Modulatoarele Magneto-Optice

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Modulatoarele Magneto-Optice.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 2 fisiere docx, pptx de 47 de pagini (in total).

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Vieru. T

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 5 puncte.

Domeniu: Optica

Extras din document

Notiuni generale despre modulare si modulatoare

Modularea - reprezintă un principiu important care constă în transformarea unui mesaj într-un semnal cu scopul principal de a facilita transmisia prin mediul dat sau de a facilita transmisiuni multiple prin acelaşi mediu.

-Concret, prin modularea unui fascicul de fotoni rezultă modificarea unuia dintre parametrii fasciculului. Deosebim astfel două tipuri de dispozitive:

modulatoare spaţiale care modifică distribuţia în spatiu la un moment dat a fasciculului de fotoni;

modulatoare temporale care modifică variaţia în timp într-un punct dat din spaţiu a amplitudinii (intensităţii), frecvenţei, fazei, stării de polarizare a fasciculului de fotoni.

-Cele două tipuri de modulatoare se pot clasifica de asemenea în funcţie de natura mărimii de comandă:

- modulatoare electro-optice în care mărimea de comandă este un câmp electric de intensitate

- modulatoare elasto-optice în care mărimea de comandă este deformaţia relativă

- modulatoare magneto-optice în care mărimea de comandă este câmpul magnetic de intensitate

- modulatoare fotonice în care mărimea de comandă este intensitatea unui fascicul de fotoni

Prin fenomene magneto-optice se înţeleg fenomenele care au loc în urma interacţiunii radiaţiei optice cu substanţa, în prezenţa câmpului magnetic.

Magneto-optica se ocupă cu studiul schimbărilor în starea de polarizare şi în direcţia de propagare a radiaţiei optice în urma interacţiunii acesteia cu un mediu magnetizat.

Prezența magnetizării mediului conduce la apariția unei anizotropii în propagarea radiațiilor optice circular polarizate dreapta şi stânga, componente ale radiației optice liniar polarizate incidente. Cele două componente au viteze de fază diferite, ceea ce conduce la rotirea planului de polarizare al radiației optice incidente.

Datorită absorbției diferite în mediu a celor două componente circular polarizate, radiația optică reflectată devine eliptic polarizată, axa mare a elipsei fiind rotită cu un unghi mic.

Mărimea efectelor magneto-optice depinde de direcţia de polarizare a radiaţiei optice incidente atât în raport cu planul de incidenţă cât şi în raport cu direcţia magnetizaţiei mediului.

Nivelul de performanţă a modulatoarelor optice depind în mare măsură de diapazonul lungimilor de undă, rata de date, pierderile la intrare, diapazonul frecvenţei modulate, timpul de acţiune ş.a.

Fisiere in arhiva (2):

  • Modulatoarele Magneto-Optice
    • Modulatoarele Magneto-Optice.docx
    • Modulatoarele Magneto-Optice.pptx