Recenzie Spune pot și vei putea

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Psihopedagogie
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 15 în total
Cuvinte : 9931
Mărime: 40.73KB (arhivat)
Publicat de: Silviana Tofan
Puncte necesare: 8
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Monica Popescu
ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE DIN BUCUREŞTI FACULTATEA DE ADMINISTRAREA AFACERILOR CU PREDARE ÎN LIMBA ROMÂNĂ (secția engleză)

Extras din proiect

1.Rezumatul cărții

Cartea intitulată Spune ”pot” si vei putea aparține autorului Norman Vincent Peale (1898-1993) autorul a treizeci și patru de cărți , fiind considerat un reputat orator specializat în probleme motivaționale cunoscut în lumea întreagă sub numele de “Predicatorul de milioane”. Spune “pot” şi vei putea te învaţă cum să-ţi rezolvi problemele folosind o soluţie care există deja în mintea ta, dar la care nu te-ai gândit, cum să-ţi menţii sănătatea spirituală, cum să foloseşti arta anticipării creative pentru a obţine ceea ce-ţi doreşti şi, mai ales, te învaţă să-ţi dezvolţi cunoştinţele despre puterea interioară, cunoştinţe ce te vor ajuta să treci peste orice obstacol. În această carte sunt dezvoltate idei care au inspirat milioane de oameni, prezentându-le sub forma unor principii ale gândirii pozitive dinamice și practice. Cartea a fost tradusă în limba română de Adriana Ciorbaru la editura: Curtea Veche , București-2001.

Spune “pot”și vei putea este o carte cu conținut psihologic fiind structurată in 14 capitole , titlurile fiecărui capitole constituindu-se ca niște sfaturi pe care autorul le dă tuturor celor care își opresc privirea asupra acestei cărți . Fiecare capitol este structurat la rândul lui în mai multe părți , numărul părților fiind diferit de la un capitol la altul. Pentru a evita o prezentare în detaliu, care să inventarieze toate aspectele surprinse de carte în fiecare capitol voi alege să fac o prezentare fie a conceptelor care mi-au atras atenția, fie a unor istorisiri care vin în sprijinul acestor concepte și sfaturi ale autorului. Consider necesară parcurgerea fiecărui capitol pentru că fiecare are aportul lui în totalul acestei cărți și plus că fiecare capitol are măcar un aspect care trebuie neapărat menționat.

Primul capitol al acestei cărți este : Principiul perseverenței: întotdeauna este prea devreme pentru a te da bătut ne sfătuiește să ne gândim de două ori înainte de a renunța la un lucru pentru că de fiecare dată mai este cu siguranță ceva ce ar putea fi făcut și chiar dacă inițial nu ne iese ceva atunci datoria noastra este să încercăm până vom reuși. Pentru a putea reuși în viață nu trebuie să vorbim ca un învins ci să folosim cuvinte pline de speranță, încredere, credință și victorie. Autorul prezintă modelul demn de urmat a lui Hayes Jones care este un alergător in cursele cu obstacole , care a participat la Jocurile Olimpice în 1960 și deși era considerat de toată lumea favoritul probei, acesta a ieșit pe locul 3. În fața acestui rezultat el avea două posibilități: fie să renunțe și să se mulțumească cu acest rezultat, fie să lupte în continuare, ceea ce a și făcut. S-a antrenat timp de 4 ani de zile 3 ore pe zi 7 zile pe săptămână ,și la olimpiada din 1964 a câștigat locul 1. Acest exemplu ilustrează principiul perseverenței care ne duce spre victorie. Pentru ca pereverența să fie eficientă trebuie să fie sprijinită de un alt principuiu vital: principiul percepției de sine ce constă în perspicacitatea necesară pentru a vedea situația dinăuntru și din afară , cultivarea puterile interioare și rezolvarea într-un mod fericit a problemei.

Al doilea capitol Care este problema dumneavoastră? O puteți rezolva e unul dintre capitolele mele preferate pentru că se constituie ca un paradox între ceea ce crede toată lumea despre probleme și ce consideră autorul. Desigur toată lumea caută o viață liniștită, fără prea multe probleme , dar de fapt aceste probleme sunt de fapt un semn de viață și cu cât problemele sunt mai mult , cu atât mai bine și cu cât sunt ele mai grave cu atât mai multe lucruri veți avea de învățat din rezolvarea lor. Relevantă pentru acest capitol mi s-a părut următoarea povestire : un pacient îi cere domnului Norman Vincent Peale să îi spună soluția pentru rezolvarea tuturor problemelor lui pentru că acestea îl copleșesc. Domunul Peale i-a spus că el știe cum poate să îl scape de toate aceste probleme și că există oameni care au scăpat și ei de toate problemele care nu le dădeau pace. Pacientul este foarte interesat să îi cunoască și el pe acei oameni care au reușit așa ceva, așa că Norman îl duce să îi arate pe oameni fără probleme : cei de la cimitir.Din această povestioară deducem noi că doar cei morți nu mai au probleme și cei ce sunt în viață sunt cu atât mai vii cu cât au mai multe probleme.

Sunteți tensionat? Cum să vă calmați și să vă relaxați reprezintă cel de-al treilea capitol al acestei cărți care se referă la o problemă care afectează oameni din zilele noastre: tensiunea, care a dat naștere așa numitei „ generații tensionate ”.

Preview document

Recenzie Spune pot și vei putea - Pagina 1
Recenzie Spune pot și vei putea - Pagina 2
Recenzie Spune pot și vei putea - Pagina 3
Recenzie Spune pot și vei putea - Pagina 4
Recenzie Spune pot și vei putea - Pagina 5
Recenzie Spune pot și vei putea - Pagina 6
Recenzie Spune pot și vei putea - Pagina 7
Recenzie Spune pot și vei putea - Pagina 8
Recenzie Spune pot și vei putea - Pagina 9
Recenzie Spune pot și vei putea - Pagina 10
Recenzie Spune pot și vei putea - Pagina 11
Recenzie Spune pot și vei putea - Pagina 12
Recenzie Spune pot și vei putea - Pagina 13
Recenzie Spune pot și vei putea - Pagina 14
Recenzie Spune pot și vei putea - Pagina 15

Conținut arhivă zip

  • Recenzie Spune Pot si Vei Putea.doc

Alții au mai descărcat și

Recenzie Inteligența Emoțională de Daniel Goleman

Inteligenta emotionala include autocontrolul, zelul, perseverenta si capacitatea de automotivare. Toate aceste aptitudini le pot fi insuflate...

Psihicul și Caracteristicile Acestuia

Dictonul socratic „nosce te ipsum” („cunoaste-te pe tine însuti”) reprezinta un punct de plecare în dezvoltarea ulterioara a stiintelor. Socrate,...

Recenzie Zig Ziglar

Zig Ziglar, unul dintre cei mai importanti oratori si scriitori motivationali americani consacra o carte intreaga despre conditiile in care trebuie...

Handicapul de Limbaj

Constituirea logopediei Logopedia face parte si ea din sistemul stiintelor psihopedagogiei speciale si poate fi apreciata ca fiind un domeniu...

Ai nevoie de altceva?