Metode de Predare Traditionale

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Metode de Predare Traditionale.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier pptx de 33 de pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si cuprins iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Pedagogie

Cuprins

Cuprins
Ce este metoda?
Metode tradiționale:
Expunerea
Conversația
Demonstrația
Observarea
Lucrul cu manualul
Exercițiul
3. Concluzii
4.Bibliografie

Extras din document

Metoda poate fi considerată drept un model sau un ansamblu organizat al modurilor de realizare practica a operaţiilor care stau la baza acţiunilor dintre profesori şi elevi şi care conduc în mod planificat la realizarea scopurilor  propuse.

Sistemul metodelor de învăţământ conţine:

- metode tradiţionale, cu un lung istoric în instituţia şcolară şi care pot fi păstrate cu condiţia reconsiderării şi adaptării lor la exigenţele învăţământului modern.

- metode moderne, determinate de progresele înregistrate în ştiinţă şi tehnică, unele dintre acestea de exemplu, se apropie de metodele de cercetare ştiinţifică, punându-l pe elev în situaţia de a dobândi cunoştinţele printr-un efort propriu de investigaţie experimentală.

Metodele de predare traditionale

I.Expunerea se înscrie între metodele de predare verbală, fiind expozitivă în funcţie de gradul de angajare al elevului situându-l permanent în postura de receptor .Poate îmbrăca următoarele forme:

Povestirea

Descrierea

Explicatia

Prelegerea

Povestirea constă în nararea unor fapte, evenimente, într-o formă expresivă, menită să declanşeze stări afective la elevi. Se foloseşte cu prioritate la clasele primare.

Descrierea urmăreşte evidenţierea părţilor componente sau caracteristicilor unui obiect sau fenomen, de cele mai multe ori în prezenţa obiectului descris.

Explicaţia constă în clarificarea unui adevăr ştiinţific, pe baza unui şir de argumentaţii.

Prelegerea constă în transmiterea unui volum mare de informaţii, selectate şi organizate pe baza unui plan de idei. Pe parcursul prelegerii, profesorul recurge la argumentări, definiţii, comparaţii, exemple, concluzii în vederea prezentării accesibile şi convingătoare a temei propuse.

Aceasta este o metodă de bază în învăţământul superior, dar poate fi utilizată şi la clasele mari, în special sub forma prelegerii introductive sau a prelegerii de sinteza.

Fisiere in arhiva (1):

  • Metode de Predare Traditionale.pptx