Conștiința de Sine a Militarilor și Influența Acesteia asupra Capacității Lor de a Asuma Roluri în Subunitate

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Psihologie
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 83 în total
Cuvinte : 35069
Mărime: 111.04KB (arhivat)
Publicat de: Florian Sîrbu
Puncte necesare: 9
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Palea Culda
CONŞTIINŢA DE SINE A MILITARILOR ŞI INFLUENŢA ACESTEIA ASUPRA CAPACITĂŢII LOR DE A ASUMA ROLURI ÎN SUBUNITATE, lucrare realizata in cadrul univ de aparare

Cuprins

  1. INTRODUCERE 5
  2. CAPITOLUL I
  3. EXPLICITARE TEORETICĂ A CONŞTIINŢEI DE SINE
  4. 1.1 Abordare din perspectiva modelelor psihologice 8
  5. 1.2 Abordare procesual-organică 16
  6. 1.2.1 Capacitatea omului de a realiza conştientizări.. 16
  7. 1.2.2 Posibilitatea constituirii sinelui specific omului prin
  8. intermediul construcţiei integratoare
  9. 19
  10. 1.2.3 Aspecte problematice privind constituirea sinelui
  11. specific fiinţelor umane
  12. 22
  13. 1.2.4 Constituirea conştiinţei de sine 24
  14. 1.3 Devenirea existenţei sociale şi modificările posibile în
  15. constituirea conştiinţei de sine
  16. 27
  17. 1.3.1 Constituirea conştiinţei de sine în orizontul empiric de
  18. procesare
  19. 28
  20. 1.3.2 Orizontul analitic şi constituirea conştiinţei de sine 31
  21. CAPITOLUL II
  22. OMUL ŞI ORGANIZAŢIA
  23. 2.1 Interpretări aduse omului 34
  24. 2.1.1 Modele privind omul şi natura umană 34
  25. 2.1.2 Omul-produs si expresie a conexiunilor posibile între
  26. bioprocesori şi interpretori
  27. 37
  28. 2.1.3 Modalităţi biotice de implicare în reglarea relaţiilor
  29. umane
  30. 40
  31. 2.2 Organizaţiile 43
  32. 2.2.1 Formă specializată a conlucrării dintre oameni 43
  33. 2.2.2 Oamenii în organizaţii 45
  34. 2.2.3 Situaţia oamenilor în organizaţii 47
  35. CAPITOLUL III
  36. INFLUENŢA CONŞTIINŢEI DE SINE A MILITARILOR
  37. ASUPRA CAPACITĂŢII DE ASUMARE A ROLURILOR ÎN
  38. CADRUL SUBUNITĂŢII
  39. 3.1 Capacitatea de asumare a rolurilor în cadrul subunităţi
  40. militare
  41. 50
  42. 3.1.1 Subunitatea militară, grup cu caracteristici specifice 50
  43. 3.1.2 Locul reprezentărilor şi imaginilor în atribuirea şi
  44. asumarea de roluri..
  45. 52
  46. 3.1.3 Capacitatea de asumare a rolurilor în cadrul subunităţii
  47. militare...
  48. 55
  49. 3.2 Influenţa conştiinţei de sine a militarilor asupra capacităţii de
  50. asumare a rolurilor în subunitate...
  51. 58
  52. 3.2.1 Experienţa conştientă a militarilor şi capacitatea de
  53. asumare a rolurilor în cadrul subunităţii...
  54. 58
  55. 3.2.2 Dezvoltarea capacităţilor de interpretare a militarilor şi
  56. procesul de asumare a rolurilor în subunitate...
  57. 61
  58. 3.3 Conştiinţa de sine a comandantului şi influenţa acesteia în
  59. asumarea rolului în subunitate...
  60. 64
  61. 3.3.1 Aspecte particulare ale relaţiei dintre sine primar şi
  62. sinele social al cadrelor militare...
  63. 64
  64. 3.3.2 Caracteristici ale conştiinţei de sine a comandantului şi
  65. implicaţiile acestora asupra rolului său în subunitate.....
  66. 68
  67. CAPITOLUL IV
  68. MODELE ALE CONŞTIINŢEI DE SINE A MILITARILOR
  69. CARE INFLUENŢEAZĂ ASUMAREA ROLURILOR ÎN
  70. CADRUL SUBUNITĂŢII
  71. 4.1 Caracterizarea conştiinţei de sine care poate favoriza
  72. asumarea rolurilor în subunitate
  73. 73
  74. 4.2 Caracterizarea conştiinţei de sine care poate afecta asumarea
  75. rolurilor în subunitate...
  76. 76
  77. CONCLUZII 78
  78. BIBLIOGRAFIE 80

