Imaginea de sine - Încrederea de sine - Stima de sine

Proiect
9/10 (1 vot)
Domeniu: Psihologie
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 26 în total
Cuvinte : 11619
Mărime: 906.63KB (arhivat)
Cost: 4 puncte

Cuprins

INTRODUCERE- 3 -

OBIECTIVE:- 4 -

IMAGINEA DE SINE- 5 -

Imaginea de sine în scris- 6 -

ÎNCREDEREA DE SINE- 9 -

Cele 6 chei ale încrederii în sine- 10 -

Nathaniel Branden şi încrederea de sine- 10 -

COMUNICAREA. CUNOAȘTEREA DE SINE. IMAGINEA DE SINE.- 12 -

STIMA DE SINE- 14 -

Creşterea stimei de sine- 15 -

Drumul spre autocunoaştere sau cum să desenăm harta comorii- 16 -

COMUNICARE. STIMA DE SINE.- 17 -

Tirania lui TREBUIE- 19 -

CONCLUZIE- 20 -

TESTE PSIHOLOGICE- 22 -

CHESTIONAR DE ASERTIVITATE- 22 -

PERSONALITATEA TA ASCUNSĂ- 23 -

AI ÎNCREDERE ÎN TINE?- 26 -

Extras din document

Înaintă încet. Un pas. Încă un pas. Întunericul era de nepătruns. În jur, liniște totală. Nici un miros. Întinse mâinile. În față: nimic. În lateral: nimic. Mai făcu un pas, apoi încă unul. Dintr-o dată, lumina orbitoare îi sfâșie ochii, iar timpanele îi bubuiră de zgomote. Voci. Mai tari și mai neclare la început, apoi din ce în ce mai distincte. Idei. Ascultă cu atenție, ținand ochii strâns închiși. Păreau gândurile cuiva, nestăpânite, necenzurate. Se strădui să facă ordine în ele, să le dea un sens. În efortul de concentrare, uită să mai țină ochii închiși. Dar lumina nu mai părea atât de intensă. Iar în față: un chip. Cunoscut. Între timp, gândurile se grupaseră, se aliniaseră și așteptau cuminți la rând. "Acesta sunt eu!" își spune și se cutremură sub povara descoperirii. Vedea un chip comun pe care nu se putea citi nimic, o persoană ca oricare alta, banală. Simțea sentimente obișnuite, dorințe limitate, nevoi simple. "Și totuși nu pot fi eu.Eu sunt inteligent și activ, am ambiții mari, voință de fier și o personalitate puternică.", își spuse, conștient că s-ar putea să greșească.

Cine sau ce suntem cu adevărat?Cei care ne considerăm noi a fi, în sinea noastră, atunci când ne oferim răgazul să ne gândim la propria noastră persoană; sau cei pe care îi văd ceilalți, oamenii cu care venim în contact?

Pentru a ne putea răspunde la întrebările de mai sus, pe care probabil majoritatea persoanelor, într-un moment sau altul, și le adresează, avem nevoie de cunoașterea anumitor modalități importante în definirea imaginii, a încrederii, a stimei de sine și a modalitățulor de comunicare prin care sa ne facem înțeleși și percepuți corect de noi înșine si de cei din jur.

Actualitatea temei.

În ultimele decenii, societatea noastră se află într-un proces continuu de schimbare, reformele pe plan economic, social, politic, civic și educațional cunoscând, în acest sens, o nouă dinamică în procesul de adaptare la condițiile prezente și la cerințele actuale, necesare pentru a ne afirma și a ne putea ridica la noi standarde naționale și internaționale. În fiecare din noi este ascuns un potențial enorm, care necesită a fi valorificat, dar pentru aceasta, el trebuie să fie descoperit și pus în contribuție - aspect care solicită efort, proces de acțiune, voință și ambiție.

