Senzori de Parcare

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Senzori de Parcare.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 19 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Organe de Masini

Cuprins

Argument.3
1. SENZORI DE PARCARE.4
1.1 Tipuri de senzori.4
1.1.1 Senzori si traductoare pentru aplicaţii de automatizare.4
1.1.2 Senzori de prezenţă.4
1.1.3 Senzori de proximitate.6
1.1.4 Senzori de proximitate inductivi.7
1.1.5 Senzori de vibraţie.8
2. Rețele de senzori –sinteză noțiuni de bază.10
2.1 Probleme deschise ale rețelelor de senzori.10
2.2 Caracteristici ale realizării unei rețele de senzori de parcare.11
2.2.1 Definitie, arhitectura.12
2.2.2 Procesele în sistemul de interogare (Process Query System) .14
2.2.3 Adresarea data-centric versus adresarea adress-centric.15
2.2.4 Protocoale de rutare într-o rețea de senzori.16
2.2.5 Metrici pentru algoritmi de rutare.17
Concluzii.18
Bibliografie.19

Extras din document

Argument

În acest proiect mi-am propus să prezint mai multe variante constructive de senzori de parcare şi principiul care sta la baza funcţionarii acestor automatizări.

Lucrarea este structurata pe două capitole.

În capitolul I am descris principalele tipuri de senzori de parcare.

Capitolul II ilustrează variantele de de rețele de senzori.

Cei mai moderni senzori de parcare au următoarele caracteristici:

• monitor TFT cu ecran de 4,3" cu pliere mecanic/manual;

• ecranul se poate deschide automat dupa apasarea butonului;

• se pot monta pe bordul masinii cu banda adeziva;

• se activeaza automat la primirea semnalului video;

• au intrare video speciala pentru camera de marsarier;

• în cazul in care exista doua semnale video, trece pe canalul principal, iar cand dispare semnalul pe canalul principal, trece inapoi pe cel secundar.

1. SENZORI DE PARCARE

1.1 Tipuri de senzori

1.1.1 Senzori și traductoare pentru aplicaţii de automatizare

În cazul unui proces automatizat, conducerea sistemului se face fără intervenţia omului, pe baza informaţiilor culese din proces cu ajutorul traductoarelor .

Într-o definiţie succintă senzorul este un sistem destinat determinării unei sau unor proprietăţi, cuprinzând atât traductorul, care transformă mărimea de intrare în semnal electric util, cât şi circuite pentru adaptarea şi conversia semnalelor, şi eventual pentru prelucrarea şi evaluarea informaţiilor. Există foarte multe clasificări ale senzorilor şi traductoarelor: cu sau fără contact, absoluţi sau incrementali (în funcţie de mărimea de intrare), analogici sau digitali (în funcţie de mărimea de ieşire) etc.

Senzorii şi traductoarele sunt elemente tipice ale sistemelor de automatizare. De asemenea sunt utilizaţi şi în cazul cercetării, analizelor de laborator - senzorii şi traductoarele fiind incluse în lanţuri de măsurare complexe, care sunt conduse automat.

Alegerea senzorilor şi traductoarelor trebuie făcută ţinând cont de proprietatea de monitorizat, de domeniul în care variază aceasta, de dimensiunile ce trebuie respectate sau de geometria sistemului, de condiţii speciale de mediu sau de lucru, de tipul mărimii de ieşire şi nu în ultimul rând de cost .

Firmele din import va oferă senzori şi traductoare ce acoperă toate aplicaţiile de automatizare si monitorizare. Astfel pot fi identificaţi senzori de proximitate, traductoare de tip Hall, traductoare de deplasare şi viteza, senzori şi traductoare de forţă, senzori de temperatură, senzori de umiditate, senzori pentru gaze, senzori de curent, switch-uri optice, senzori de presiune, cititoare de coduri de bare etc.

1.1.2 Senzori de prezenţă

Un montaj deosebit de simplu , ca cel din figura , pune in evidenţă apropierea şi mişcarea unor persoane, prin aprinderea unui LED. Cu o sensibilitate şi mai mare , extinsă la câţiva metri, el sesizează electrizarea unui material plastic prin frecare, de exemplu folosirea normală a unui piepten plastic, sau chiar mângâierea unei pisicuţe.

Acest montaj poate servi nu numai ca amuzament, ci şi pentru semnalizarea sau aprinderea unei lumini , deschiderea automata a unei uşi sau chiar pentru sistemul de alarma auto care avertizează prezenta unei persoane pe o rază de câţiva metri prin simpla înlocuire LED-ului cu un releu si mici modificări constructive.

Fisiere in arhiva (1):

  • Senzori de Parcare.doc

Bibliografie

1. Bǎnicǎ, Florinel-Gabriel (2012). Chemical Sensors and Biosensors:Fundamentals and Applications. Chichester, UK: John Wiley & Sons;
2. David Culler, Deborah Estrin, and Mani Srivastava, Overview of Sensor Networks, IEEE Computer, August 2004;
3. C. A. Grimes, E. C. Dickey, and M. V. Pishko (2006), Encyclopedia of Sensors (10-Volume Set), American Scientific Publishers;
4. M. Kretschmar and S. Welsby (2005), Capacitive and Inductive Displacement Sensors, in Sensor Technology Handbook, J. Wilson editor, Newnes: Burlington, MA.