Extras din proiect

INTRODUCERE

Viaţa reprezintă rezolvări de probleme care presupun evaluări succesive, comparaţii între “ce este necesar să fac” şi “ ce pot să fac”. Cu cât încercăm să descoperim lucruri inedite despre noi şi relaţiile noastre cu mediul şi, cu noi înşine, cu atât apar mai multe semne de întrebare. De aceea, ar trebui ca în timpul vieţii noastre, să încercăm să analizăm întregul şi nu aspecte disparate, să înţelegem întregul mecanism al Fiinţării noastre fără a ne abate în alte direcţii banale, deoarece "adevărul poate fi aflat doar în întreg şi întregul este adevăr".

Concepţia de cercetare şi explicaţia procesual-organică dată existenţei sociale, răspund nevoii unei teorii coerente a fiinţei umane, ca bio-organizare şi socio-organizare, se argumentează că omul este consecinţă şi expresie a unor procesări bio-energetice şi bio-informaţionale, dar şi a unor procesări socializante.

Sinele şi conştientizarea expresiei sale oferă elemente de modelare a combatantului eficient în războiul modern, a cărui notă definitorie este atitudinea de învingător. Acesta fiind instruit şi educat ca un învingător, având caracteristicile subliniate de A.H. Maslow pentru subiecţii motivaţi de nevoia de afirmare a sinelui, percepere eficientă a lumii, acceptarea sinelui, a altor persoane şi situaţii fără a fi afectat, spontaneitate şi naturaleţe, centrarea pe probleme, discriminarea eficientă între mijloace şi scop.

Însă individul se raportează constant la cei din jurul său şi el trăieşte pregnant într-un grup la care se raportează şi de la care asimilează valori, automat el stabileşte tot soiul de relaţii cu indivizii din cadrul acestuia. Pe timpul vieţii sale individul nu poate trăi singur, el caută mereu răspunsuri, el vede, simte şi relaţionează, cu cei din jurul său.

Relaţiile interpersonale, cu caracterul lor direct, conştient, joacă un rol foarte important în cadrul formării personalităţii indivizilor. Rolurile care i se vor atribuie în cadrul grupului, vor fi asumate dependent de modul în care individul se poate conştientiza pe sine. De modalitatea în care individul va conştientiza caracteristicile sinelui său depind reprezentările sale despre propria persoană, mai precis despre capacităţile sale acţionale.

Caracteristica fundamentală a sistemului conştient este aceea de a consta din două compartimente complementare, imposibil de conceput unul fără celălalt: conştiinţa despre lume şi conştiinţa despre sine. Conştiinţa de sine sau autoconştiinţa, rezultă în cea mai largă măsură, din recurenţele mediului social şi uman asupra individului. Conştiinţa de sine reprezintă conştiinţa proprie persoanei, a locului şi valorii în relaţiile ei cu ceilalţi, fiind precedată de conştientizarea mai întâi a obiectelor şi fenomenelor din jur, a persoanelor cu care vine în contact cu individul.

Conştiinţa de sine constă de asemenea într-o specie de dedublare prin care reflexivitatea se întoarce asupra propriei persoane. Ea se realizează prin trăirea propriei experienţe şi permite introspecţia. Forţând puţin lucrurile, am putea echivala conştiinţa de sine cu subiectul care întreprinde o acţiune.

Oamenii trec succesiv prin mai multe modalităţi de obţinere a conştiinţei despre sine. De la modalitatea mitică omul trece la modalitatea religioasă şi la cea empirică, apoi la cea analitică, prin care se valorifică rezultate ale interogărilor teoretice. Constatăm că astăzi toate aceste modalităţi coexistă. În timp, pe măsură ce s-a conturat o nouă modalitate de interpretare a sinelui, s-au modificat raporturile dintre anumiţi oameni, în funcţie de noile genuri de interpretări date sinelui.

