Hipermetropia

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Hipermetropia.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier docx de 28 de pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Dumitriu V

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 5 puncte.

Domeniu: Optica

Cuprins

INTRODUCERE ..pag. 2
CAPITOLUL I - Ochiul (analizatorul vizual) pag. 3
CAPITOLUL II - Hipermetropia pag. 13
2.1 Anamneza pag. 17
2.2 Metode și mijloace de testare pag. 18
2.3 Metode și mijloace ameliorare pag. 21
2.4 Consecințele necorecției ...pag. 22
2.5 Tipul compensării pag. 22
CAPITOLUL III - Studiu de caz ...pag. 23
CAPITOLUL IV - Ochelarul prescris ...pag. 24
4.1 Prescrierea ochelarului .pag. 24
4.2 Lentilele necesare corectării
problemelor de vedere .pag. 24
4.3 Rama de ochelari .pag. 25
4.4 Montarea și adaptarea
ochelarului recomandat ...pag. 22

Extras din document

INTRODUCERE

Criza economică mondială din ultimii ani a luat, în țara noastră, o amploare deosebită din cauza „șubrezeniei“ economiei românești, care s-a dezvoltat rapid, dar brownian, în perioada 2000- 2008. Astfel, criza din România din anii 2009- 2010 și continuarea sa din 2011- 2013 a dus la restructurări masive, iar persoanele rămase fără loc de muncă au fost nevoite să schimbe domeniul de activitate și să facă apel la reconversia profesională. Din fericire, eu nu am fost nevoit să-mi schimb locul de muncă, dar cu toate că spun acum cu speranță că am depășit această perioadă critică, am tras suficiente învățăminte care mă determină să abordez sub alt unghi viitorul meu profesional. În primă fază am înțeles că a te hazarda să crezi că la o vîrstă încă fragedă (până în treizeci de ani) le poți avea pe toate știind că părinții tăi și-au dorit și au muncit o viață pentru câteva bunuri fundamentale în mentalul omului de rând din România, este o utopie sau mai curând o minciună în care ai fost atras să crezi de către instituțiile financiare nereglementate sau ținute în puf de către BNR. Apoi am învățat că ceea ce pare imposibil să se întâmple, se poate întâmpla și nu numai ție, ci la toți micii și naivii cetățeni ai acestei țări. Pentru a fi explicit, mă refer la măsura reducerii salariilor pe o perioadă limitată de timp, după spusele politicienilor și interminabilă din punctul de vedere a multor oameni aflați în dificultate fără soluție de rezolvare sau de depășire a mometului critic. În această ordine de idei, am înțeles că un loc de muncă nu este stabil cu toate că la un moment dat așa pare și că salariile pot scădea fără a se reduce programul de lucru sau înjumătății atribuțiile consemnate în fișa postului. Aceasta este principala motivare a mea în alegerea urmării acestui curs de formare optometriști. Senzația de penurie de personal cu o asemenea calificare în zona în care locuiesc acum (Focșani, județul Vrancea), receptată și confirmată de soția mea care lucrează în acest domeniu, coroborată cu nevoia unui colac de salvare necesar în situații extreme (job full-time sau pentru suplimentarea veniturilor job part-time) m-a determinat să fiu elevul dumneavoastră și să-mi doresc să îmbrățișez la nevoie această meserie.

CAPITOLUL I

Ochiul (analizatorul vizual)

Ochii sunt, fără doar și poate, cele mai delicate structuri din organismul uman și poate cele mai uimitoare. Ei reprezintă fereastra prin intermediul căreia vedem lumea înconjurătoare, fiind responsabili de toate informațiile pe care creierul nostru le primește, motiv pentru care analizatorul vizual este analizatorul pe care ne bazăm cel mai mult.

Anatomia și structura ochiului

Globul ocular este organul ce asigură funcția vizuală, fiind un organ neuro-senzorial, cu formă sferică. Prezintă o parte anterioară ce este transparentă și poartă denumirea de cornee. Globul ocular are un diametru antero-posterior de 21-26 de mm la emetropi, pe când la hipermetropi axul este mai mic, iar la miopi axul este mai mare.

Având o formă sferică, acesta prezintă ca orice sferă:

- un pol anterior denumit și extremitatea anterioară a globului ocular;

- un pol posterior denumit și extremitatea posterioară a globului ocular;

- un ecuator situat la distanță egală între cei doi poli;

- meridiane.

Toate aceste repere au un rol esențial în localizarea diverselor patologii ale globului ocular.

Structura globului ocular este reprezentată de pereții globului ocular și mediile transparente, refringente.

Pereții globului ocular sunt constituiți din 3 tunici concentrice:

I. sclerocorneea ce mai este denumită și tunica externă fibroasă.

II. uveea ce mai este denumită tunica mijlocie vasculară ce este alcătuită din 3 elemente: iris, corp ciliar și coroidă.

III. retina sau tunica internă nervoasă.

Fisiere in arhiva (1):

  • Hipermetropia.docx