Evaluarea Riscurilor de Accidentare si Imbolnavire Profesionala ale Operatorului CNC

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Evaluarea Riscurilor de Accidentare si Imbolnavire Profesionala ale Operatorului CNC.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 26 de pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Tucu Dum

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 5 puncte.

Domenii: Probabilitati, Statistica

Cuprins

CAP I. Prezentarea S.C. ELBA S.A 4
1.1 Prezentarea generala a firmei 4
A. Scurt istoric 4
B. Date de identificare 6
C. Obiect de activitate 6
D. Situatia financiara 7
1.2 Fabrica CIICAE. 8
A. Organigrama Fabrica 8
B. Profil de activitate 8
C. Dotari 9
D. Premise legislative 9
E. Aplicarea legislatiei in cadrul societatii 12
CAP II. Stabilirea masurilor de securitate si sanatate in munca 16
2.1. Sistemul de munca 16
A. Mijloace de productie 16
B. Sarcina de lucru 17
Fisa postului 17
2.2. Factori de risc identificati 18
A. Factori de risc proprii mijloacelor de productie 18
B. Factori de risc proprii mediului de munca 18
C. Factori de risc sarcinii de munca 20
D. Factori de risc proprii executantului 20
2.3. Fisa de evaluare a postului de Operator CNC. 21
CAP III. Concluzii 24
BIBLIOGRAFIE 25

Extras din document

Capitolul I

1.1. Prezentarea S.C. ELBA S.A.

A. Scurt istoric

Datorita faptului ca in 1884 Timisoara devenea primul oras din Europa cu strazile iluminate electric, nu este deci o intamplare infiintarea in Timisoara in anul 1921 a unei firme ca DURA, care avea ca si obiect principal de activitate fabricarea reperelor destinate copurilor de iluminat. Firma “DURA” a reprezinta punctul de plecare al actualei firme ELBA de astazi.

In perioada crizei interbelice are loc fuziunea firmei "DURA" cu alte firme cu profil asemanator, iar in anul 1948 firma este nationalizata, tot de atunci urmand sa fie recunoscuta sub numele de ELECTROBANAT, iar din anul 1990 aceasta isi va derula activitatea sub titulatura de S.C. ELBA S.A.

S.C. ELBA S.A. - este in prezent o societate pe actiuni cu capital integral romanesc specializata indeosebi in producerea de corpuri de iluminat stradal sau in diverse medii speciale de lucru, cat si a corpurilor de iluminat pentru producatorul de automobile DACIA Group Renault.

S.C. ELBA SA a acumulat o experienta vasta in diverse domenii de activitate care se realizeaza independent in cele patru structurii diferite ale companiei.

Ca structurã, ELBA cuprinde patru fabrici cu profile diferite:

- FabricaCIICAE

- FabricaCIA

- FabricaSDV

- Directia Sisteme de Iluminat

Fabrica CIICAE produce corpuri de iluminat fluorescente, exterioare ornamentale, arhitecturale, industriale , pentru medii cu pericol de explozie, iluminat de siguranta, amenajari interioare, semafoare.

Fabrica are propriul departament de proiectare si dezvoltare. In cadrul departamentului, specialistii sunt continuu instruiti si utilizeaza metode moderne de proiectare.Profesionalismul angajatilor, experienta acumulata in conceptia si fabricarea corpurilor de iluminat fac posibila mentinerea pe pozitia de lider pe piata din Romania si realizarea unor exporturi consistente in Uniunea europeana, Orientul Mijlociu , Serbia, Croatia.

Fabrica CIA

Anii 2003 si 2004au fost caracterizati de un amplu program investitional in vederea alinierii tehnologiilor de fabricatie a corpurilor de iluminat la cerintele producatorului de autovehicule DACIA Grup Renault.Acest program se continua in urmatorii ani in vederea satisfacerii cerintelor cantitative si calitative.Facand parte integranta din firma SC ELBA SA, in aceasta fabrica, in completarea certificarii sistemului de management al conform standardului ISO 9001 s-a realizat in noiembrie 2004 certificarea sistemului de management al calitatii conform standardului ISO/TS 16949 specific activitatilor de productie din industriile performante.Fabrica are propriul departament de proiectare si dezvoltare unde se desfasoara activitatile de proiectare produse si procese noi. Specialistii firmei sunt continuu instruiti si utilizeaza metode moderne de proiectare : PC-uri cu sofware specializat pentru proiectare 3D si 2D : ProEnginneer, Catia, Euclid, AutoCad. Deasemena se utilizeaza un program de simulare a performantelor fotometrice - Speos si Light3D.

Fabrica SDV asigura dotarea cu matrite, stante si diverse dispozitive destinate atât producteiei ELBA cât si pentru diversi clienti din tara si strainatate. O echipa de specialisti in constructia si realizarea sculelor precum si o dotare moderna pun în practica cele mai exigente cerinte ale clientilor. Datorita sistemului CAD-CAM bine pus la punct se pot realiza suprafete active de complexitate ridicata.O gama larga de software utilizate pe statii grafice si calculatoare de înalta performanta asigura un nivel ridicat de servicii si anume: modelare 2D/3D;biblioteca de solutii constructive ce asigura operativitate în proiectare; analiza curgerii la injectie;analiza tensiunilor si defectelor din piesa injectata;posibilitatea prelucrarii fisierelor de diferite forme ca: IGES, VDA, DXF, DWG, PRT, CAT; uzinare în 3 axe; posibilitatea masurarii 3D a suprafetelor. In scopul obtinerii unei cantitati si fiabilitati ridicate la executia matritelor se utilizeaza oteluri importate de la firma Bohler precum si elemente tipizate realizate de firme specializate ca Hasco, Rabourdin,DME.

Pentru realizarea unui mediu luminos eficient si confortabil firma ELBA prin DIRECTIA SISTEME DE ILUMINAT pune la dispozitia clientilor urmãtoarele servicii:

- proiectarea gratuitã asistemelor de iluminat interior (birouri, locuinte, hoteluri, spatii comerciale, hale industriale, sãli de clasã, terenuri de sport, etc) în care se utilizeazã produse ELBA,

- proiectarea gratuitã a sistemelor de iluminat exterior (obiective arhitecturale, parcãri, spatii de depozitare, alei, parcuri, etc) în care se utilizeazã produse ELBA,

- proiectarea, modernizarea, extinderea, reabilitarea si întretinereasistemelor de iluminat public.

Oferta ELBA pentru iluminat public se referã la gãsirea celor mai eficiente solutii pentru modernizarea, extinderea, reabilitarea sistemelor de iluminat public.

În oferta ELBA pentru sisteme de iluminat public sunt incluse:

- proiectarea sistemului de iluminat

- materialele si manopera utilizate

- punerea în functiune a sistemului de iluminat

Fisiere in arhiva (1):

  • Evaluarea Riscurilor de Accidentare si Imbolnavire Profesionala ale Operatorului CNC .doc