De-a lungul generaţiilor, în conştiinţa de sine a individului s-a acumulat tezaurul intelectual, moral şi artistic al diferitelor comunităţi, la care omul a fost părtaş, secole de-a rândul. Ca urmare conştiinţa de sine este apreciată ca o structură relativ stabilă de cunoştinţe, valori, atitudini, convingeri, modele de comportare şi de relaţionare socială. Ea se constituie de-a lungul istoriei vieţii omului, fiind particularizată de originea etnică, de descendenţa din acelaşi neam sau grup etnic şi de apartenenţa fizică la un anumit teritoriu.

Toate cele afirmate anterior vor fi utilizate în cadrul studiului pentru a sublinia influenţa conştiinţei de sine a militarilor în capacitatea lor de a-şi asuma rolurile din cadrul subunităţii.

Pentru aceasta am structurat lucrarea pe patru mari capitole. Astfel primul capitol conţine câteva consideraţii de ordin general privind conştiinţa de sine, modul ei de constituire, structura sa, precum şi câteva aspecte de care depinde conturarea conştiinţei de sine.

În al doilea capitol, datorită faptului că problema conştiinţei de sine a fost tratată în special prin prisma teoriei procesual-organic, am conştientizat nevoia prezentării la început, a unor noţiuni cu privire la natura umană atât în viziunea psihologiilor cât şi în cea a teoriei procesuale. În partea a doua a capitolului am făcut câteva referiri la organizaţii, dar mai ales la situaţia oamenilor în cadrul acestora.

În continuarea lucrării, mai exact în capitolul al treilea am prezentat câteva aspecte care particularizează rolurile în organizaţia de tip militar. Am subliniat aici, acele aspecte ale conştiinţei de sine care influenţează capacitatea de asumare a rolurilor în subunitatea militară, cu precădere din punctul de vedere al comandantului acesteia.

În ultimul capitol este prezentată o aplicaţie practică la cea ce am prezentat în lucrare. Astfel, am întocmit două modele al conştiinţei de sine, unul care poate favoriza, iar celălalt poate afecta, asumarea rolurilor în subunitatea militară.

Concluziile nu fac altceva decât să reia o parte din ideile cadru prezentate pe parcursul lucrării, suplinite fiind de anumite propuneri pe care le înaintăm şi pe care le considerăm deosebit de utile pentru îmbunătăţirea şi eficienţa activităţii oricărui cadru militar.

Suntem conştienţi de faptul că încă multe aspecte posibile de abordat au rămas netratate în întreaga lor complexitate şi profunzime. Sperăm, totuşi, că această lucrare să sensibilizeze asupra problemei şi să ofere comandanţilor de subunitate date suficiente pentru înţelegerea conceptului de conştiinţă de sine, să le ofere o viziune cât mai amplă asupra modului în care pot să-şi asume rolul ce le revine în cadrul subunităţii.

Scopul nostru a fost să venim în ajutorul viitorilor şi actualilor comandanţi oferindu-le acest conţinut ce se vrea cât mai util în actul de comandă. În ce măsură am reuşit, dumneavoastră cititorii sunteţi cei mai îndreptăţiţi să o faceţi.

CAPITOLUL I

EXPLICITARE TEORETICĂ A CONŞTIINŢEI DE SINE

1.1 Abordare din perspectiva modelelor psihologice

La momentul actual se remarcă o extraordinară expansiune a problematicii sinelui (eului). Discipline psihologice care în trecut erau mai puţin interesate de acest aspect devin preocupate de studiul lui. Studierea problematicii sinelui (eului) a fost impusă de înclinarea psihologiei spre aspecte practice dar mai ales de necesitatea de a identifica un parametru conceptual pentru o teorie validă a personalităţii.