Fiecare persoană are puterea de a-și coordona și gestiona aspectele vieții prin corectare și trasare de scopuri, care să derive din interior și să-l ajute în obținerea performanțelor, fapt care i-ar asigura tânărului de azi eficiența - condiție sine qua non în reușita personală și profesională. Tot mai frecvent întâlnim astăzi în viața cotidiană, în mass-media, pe bloguri și pe rețele de socializare tineri care caută răspuns la un șir de întrebări personalizate, pe de o parte, dar tot atât de comune pentru congenerii lor.

Generația de azi, care este, comparativ cu cele precedente, cea mai dinamică și aparține unei epoci a divertismentului, este, în același timp, generația care denotă o doză a plictiselii, a indiferenței și a confuziei; ea rămâne eclipsată de întrebările tinerilor din secolul precedent sau ai deceniilor trecute, purtând o conotație mai sporită a intensității: "Care sunt șansele de a mă afirma și cum să reușesc acest lucru?" Răspunsul la aceste întrebări se referă la cunoașterea însușirilor definitorii de personalitate, a aptitudinilor, a sistemului motivațional și cel de valori.

De aici imperativul de a crește stima de sine, capacitățile de autoanaliză și autocontrol, de comunicare și de relaționare prin conectarea interpersonală, autoapreciere adecvată, care să asigure ridicarea la o nouă treaptă a autoafirmării în reușită și succes. Perceperea adevăratei identități a valorii umane conduce la sporirea încrederii în sine, fapt care favorizează autoaprecierea adecvată și conturarea acelor expectanțe realizabile care inspiră tânărul în atingerea succesului și a eficienței în fiecare sferă a vieții. Din aceste sfere ar trebui să derive și propriile expectanțe, care sunt trasate în mintea omului, fiind proiectate în propria-i entitate. Gândurile care se reflectă asupra expectanțelor devin un tipar, o paradigmă, care preia din subconștient toate elementele ce conlucrează pentru realizarea acestor concepte, indiferent de natura lor, în comportamente și rezultate manifestate în exterior.

OBIECTIVE:

- Exersarea și dezvoltarea atitudinilor și abilităților pro-sociale.

- Definirea și înțelegerea unor termeni care ne definesc.

- Orientare spre o viață de calitate în prezent și viitor.

- Pregătirea către succes.

- Responsabilitate și ambiție pentru decizii privind dezvoltarea personală.

- Pregătirea pentru o carieră de succes.

- Optimizarea încrederii în sine și în ceilalți.

- Descoperirea tipului de personalitate prin intermediul unor chestionare.

- Înțelegerea modului de dezvoltare fizică, intelectuală, afectivă și socială.

- Ridicarea nivelului de înțelegere și implicarea în rândul celorlalți studenți interesați cu privire la performanțele reușitei în viață.

IMAGINEA DE SINE

Imaginea de sine este expresia concretizată a modului în care se vede o persoană sau se reprezintă pe sine.

Din punctul meu de vedere, imaginea de sine reprezintă un catalizator pentru atingerea obiectivelor propuse. De asemenea, consider că o imagine de sine slabă reprezintă un impediment în atingerea obiectivelor, deoarece încrederea în forţele proprii este aproape nulă. Într-o mare măsură, consider că o bună imagine de sine este foarte importantă, deoarece reprezintă cheia succesului personal în ceea ce priveşte personalitatea. O imagine de sine foarte bună se află în strânsă legătură cu entuziasmul, energia şi determinarea. Obstacolele sunt doar provocări pe care să le treci, nu ziduri uriaşe de netrecut. Mai mult, o imagine de sine slabă nu doar îţi pune piedici în drumul tău spre succes, îţi poate crea şi o sumedenie de frustrări. Când nu îţi acorzi suficientă încredere, negociezi mai slab, comunici mai greu şi în general acţionezi cu multă frică.

Imaginea de sine se referă la perspectiva individuală asupra propriei personalităţi.

