Tactici si Stratageme in Negocierea Internationala

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Tactici si Stratageme in Negocierea Internationala.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 145 de pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 10 puncte.

Domeniu: Negociere

Cuprins

Capitolul 1
COMUNICAREA - rol în afacerile internaţionale
1.1 Comunicarea - procesul de transmitere şi recepţionare de mesaje;
1.2 Procesul comunicării - factori şi etape;
1.3 Bariere şi dificultăţi în procesul comunicării;
1.4 Comunicarea - instrumentul pentru luarea deciziilor şi soluţionarea problemelor
de afaceri.
Capitolul 2
NEGOCIEREA - in afaceri; mecanismul negocierilor internaţionale
2.1 Definirea, caracteristicile, principiile şi noţiunile de baza ale negocierii;
2.2 Tipologia negocierilor şi formele acestora;
2.3 Mecanismul procesului de negociere;
2.4 Negocierea comerciala internaţionala - pregătire, desfăşurare, finalizare;
2.4.1 Pregătirea negocierilor;
2.4.2 Desfăşurarea tratativelor de negociere;
2.4.2.1 Comunicarea problema esenţiala a negocierii;
2.4.2.2 Argumentarea, convingerea partenerilor
2.4.2.3 Contraargumentarea partenerilor şi combaterea ei.
2.4.3 Finalizarea negocierilor.
Capitolul 3
TACTICI - utilizate în cadrul şedinţelor de negociere
3.1 Noţiunea de tactica de negociere - raportul acesteia cu noţiunile de strategie, tehnica stratagema
3.2 Tactica - componenta a strategiei
3.3 Tactici către o înţelegere comuna
3.4 Tactici către o afacere care sa satisfacă ambele parţi, insa insistând asupra propriului avantaj
3.5 Tactici către o confruntare directa
CAPITOLUL 4
STRATAGEME aplicabile în negocieri
4.1 Manipularea - scurta clasificare a manipulărilor; rezistenta la manipulare
4.2 Stratagema un joc al manipulării
Concluzii şi recomandări

Extras din document

CAPITOLUL 1

COMUNICAREA - rol în afacerile internaţionale

Între societatea, respectiv existenţa umană şi procesul comunicării există o relaţie de strânsă dependenţă şi interacţiune. Procesul comunicării joacă un rol major în viaţa cotidiană a fiecărei persoane, începând cu cele mai simple şi continuând cu cele mai complexe activităţi pe care aceasta le desfăşoară. Chiar şi o activitate atât de simplă cum este efectuarea unei călătorii necesită apelarea la numeroase tipuri de comunicare: consultarea programului meteo, invitarea unor prieteni prin intermediul telefonului, obţinerea de numerar din contul bancar prin intermediul unei cărţi de credit, ghidarea cu ajutorul indicatoarelor rutiere, etc.

Mijlocele de care o persoană se foloseşte pentru a comunica sunt aproape infinite: televiziune, radio, casetofoane, ziare, cărţi, discuţii, întruniri, gesturi, etc. în societatea umană comunicarea este unul din fenomenele de neevitat. Suntem parte a unei lumi care face absolut zilnic apel la cuvântul vorbit (comunicarea orală), comunicarea electronică (atât orală cat şi scrisă), comunicarea nonverbală şi forma tipărită.

Nevoia unei comunicări efective şi eficiente nu are un caracter de noutate. Necesitatea de a dobândi anumite îndemânări în comunicare a fost recunoscută de secole şi aspectele prezentate în continuare vor sugera atât acest lucru cat şi faptul că inclusiv în prezent acestei necesitaţi îi este acordată o mare importanţă.

Condiţiile sociale din Grecia antică în care existau legi care prevedeau ca fiecare cetăţean să-şi fie propriul avocat au impulsionat studiul procesului comunicării care îşi are începuturile încă dinaintea erei noastre. În anul 100 îen filosofi romani printre care şi Cicero elaborează primul model al sistemului de comunicare.

Astfel putem aminti faptul că administrarea şi corespondenţa afacerilor au fost introduse ca şi cursuri formale la Universitatea din Florenţa încă din secolul XV.

Asociaţia Americană de Management a efectuat un studiu asupra unor manageri pentru a determina ce caracteristici concură la ridicarea gradului de performanţă al unei societăţi. Managerii au specificat comunicarea, managementul resurselor umane, planificarea strategică ca îndemânări necesare obţinerii succesului. Comunicarea este aici conceptul cheie întrucât celelalte două concepte necesită ele însele foarte bune îndemânări în comunicare

Harry J. Gray, preşedintele şi directorul executiv al United Technologies Corporation evidenţiază la rândul său necesitatea dobândirii şi dezvoltării unor bune îndemânări în comunicare: "Întrucât tehnologia transformă societatea, îndemânarea de a comunica va fi fundamentală pentru atingerea succesului; fiecare, indiferent de domeniul de studiu sau de activitate va trebui să dobândească abilitaţi de a citi, scrie, ascultă şi vorbi eficient; epoca informaţiilor evoluează, iar abilităţile de a gândi, asculta şi înţelege, de a organiza, analiza, sintetiza informaţia vor fi esenţiale". Toate acestea vor fi tot mai mult evaluate şi apreciate în economia noastră bazată pe o informaţie în plină evoluţie.

Fisiere in arhiva (1):

  • Tactici si Stratageme in Negocierea Internationala.doc