Preview document

Conștiința de Sine a Militarilor și Influența Acesteia asupra Capacității Lor de a Asuma Roluri în Subunitate - Pagina 1
Conștiința de Sine a Militarilor și Influența Acesteia asupra Capacității Lor de a Asuma Roluri în Subunitate - Pagina 2
Conștiința de Sine a Militarilor și Influența Acesteia asupra Capacității Lor de a Asuma Roluri în Subunitate - Pagina 3
Conștiința de Sine a Militarilor și Influența Acesteia asupra Capacității Lor de a Asuma Roluri în Subunitate - Pagina 4
Conștiința de Sine a Militarilor și Influența Acesteia asupra Capacității Lor de a Asuma Roluri în Subunitate - Pagina 5
Conștiința de Sine a Militarilor și Influența Acesteia asupra Capacității Lor de a Asuma Roluri în Subunitate - Pagina 6
Conștiința de Sine a Militarilor și Influența Acesteia asupra Capacității Lor de a Asuma Roluri în Subunitate - Pagina 7
Conștiința de Sine a Militarilor și Influența Acesteia asupra Capacității Lor de a Asuma Roluri în Subunitate - Pagina 8
Conștiința de Sine a Militarilor și Influența Acesteia asupra Capacității Lor de a Asuma Roluri în Subunitate - Pagina 9
Conștiința de Sine a Militarilor și Influența Acesteia asupra Capacității Lor de a Asuma Roluri în Subunitate - Pagina 10
Conștiința de Sine a Militarilor și Influența Acesteia asupra Capacității Lor de a Asuma Roluri în Subunitate - Pagina 11
Conștiința de Sine a Militarilor și Influența Acesteia asupra Capacității Lor de a Asuma Roluri în Subunitate - Pagina 12
Conștiința de Sine a Militarilor și Influența Acesteia asupra Capacității Lor de a Asuma Roluri în Subunitate - Pagina 13
Conștiința de Sine a Militarilor și Influența Acesteia asupra Capacității Lor de a Asuma Roluri în Subunitate - Pagina 14
Conștiința de Sine a Militarilor și Influența Acesteia asupra Capacității Lor de a Asuma Roluri în Subunitate - Pagina 15
Conștiința de Sine a Militarilor și Influența Acesteia asupra Capacității Lor de a Asuma Roluri în Subunitate - Pagina 16
Conștiința de Sine a Militarilor și Influența Acesteia asupra Capacității Lor de a Asuma Roluri în Subunitate - Pagina 17
Conștiința de Sine a Militarilor și Influența Acesteia asupra Capacității Lor de a Asuma Roluri în Subunitate - Pagina 18
Conștiința de Sine a Militarilor și Influența Acesteia asupra Capacității Lor de a Asuma Roluri în Subunitate - Pagina 19
Conștiința de Sine a Militarilor și Influența Acesteia asupra Capacității Lor de a Asuma Roluri în Subunitate - Pagina 20
Conștiința de Sine a Militarilor și Influența Acesteia asupra Capacității Lor de a Asuma Roluri în Subunitate - Pagina 21
Conștiința de Sine a Militarilor și Influența Acesteia asupra Capacității Lor de a Asuma Roluri în Subunitate - Pagina 22
Conștiința de Sine a Militarilor și Influența Acesteia asupra Capacității Lor de a Asuma Roluri în Subunitate - Pagina 23
Conștiința de Sine a Militarilor și Influența Acesteia asupra Capacității Lor de a Asuma Roluri în Subunitate - Pagina 24
Conștiința de Sine a Militarilor și Influența Acesteia asupra Capacității Lor de a Asuma Roluri în Subunitate - Pagina 25
Conștiința de Sine a Militarilor și Influența Acesteia asupra Capacității Lor de a Asuma Roluri în Subunitate - Pagina 26
Conștiința de Sine a Militarilor și Influența Acesteia asupra Capacității Lor de a Asuma Roluri în Subunitate - Pagina 27
Conștiința de Sine a Militarilor și Influența Acesteia asupra Capacității Lor de a Asuma Roluri în Subunitate - Pagina 28
Conștiința de Sine a Militarilor și Influența Acesteia asupra Capacității Lor de a Asuma Roluri în Subunitate - Pagina 29
Conștiința de Sine a Militarilor și Influența Acesteia asupra Capacității Lor de a Asuma Roluri în Subunitate - Pagina 30
Conștiința de Sine a Militarilor și Influența Acesteia asupra Capacității Lor de a Asuma Roluri în Subunitate - Pagina 31
Conștiința de Sine a Militarilor și Influența Acesteia asupra Capacității Lor de a Asuma Roluri în Subunitate - Pagina 32
Conștiința de Sine a Militarilor și Influența Acesteia asupra Capacității Lor de a Asuma Roluri în Subunitate - Pagina 33
Conștiința de Sine a Militarilor și Influența Acesteia asupra Capacității Lor de a Asuma Roluri în Subunitate - Pagina 34
Conștiința de Sine a Militarilor și Influența Acesteia asupra Capacității Lor de a Asuma Roluri în Subunitate - Pagina 35
Conștiința de Sine a Militarilor și Influența Acesteia asupra Capacității Lor de a Asuma Roluri în Subunitate - Pagina 36
Conștiința de Sine a Militarilor și Influența Acesteia asupra Capacității Lor de a Asuma Roluri în Subunitate - Pagina 37
Conștiința de Sine a Militarilor și Influența Acesteia asupra Capacității Lor de a Asuma Roluri în Subunitate - Pagina 38
Conștiința de Sine a Militarilor și Influența Acesteia asupra Capacității Lor de a Asuma Roluri în Subunitate - Pagina 39
Conștiința de Sine a Militarilor și Influența Acesteia asupra Capacității Lor de a Asuma Roluri în Subunitate - Pagina 40
Conștiința de Sine a Militarilor și Influența Acesteia asupra Capacității Lor de a Asuma Roluri în Subunitate - Pagina 41
