Cultura in Afaceri si Religiile Lumii

Proiect
5/10 (2 voturi)
Domeniu: Religie
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 50 în total
Cuvinte : 17705
Mărime: 78.29KB (arhivat)
Cost: 8 puncte
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Simona V.
Management intercultural

Cuprins

1. Introducere

1.1 Factori care influenteaza cultura

i. Familia

ii. Educatia

iii. Atitudini asupra timpului

iv. Dimensiuni Culturale

v. Religia

2. Islamismul

3. Budismul/Hinduismul

4. Iudaismul

5. Crestinismul

Extras din document

INTRODUCERE

Una dintre cele mai dificile sarcini ale unui om de afaceri care actioneaza intr-un cadru global este aceea de a intelege influentele culturale care afecteaza afacerile lor. In practica, cativa factori lucreaza intotdeauna in mod simultan si este extrem de dificil sa izolezi unul dintre ei. Frecvent, diferentele culturale au fost gasite vinovate pentru orice diferenta notabila dintre tari. Dar aceste diferente rezulta din credintele religioase, din structura societatii sau pur si simplu di seturi diferite de legi?

FAMILIA

Rolul familiei variaza de la cultura la cultura, asa cum si rolurile membrilor familiei variaza. Printre culturi, gasim diferente in dimensiunea familiei, in anjagarea femeii, precum si in alti factori de interes pentru un om de afaceri. Companiile familiarizate cu interactiuniile cu familiile dintr-o societate nu se pot astepta sa gaseasca acelasi tipar si in alta parte.

Procentul populatiei feminine din totalul fortei de munca

Brazilia 35

Chile 33

China 45

Franta 45

India 32

Japonia 41

Mexic 33

Pakistan 28

Suedia 48

SUA 46

In SUA exista un trend catre dizolvarea familiei traditionale. Cu oameni ce se castaoresc din ce in ce mai tarziua si divorteaza tot mai des, familia tipica formata dintr-un tata, o mama si copii a devenit din ce in ce mai putin comuna. Mai recent, un trend similar din Europa de Vest a avut ca si consecinta un numar in crestere al gospodariilor chiar si in tarile unde populatia este in descrestere.

In multe societati, in particular in Asia si in America Latina, rolul barbatului ca si cap al familiei ramane pronuntat. Unele culturi inca incurajeaza nasterea barbatilor in defavoarea celei a femeilor. In multe culturi, 105 baieti se nasc la fiecare 100 de fete. Dar in China numarul baietilor la 100 de fete este de 118.5, iar in Coreea de Sud 116. Aceasta dominare masculina coincide cu o mai mica rata de particopare a femeilor la forta de munca din afara casei. Aceasta situatie rezulta intr-un venit mai mic pe familie. In multe tari din Europa de Est si in Germania, un copil pe familie devine rapid o regula, in timp ce familiile din multe tari in dezvoltare sunt inca mari dupa standardele vestice.

Familiile extinse

Pentru multe culturi, familia extinsa- inclusiv bunici, rude etc.- are o mare importanta. In SUA, parintii in varsta de obicei locuiesc singuri, fie in intr-o casa a carei proprietari sunt, in complexe pentru cei in varsta sau in azile pentru batrani. In tari cu un nivel al venitului scazut si in zonele rurale, familia extinsa inca joaca un rol major., in continuare crescand marimea unei gospodarii obisnuite. In China, 67% dintre parntii cu copii adulti locuiesc cu unul dintre copii lor, si 80% dintre acestia intra in contact cu copii lor cel putin o data pe saptamana.

In afara familei

Multe societati apreciaza si promoveaza o puternica legatura cu familia. Unele culturi, cum este aceea a Italiei de Sud, pun accentul pe relatia cu familia pana chiar la excluderea celorlalti. In aceste societati cu incredere scazuta, increderea este extinsa doar la membri apropiati ai familiei.

Relatiile de afaceri se fac pe incredere. Daca increderea nu se extinde dincolo de familie, afacerile trebuie sa ramana in familie. Din acest motiv, Italia de Sud ramane una dintre cele mai sarace zone din Europa de vest.

Germania, Japonia si SUA sunt toate foarte diferite in multe aspecte ce privesc cultura. Cu toate astea, cele trei sunt considereate societati cu incredere ridicata. Toate impart o istorie a asocierilor voluntare- civice, religioase si de afaceri- care se extind dincolo de familie. Aceasta istorie a asocierilor cu membri din afara familiei pentru a indeplini scopuri comune i-a invatat pe oameni ca pot avea incredere in ceilalti cu care nu au legaturi de sange.

EDUCATIA

Educatia modeleaza conceptiile, dorintele si motivatiile oamenilor. Considerand faptul ca sistemul eduacational difera in functie de tara, ne putem astepta la diferente printre oamenii ficarei tari. Totusi, pe langa faptul ca educatia afecteaza intr-o economie potentialii consumatori, ea formeaza si potentialii angajati pentru o companie straina si pentru comunitate de afaceri in mare.

