Portofoliu de Evaluare Finala

Imagine preview
(9/10 din 2 voturi)

Acest proiect trateaza Portofoliu de Evaluare Finala.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 79 de pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Damian Iulia

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 9 puncte.

Domeniu: Pedagogie

Cuprins

I. Elemente semnificative din portofoliul disciplinelor DPPD
1.1 Psihologia educatiei
1.1.1 Analiza produselor activitatii unui elev.4
1.1.2 Fisa de observatie curenta.6
1.2 Fundamentele pedagogiei
1.2.1 Teoria si metodologia curriculumului.9
1.2.2 Set de obiective.12
1.2.3 Criterii de analiza a două manuale alternative.15
1.3 Teoria si metodologia instruirii.Teoria si metodologia evaluarii
1.3.1 Testul docimologic-referat.19
1.3.2 Test de evaluare.30
1.4 Didactica stintelor tehnice
1.4.1 Etapele proiectarii didactice.34
1.4.2 Planificare anuala.38
1.5 Practica pedagogica
1.5.1 Proiect de lectie 1.45
1.5.2 Proiect de lectie 2.49
1.6 Consiliere pedagogica
1.6.1 Probleme generale privind consilierea.54
1.6.2 Consilierea scolară si integrarea socio-profesionala.63
II. Proiect educational – Frumoasă eşti pădurea mea.72

Extras din document

PSIHOLOGIA EDUCATIEI

ANALIZA PRODUSELOR

ACTIVITĂTII UNUI ELEV

a)Testul „Luscher”

- I.A.-12 ani

Utilizand mult culoarea albastra, putem spune despre Adrian ca este un copil activ energic, aflat mereu în miscare.El a desenat o albinuta lucratoare, de fapt prin ea se regaseste pe sine, ii place sa munceasca în ceea ce vrea sa realizeze, este un copil sociabil (prin reprezentarea grupului de albine lucratoare) si foarte strangator, este foarte activ în activitatile realizate de grup.Campia a desenat-o cu verde si a reprezentat si flori ceea ce indică ca el abordeaza in mod pasnic diferite probleme ce apar în fata sa.

Copacul oferă stabilitate si sustinere din partea familiei si a grupului de prieteni in diferite activităti. Este dornic de diferite realizări si vrea permanent sa aibe o persoana sociabila alaturi de el sau un grup de prieteni, nu-i place singuratatea ci sa fie mereu în centrul atentiei ( de aceea si marimea albinei lucratoare).

Desenul este foarte bine incadrat in pagina evidentiind faptul ca Adrian este un copil ordonat, stie sa realizeze o asociatie intre desenul in creion si culorile utilizate pentru fiecare reprezentatie, se cunoaste ca are simtul artistic foarte bine dezvoltat si prezintă un interes in activitătile sale.

b)Analiza unei compuneri

Este un copil sensibil, si uneori lenes din simplul fapt ca a preferat sa copie o compunere din carte decat sa scrie el insusi una. Este neincrezator cu lumea din jurul sau si uneori foloseste diferite trucuri pentru a obtine ceea ce isi doreste.

Uneori poate fi dusmanos cu cei care nu-i indeplinesc dorinta, si chiar poate fi egoist. Prin expresia „nemangaiatul de mine” iese în evidenta ca este putin alintat si ii place să fie în centrul atentiei uneori.Ii place sa observe ca ceilalti sunt ingrijorati si mereu preocupati de el, in compunere acest lucru iese în evidenta prin intrebările pe care caprioara le adreseaza crocodilului. Uneori pare a fi preocupat de problemele altor colegi sau a membrilor familiei dar mereu va fi neincrezator cu cei din jur preferand uneori sa foloseasca unele trucuri pentru a obtine ceea ce vrea. Desi in sfarsitul compunerii manifesta un sentiment de tristete prin moartea caprioarei el ramane la ideea de a fi neincrezator cu cei din jur si sa nu creada niciodata diferite manifestări de interes sau tristete ale celorlalti asupra sa astfel ca el nu o sa creada niciodata in „lacrimile de crocodil”.

c)Concluzie

Dupa ce au fost analizate compunerea si desenul realizate de Adrian sa constatat ca personalitatea copilului poate fi influentata intr-o mai mare masura sau mai mica masura de catre cei din jurul sau.

Este un copil sensibil si uneori egoist desi ii place sa-si impartă lucrurile cu ceilalti copii, are mereu tendinta sa ramana in centrul atentiei.Este neincrezator cu cei din jur si mereu grijuliu pentru a nu gresi cu nimic în diversele sale activitati.Este activ, energic, abordează cu seninatate diferite probleme, desi nu ii place singuratatea prezint tendinta de a se izola de ceilalti.

Are simtul artistic foarte bine dezvoltat iar acest lucru este pus în evidenta prin desenul realizat.

S-a constatat ca Adrian este un copil echilibrat, desigur cu toate manifestarile varstei sale si nu prezinta tendinta spre decadere sau izolare puternica.Personalitatea lui inca se creioneaza la această varsta, dar cu ajutorul prietenilor si a familiei va deveni o persoana de încredere, sociabila, capabila sa infrunte greutătile vietii si poate mai increzator cu cei din jur.Uneori ii place sa fie ascultat de ceilalti, sa se simta in centrul atentiei iar uneori foloseste diverse trucuri pentru a obtine ceea ce isi doreste.

La această varsta la care se afla Adrian este varsta senzoarialitătii, copilul invata dimensiunile spatiale, adica distantele, orientarea in spatiu, de aceea si dimensiunea albinelor dar si utilizarea culorilor în mod adecvat.Prin activitătile sale(desenul si compunerea) el redescopera capacitatea de a recrea conditiile de mediu si activitătile pentru sine.

Fisiere in arhiva (1):

  • Portofoliu de Evaluare Finala.doc

Alte informatii

ACEST PROIECT A FOST SUSTINUT IN CADRUL FACULTATII DE INGINERIE AL UNIVERSITATII BACAU