Conștiința de Sine a Militarilor și Influența Acesteia asupra Capacității Lor de a Asuma Roluri în Subunitate - Pagina 42
Conștiința de Sine a Militarilor și Influența Acesteia asupra Capacității Lor de a Asuma Roluri în Subunitate - Pagina 43
Conștiința de Sine a Militarilor și Influența Acesteia asupra Capacității Lor de a Asuma Roluri în Subunitate - Pagina 44
Conștiința de Sine a Militarilor și Influența Acesteia asupra Capacității Lor de a Asuma Roluri în Subunitate - Pagina 45
Conștiința de Sine a Militarilor și Influența Acesteia asupra Capacității Lor de a Asuma Roluri în Subunitate - Pagina 46
Conștiința de Sine a Militarilor și Influența Acesteia asupra Capacității Lor de a Asuma Roluri în Subunitate - Pagina 47
Conștiința de Sine a Militarilor și Influența Acesteia asupra Capacității Lor de a Asuma Roluri în Subunitate - Pagina 48
Conștiința de Sine a Militarilor și Influența Acesteia asupra Capacității Lor de a Asuma Roluri în Subunitate - Pagina 49
Conștiința de Sine a Militarilor și Influența Acesteia asupra Capacității Lor de a Asuma Roluri în Subunitate - Pagina 50
Conștiința de Sine a Militarilor și Influența Acesteia asupra Capacității Lor de a Asuma Roluri în Subunitate - Pagina 51
Conștiința de Sine a Militarilor și Influența Acesteia asupra Capacității Lor de a Asuma Roluri în Subunitate - Pagina 52
Conștiința de Sine a Militarilor și Influența Acesteia asupra Capacității Lor de a Asuma Roluri în Subunitate - Pagina 53
Conștiința de Sine a Militarilor și Influența Acesteia asupra Capacității Lor de a Asuma Roluri în Subunitate - Pagina 54
Conștiința de Sine a Militarilor și Influența Acesteia asupra Capacității Lor de a Asuma Roluri în Subunitate - Pagina 55
Conștiința de Sine a Militarilor și Influența Acesteia asupra Capacității Lor de a Asuma Roluri în Subunitate - Pagina 56
Conștiința de Sine a Militarilor și Influența Acesteia asupra Capacității Lor de a Asuma Roluri în Subunitate - Pagina 57
Conștiința de Sine a Militarilor și Influența Acesteia asupra Capacității Lor de a Asuma Roluri în Subunitate - Pagina 58
Conștiința de Sine a Militarilor și Influența Acesteia asupra Capacității Lor de a Asuma Roluri în Subunitate - Pagina 59
Conștiința de Sine a Militarilor și Influența Acesteia asupra Capacității Lor de a Asuma Roluri în Subunitate - Pagina 60
Conștiința de Sine a Militarilor și Influența Acesteia asupra Capacității Lor de a Asuma Roluri în Subunitate - Pagina 61
Conștiința de Sine a Militarilor și Influența Acesteia asupra Capacității Lor de a Asuma Roluri în Subunitate - Pagina 62
Conștiința de Sine a Militarilor și Influența Acesteia asupra Capacității Lor de a Asuma Roluri în Subunitate - Pagina 63
Conștiința de Sine a Militarilor și Influența Acesteia asupra Capacității Lor de a Asuma Roluri în Subunitate - Pagina 64
Conștiința de Sine a Militarilor și Influența Acesteia asupra Capacității Lor de a Asuma Roluri în Subunitate - Pagina 65
Conștiința de Sine a Militarilor și Influența Acesteia asupra Capacității Lor de a Asuma Roluri în Subunitate - Pagina 66
Conștiința de Sine a Militarilor și Influența Acesteia asupra Capacității Lor de a Asuma Roluri în Subunitate - Pagina 67
Conștiința de Sine a Militarilor și Influența Acesteia asupra Capacității Lor de a Asuma Roluri în Subunitate - Pagina 68
Conștiința de Sine a Militarilor și Influența Acesteia asupra Capacității Lor de a Asuma Roluri în Subunitate - Pagina 69
Conștiința de Sine a Militarilor și Influența Acesteia asupra Capacității Lor de a Asuma Roluri în Subunitate - Pagina 70
Conștiința de Sine a Militarilor și Influența Acesteia asupra Capacității Lor de a Asuma Roluri în Subunitate - Pagina 71
Conștiința de Sine a Militarilor și Influența Acesteia asupra Capacității Lor de a Asuma Roluri în Subunitate - Pagina 72
Conștiința de Sine a Militarilor și Influența Acesteia asupra Capacității Lor de a Asuma Roluri în Subunitate - Pagina 73
Conștiința de Sine a Militarilor și Influența Acesteia asupra Capacității Lor de a Asuma Roluri în Subunitate - Pagina 74
Conștiința de Sine a Militarilor și Influența Acesteia asupra Capacității Lor de a Asuma Roluri în Subunitate - Pagina 75
Conștiința de Sine a Militarilor și Influența Acesteia asupra Capacității Lor de a Asuma Roluri în Subunitate - Pagina 76
Conștiința de Sine a Militarilor și Influența Acesteia asupra Capacității Lor de a Asuma Roluri în Subunitate - Pagina 77
Conștiința de Sine a Militarilor și Influența Acesteia asupra Capacității Lor de a Asuma Roluri în Subunitate - Pagina 78
Conștiința de Sine a Militarilor și Influența Acesteia asupra Capacității Lor de a Asuma Roluri în Subunitate - Pagina 79
Conștiința de Sine a Militarilor și Influența Acesteia asupra Capacității Lor de a Asuma Roluri în Subunitate - Pagina 80
Conștiința de Sine a Militarilor și Influența Acesteia asupra Capacității Lor de a Asuma Roluri în Subunitate - Pagina 81
Conștiința de Sine a Militarilor și Influența Acesteia asupra Capacității Lor de a Asuma Roluri în Subunitate - Pagina 82
Conștiința de Sine a Militarilor și Influența Acesteia asupra Capacității Lor de a Asuma Roluri în Subunitate - Pagina 83

