compararea preturilor deodorantelor NIVEA fata de pretul celorlalte deodorante existente pe piata

Fisiere in arhiva (1):

  • Plan de Negociere.ppt