Centru de Zi pentru Copii Aflati in Posibil Abandon Scolar

Imagine preview
(8/10 din 2 voturi)

Acest proiect trateaza Centru de Zi pentru Copii Aflati in Posibil Abandon Scolar.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 11 pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Tudor Pitulac

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 5 puncte.

Domeniu: Psihopedagogie

Extras din document

1. Descriere

1.1 Titlul proiectului : Centru de zi pentru elevii aflati in situatie de posibil abandon scolar

1.2 Locul de desfasurare si durata

ü Locatie: Scoala gen. . cartier Pacurari, mun. Iasi

ü Durata: 12 luni

1.3 Suma solicitata de la Autoritatea Contractanta

Costul total eligibil al proiectului Suma solicitata de la Autoritatea Contractanta %costul total al proiectului

20000 <EUR> 10000<EUR> 50%

1.4 Rezumat

Scopul proiectului este de a schimba mentalitatea populatiei scolare fata de elevii aflati in situatie de posibil abandon scolar, este vorba de schimbarea mentalitatii mai multor categorii de populatie scolara: elevii aflati in situatie de posibil abandon scolar, colegii de clasa, elevii cu rezultate bune la invatatura care vor participa voluntar la activitatile proiectului. Grupul tinta are in vedere elevii aflati in ciclul primar sau gimnazial, proveniti din familii defavorizate, aflati in situatie de posibil abandon scolar din Scoala gen. .cartier Pacurari. Activitatile principale prevad acordarea unei mese calede la pranz, efectuarea temelor sub indrumarea elevilor cu rezultate foarte bune la invatatura / elevilor supradotati, activitati extracurriculare in vederea cultivarii aptitudinilor/talentelor/abilitatilor care nu sunt valorificate in cadrul sistemului de invatamant obligatoriu (excursii si tabere, picture, club de informatica, cenaclu literar, editare revista, vizionari spectacole de teatru, opera, film si activitati de mediatizare, activitati recreative si de socializare/integrare adecvate grupului si anume jocuri cu rol socializator si activitati orientate spre dobandirea unor deprinderi de baza pentru o viata sanatoasa (igiena zilnica inainte si dupa masa, precum si alternarea perioadelor de repaus si de activitate

1.5 Obiective

Obiectivul general al proiectului este evitarea abandonului scolar pentru unii elevi proveniti din familii defavorizate din Scoala gen. nr. ., mun Iasi. Alte obiective sunt identificarea elevilor aflati în abandon sau risc de abandon scolar în vederea mentinerii acestora în sistemul învatamîntului guvernamental de zi, determinarea cauzelor abandonului scolar, analiza variata , interpretarea contextuala a cazurilor depistate, implicarea sistemului familial în reabilitarea scolara si sociala a elevului cu risc de abandon scolar., cresterea gradului de implicare a comunitatii locale în solutionarea situatiilor de abandon sau risc de abandon scolar, dezvoltarea de abilitati profesionale la membrii familiilor cu copii aflati in situatii de abandon scolar, masuri pentru încurajarea frecventarii scolii cu regularitate si a reducerii ratei de abandonare a scolii.Obiectivul specific al proiectului este infiintarea unui Centru de zi pentru elevii aflati in abandon sau risc de abandon scolar.

Fisiere in arhiva (1):

  • Centru de Zi pentru Copii Aflati in Posibil Abandon Scolar.doc

Alte informatii

Cererea de finantare pentru un proiect,care face referire la copii aflati in abandon sau posibil abandon scolar