Emisiunile televizate pentru copii

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Emisiunile televizate pentru copii.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier pptx de 21 de pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Psihopedagogie

Extras din document

Introducere

Emisiunile televizate pentru copii reprezinta o modalitate de familiarizare si consolidare a unor informatii, curiozitati, aspecte importante ce ii vor prinde bine copiilor.

Astfel emisiunile televizate pentru copii sunt utilizate cu scopul :

De a putea prezenta sintetic foarte multe informatii utile intr-un timp scurt si fara costuri mari. Asa cum se stie, informatia inseamna putere, iar liberul acces al copiilor la informatii ii ajuta sa se adapteze mai bine in societate, ii face sa devina mai puternici datorita cunostintelor de care beneficiaza

De a contribui la dezvoltarea intelectuala a copilului prin aceea ca il confrunta cu situatii ipotetice, scenarii care solicita luarea unor decizii. Astfel, copilul este stimulat sa rezolve problemele aparute, sa adopte o anumita atitudine intr-o situatie data. In plus, programele prezentate intr-o limba straina, contribuie la dezvoltarea deprinderii de citire si la imbunatatirea cunostintelor despre acea limba

De ai indemna pe copii prin modelele pe care le ofera, sa imite comportamentul personajelor pozitive. Astfel, acestia pot invata atitudini si deprinderi prosociale {acordarea de ajutor persoanelor care au nevoie de el, respectarea persoanelor in varsta, protectia mediului etc), precum si adoptarea unui model de viata sanatos {practicarea unui sport, alimentatie corespunzatoare, respectarea unui program etc).

Jurnal pentru copii

"Jurnal pentru copii" este, la ora actuala, cea mai buna emisiune tv pentru copii din Romania. A cistigat, in decembrie 2013, trofeul cel mare la categoria "Programe pentru copii", in cadrul unui eveniment de decernare a premiilor pentru cele mai bune programe tv din Romania, organizat de CNA (Consiliul national al Audiovizualului). Principala atractie a acestei emisiuni, pe linga informatiile pretioase care ajuta la imbogatirea culturii generale a celor mici, sunt interviurile pe care prezentatoarea le realizeaza cu "oameni mari" si vedete din Romania, pe teme de interes pentru cei mici. Copiii pot urmari acest jurnal in fiecare simbata si duminica, de la orele 09:30.

Prezentatoarea acestei emisiuni este Miruna Dumitriu

Jurnalul este prezentat de Miruna, o fetita de numai 9 ani, considerat in prezent cel mai tinar jurnalist roman. Aceasta a inceput colaborarea cu Jurnalul in noiembrie 2011, in vacanta de toamna, cind un prieten al familiei i-a propus sa isi incerce norocul. Astfel la virsta de 7 ani ea a devenit prezentatoarea celei mai vizionate emisiuni din Romania. Dar Miruna are rezultate foarte bune si la scoala si participa la concursurile de matermatica. Cat despre premiul ei, presedintele CNA a spus ca aceste trofee si diplome de mobile casino excelenta sunt acordate televiziunilor care au contribuit la cresterea calitatii programelor. ,,Am avut curaj sa premiem excelenta in audivizual si va multumim ca puneti umarul sa se intample", a declarat Laura Georgescu, presedintele CNA.

Fisiere in arhiva (1):

  • Emisiunile televizate pentru copii.pptx