Atestat Pictura - Omul si Arta

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Atestat Pictura - Omul si Arta.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier ppt de 112 de pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 6 puncte.

Domenii: Pictura, Arta

Extras din document

Vincent van Gogh s-a născut la 23 martie 1853, în Groot Zundert ,un orăşel olandez.Tatăl lui era preot protestant,iar mama provenea dintr-o familie de pictori şi negustori de artă.

Avea doar 16 ani cînd mama lui i-a găsit primul loc de muncă în Haga , la un unchi care era negustor de artă.Părea că viaţa lui a intrat pe un făgaş normal , dar în 1874 este transferat în Londra , unde se îndrăgosteşte de fiica gazdei şi îşi neglijează munca .A fost concediat şi trimis acasă .În 1876 se întoarce în Anglia , şi lucrează ca colector de taxe într-o şcoală londoneză.

Mizeria oraşului însă îl afectează atât de puternic incât refuză colectarea taxelor , de aceea se trezeşte din nou pe străzi.

Se reântoarce acasă şi de data aceasta decide ca, urmîndu-şi tatăl ,să devină preot ,dar studiile teologice i se par prea dificile ,şi se dedică activitaţilor caritabile Aşa ajunge în 1878 în Belgia , în zona minieră Borinage . Sărăcia regiunii este impresionantă chiar faţă de mizeria cartierelor londoneze :îşi vinde toate lucrurile şi se mută într-o colibă sărăcăcioasă ,aproape de ‘ai săi ‘.Patronii uimiţi îl concediază în 1880 .

De data aceasta este deja decis să devină artist şi să prezinte în tablourile sale viaţa reală. În primul rînd a trebuit să înveţe . Anul următor îşi împarte timpul între Haga şi Antwerpen.

În 1885 pleacă la Paris .Cu ocazia primului sejur în acest oraş , înainte cu 11 ani , fusese fascinat de prima şi unica expoziţie a impresioniştilor . Iar acum îşi dorea să fie aproape de artiştii săi idolarizaţi.

În Paris se mută în Montmartre .Chiria pentru amîndoi este suportată de fratele său mai mic ,Theo .

Mişcarea impresionistă nu a avut un succes real în rîndul publicului , fapt pentru care la acea dată numeroşi artişti părăsiseră deja Parisul . S-au găsit însă destui care să îi încurajeze pe Van Gogh şi pe alţi colegi de breaslă , printre care , Cezane,Toulouse şi Seurat. Van Gogh era ataşat îndeosebi de Gauguin , avînd în vedere că ambii artişti considerau că picturile trebuie să reflecte trăirile interioare .

Fisiere in arhiva (1):

  • Atestat - Pictura.PPT