Conținut arhivă zip

  • Constiinta de Sine a Militarilor si Influenta Acesteia asupra Capacitatii Lor de a Asuma Roluri in Subunitate.DOC

Alții au mai descărcat și

Influențe ale relației terapeut-pacient

INTRODUCERE Lucrarea de faţă tratează relaţia dintre terapeut şi pacient, obiectivele terapiei şi face o diferenţiere a relaţiei dintre pacient şi...

Relația viață de familie - viață profesională

Introducere Imbunatatirea echilibrului dintre viata profesionala si cea personala a angajatilor contribuie in mare masura la cresterea eficientei...

Psihoterapie - psihoterapia centrată pe client

Orientarea psihoterapeutica centrata pe persoana a fost fundamentata de Carl Ransom Rogers (1902-1987) sub numele de terapie non-directiva,...

Carl Rogers - terapia centrată pe persoană

1. ARGUMENT PENTRU ALEGEREA TEMEI A. Introducere Se spune că este bine să alegi o psihoterapie care ți se potrivește. Această afirmație este...

Psihanaliza lui Sigmund Freud

1.INTRODUCERE Orientarea analitică (dinamică) este prima propunere de intervenţie psihoterapeutică sistematică, ce se dezvolta la începutul...

Terapia Existențială

1. Fundamente filosofice Psihoterapia existențială a luat naștere la jumătatea secolului XX în Europa, din dorința de a găsi o modalitate mai...

Neuropsihologia Atenției

NEUROPSIHOLOGIA ATENTIEI Exista numeroase puncte de vedere care ar putea fundamenta o teorie moderna a procesului atentiei. În decursul istoriei...

Dezvoltare Umana, Psihoterapii și Psihopatologie

Aspecte principale ale subindentităţii familiale la tineri Evolutia identitatii inregistreaza cresteri in fiecare substadiu al tineretii,dar in...

Ai nevoie de altceva?