Preview document

Imaginea de sine - Încrederea de sine - Stima de sine - Pagina 1
Imaginea de sine - Încrederea de sine - Stima de sine - Pagina 2
Imaginea de sine - Încrederea de sine - Stima de sine - Pagina 3
Imaginea de sine - Încrederea de sine - Stima de sine - Pagina 4
Imaginea de sine - Încrederea de sine - Stima de sine - Pagina 5
Imaginea de sine - Încrederea de sine - Stima de sine - Pagina 6
Imaginea de sine - Încrederea de sine - Stima de sine - Pagina 7
Imaginea de sine - Încrederea de sine - Stima de sine - Pagina 8
Imaginea de sine - Încrederea de sine - Stima de sine - Pagina 9
Imaginea de sine - Încrederea de sine - Stima de sine - Pagina 10
Imaginea de sine - Încrederea de sine - Stima de sine - Pagina 11
Imaginea de sine - Încrederea de sine - Stima de sine - Pagina 12
Imaginea de sine - Încrederea de sine - Stima de sine - Pagina 13
Imaginea de sine - Încrederea de sine - Stima de sine - Pagina 14
Imaginea de sine - Încrederea de sine - Stima de sine - Pagina 15
Imaginea de sine - Încrederea de sine - Stima de sine - Pagina 16
Imaginea de sine - Încrederea de sine - Stima de sine - Pagina 17
Imaginea de sine - Încrederea de sine - Stima de sine - Pagina 18
Imaginea de sine - Încrederea de sine - Stima de sine - Pagina 19
Imaginea de sine - Încrederea de sine - Stima de sine - Pagina 20
Imaginea de sine - Încrederea de sine - Stima de sine - Pagina 21
Imaginea de sine - Încrederea de sine - Stima de sine - Pagina 22
Imaginea de sine - Încrederea de sine - Stima de sine - Pagina 23
Imaginea de sine - Încrederea de sine - Stima de sine - Pagina 24
Imaginea de sine - Încrederea de sine - Stima de sine - Pagina 25
Imaginea de sine - Încrederea de sine - Stima de sine - Pagina 26

Conținut arhivă zip

  • Imaginea de sine - Increderea de sine - Stima de sine.docx

Alții au mai descărcat și

Importanta sentimentului religios

Omul este o fiinta sociala care constituie un univers distinct, o lume a complexitatii care actioneaza si interactioneaza cu mediul inconjurator si...

Relația dintre cognițiile iraționale și stima de sine în alegerea carierei la adolescenți

A lua o decizie în domeniul carierei înseamnă a alege o soluție de orientare școlară și profesională din mai multe variante posibile. Această...

Anxietatea si Stima de Sine

INTRODUCERE Teama, în doze moderate, creşte acuitatea perceptivă, capacitatea de concentrare a atenţiei, face ca gândirea să fie mai clară şi mai...

Empatia

1.Delimitari Conceptuale Conform site-ului https://ro.wikipedia.org/wiki/Empatie : „Empatia este un concept dezvoltat de catre Robert Vischer...

Studiu privind Influenta Relatiilor Familiale asupra Imaginii de Sine la Adolescenti

REZUMAT Imaginea de sine, desi greu de definit, joaca un rol esential in conduita; deseori omul apara, afirma, doreste sa creeze celor din jur o...

Psihoigiena mintala a cuplului

Experiența iubirii este un proces de maturizare a personalității, de dobândire a forței și libertății interioare, de autoîmplinire. Experiența...

Conceptul gîndirea pozitivă

Conceptul gîndirea pozitivă Gândul este cea mai puternică forță de pe pământ. El este cea mai puternică armă din arsenalul unui yoghin. Gândurile...

Relațiile Interpersonale

REZUMAT Relaţiile interpersonale sunt raporturi complexe care se stabilesc datorită interacţiunilor dintre indivizi în viaţa cotidiană. Aceste...

Ai nevoie de altceva?