Caiet de practica Psihologie

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Caiet de practica Psihologie.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 8 pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Ovidiu Brazdau

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Psihologie

Extras din document

1. PREZENTAREA PARTENERULUI/PARTENERILOR DE PRACTICĂ

Asociatia Romana de Psihologie Toriani a luat nastere din dorinta de a aduce mai aproape de romani ideea de psihologie, psihoterapie, dezvoltare personala, cat si profesionala. Asociatia Romana de Psihologie Toriani va actiona ca o unitate vie ce va transmite prin toate mijloacele informatii care invita la schimbare. Avand in vedere ca schimbarea este cea care marcheaza evolutia, ca redescoperirea este sansa unei noi vieti, ca echilibrul reprezinta un zbor al resurselor proprii catre orizonturile evolutiei personale, acest Asociatia Romana de Psihologie Toriani, format din oameni pentru oameni, va invita sa I descoperiti si mai ales sa l folositi. Suntem aici sa oferim, sa daruim, dar mai ales sa va ajutam sa va ajutati.

Asociatia Romana de Psihologie Toriani ofera psihoterapie copiilor si adolescentilor care se confrunta cu o gama larga de probleme ca: dificultati la scoala; confruntarea cu o boala grava; efectele neglijarii, abuzului, traumelor; dificultati in relatiile cu ceilalti; conflictul intre generatii; separarea sau divortul parintilor; pierderea unei persoane importante din viata lor; dependente, etc.

Asociatia Romana de Psihologie Toriani ofera psihoterapie individuala tuturor adultilor si persoanelor aflate intr-un impas existential. Psihoterapia integrativa reprezinta o miscare terapeutica in psihologie, potrivit careia o psihoterapie eficienta trebuie sa faca uz de elemente teoretice si tehnici apartinand mai multor scoli terapeutice pentru a corespunde cat mai bine si sanatos pe fondul mental, emotional, fizic si relational al persoanei.

Asociatia Romana de Psihologie Toriani va ofera servicii de diagnoza orgnizationala, evaluare, recrutare si selectie personal, testarea individuala sau de grup facandu-se cu metode si instrumente profesionale autorizate de Colegiul Psihologilor din Romania, care garanteaza calitatea si validitatea rezultatelor obtinute. In urma testarii se emit AVIZE sau RAPOARTE PSIHOLOGICE timbrate, parafate si eliberate conform legilor in vigoare

2. RAPORT SINTETIC PRIVIND ACTIVITATEA DESFĂSURATĂ

Programul de practica s-a desfasurat in cadrul Cabinetului de psihologie, insumand in total 90 de ore.

Programul a cuprins mai multe sesiuni si au fost abordate diverse teme.

Dintre toate tipurile de psihoterapii disponibile in prezent, cercetarile si studiile de validare stiintifica sustin cel mai mult terapia cognitiv-comportamentala. TCC isi propune sa actioneze asupra a doua lucruri foarte importante: ideile si comportamentele individului. TCC porneste de la ideea ca modul in care gandim determina modul in care simtim si in care ne comportam.

Convingerile, credintele, gandurile, motivele, scopurile sau dorintele, perceptiile, imaginile, reprezentarile, evaluarile noastre ne determina reactiile emotionale, comportamentele, gandurile si reactiile fiziologice.

Conform terapiei cognitiv-comportamentale, pshiopatologia (bolile psihice) este rezultatul cognitiilor (idei si convingeri) disfunctionale si/sau irationale. Emotiile negative, comportamentele dezadaptative sau starile de spirit depresive sunt rezultatul unor moduri de gandire gresite sau irationale sau disfunctionale. In loc sa reactionam la situatia reala, noi reactionam la propriul punct de vedere, care e distorsionat.

Dintre tintele importante ale terapiei cognitiv-comportamentale sunt credintele si asteptarile vizavi de propria persoana si de viitor, vizavi de altii si de lume. Odata ce clientii sunt constienti de acestea, e esential ca ei sa invete sa-si evalueze gandurile si sa le restructureze pentru a fi mai rationale si mai adaptative, in acelasi timp fiind constienti de faptul ca schimband modul de gandire se schimba si sentimentele si tiparele de comportament.

Analiza Tranzactionala (AT) isi are radacinile in psihanaliza traditionala. Fondatorul ei, Eric Berne, studia el insusi pentru a deveni membru al US Analytical Society cand a inceput sa dezvolte AT ca teorie a personalitatii, a comunicarii si a relatiilor interpersonale, bazata pe conceptele comportamentelor observabile si pe cele ale interactiunii dintre oameni.

Prin AT ajungem la concluzia ca in timpul copilariei concepem un fel de plan de viata (numit script) care este creat sub influenta parentala. Ca adulti urmam scriptul fara sa ne dam seama de acest fapt si fara sa putem lua decizii autonome.

In acest context scriptul poate fi imaginat ca un program de calculator ce ruleaza discret pe fundal, dirijand zilnic procesul de luare a decizilor. Sarcina analistului tranzactional este atat de a contribui la constientizarea scriptului si a modului in care el blocheaza clientul in realizarea obiectivelor sale, cat si de a facilita apoi schimbarea.

AT este de fapt o terapie psihodinamica, comportamentala, congnitiva si emotionala.

Fisiere in arhiva (1):

  • Caiet de practica Psihologie.doc

Alte informatii

UNIVERSITATEA ECOLOGICĂ DIN BUCUREŞTI FACULTATEA DE PSIHOLOGIE