Niveluri de participare

In SUA, educatia obligatorie se incheie la varsta de 16 ani. In mod teoretic toti studentii care obtin o diploma de liceu raman in scoala pana la varsta de 18. In liceu, aproximativ 25% iau cursuri de pregatire vocationala. Dupa liceu, studentii fie urmeaza o universitate sau isi gasesc de lucru. Aproape jumatate din absolventii de liceu aleg sa urmeze o universitate.

Acest exemplu nu este impartit de toate tarile. Multi studenti europeni merg la scoala doar pana la varsta de 16 ani. Apoi urmeaza un program de internship. Acesta este in mod particular cazul Germaniei, unde astfel de programe exista pentru aproximativ 450 de categorii de joburi. Doar 30% din germani termina o universitate. In Marea Britanie, majoritatea tinerilor se angajeaza direct si urmeaza un training in timpul jobului.

Chiar si cu niveluri similare de participare in educatia secundara, atitudini in ceea ce priveste cantitatea si calitatea educatiei pot diferi.

In medie, fiecare an suplimentar de scoala rezulta intr-un castig suplimentar pe an de la 5 pana la 15%.

Preview document

Cultura in Afaceri si Religiile Lumii - Pagina 1
Cultura in Afaceri si Religiile Lumii - Pagina 2
Cultura in Afaceri si Religiile Lumii - Pagina 3
Cultura in Afaceri si Religiile Lumii - Pagina 4
Cultura in Afaceri si Religiile Lumii - Pagina 5
Cultura in Afaceri si Religiile Lumii - Pagina 6
Cultura in Afaceri si Religiile Lumii - Pagina 7
Cultura in Afaceri si Religiile Lumii - Pagina 8
Cultura in Afaceri si Religiile Lumii - Pagina 9
Cultura in Afaceri si Religiile Lumii - Pagina 10
Cultura in Afaceri si Religiile Lumii - Pagina 11
Cultura in Afaceri si Religiile Lumii - Pagina 12
Cultura in Afaceri si Religiile Lumii - Pagina 13
Cultura in Afaceri si Religiile Lumii - Pagina 14
Cultura in Afaceri si Religiile Lumii - Pagina 15
Cultura in Afaceri si Religiile Lumii - Pagina 16
Cultura in Afaceri si Religiile Lumii - Pagina 17
Cultura in Afaceri si Religiile Lumii - Pagina 18
Cultura in Afaceri si Religiile Lumii - Pagina 19
Cultura in Afaceri si Religiile Lumii - Pagina 20
Cultura in Afaceri si Religiile Lumii - Pagina 21
Cultura in Afaceri si Religiile Lumii - Pagina 22
Cultura in Afaceri si Religiile Lumii - Pagina 23
Cultura in Afaceri si Religiile Lumii - Pagina 24
Cultura in Afaceri si Religiile Lumii - Pagina 25
Cultura in Afaceri si Religiile Lumii - Pagina 26
Cultura in Afaceri si Religiile Lumii - Pagina 27
Cultura in Afaceri si Religiile Lumii - Pagina 28
Cultura in Afaceri si Religiile Lumii - Pagina 29
Cultura in Afaceri si Religiile Lumii - Pagina 30
Cultura in Afaceri si Religiile Lumii - Pagina 31
Cultura in Afaceri si Religiile Lumii - Pagina 32
Cultura in Afaceri si Religiile Lumii - Pagina 33
Cultura in Afaceri si Religiile Lumii - Pagina 34
Cultura in Afaceri si Religiile Lumii - Pagina 35
Cultura in Afaceri si Religiile Lumii - Pagina 36
Cultura in Afaceri si Religiile Lumii - Pagina 37
Cultura in Afaceri si Religiile Lumii - Pagina 38
Cultura in Afaceri si Religiile Lumii - Pagina 39
Cultura in Afaceri si Religiile Lumii - Pagina 40
Cultura in Afaceri si Religiile Lumii - Pagina 41
Cultura in Afaceri si Religiile Lumii - Pagina 42
Cultura in Afaceri si Religiile Lumii - Pagina 43
Cultura in Afaceri si Religiile Lumii - Pagina 44
Cultura in Afaceri si Religiile Lumii - Pagina 45
Cultura in Afaceri si Religiile Lumii - Pagina 46
Cultura in Afaceri si Religiile Lumii - Pagina 47
Cultura in Afaceri si Religiile Lumii - Pagina 48
Cultura in Afaceri si Religiile Lumii - Pagina 49
Cultura in Afaceri si Religiile Lumii - Pagina 50

Conținut arhivă zip

  • Cultura in Afaceri si Religiile Lumii.doc

Alții au mai descărcat și

Cultul Maicii Domnului în Vechiul și Noul Testament

„Biserica a considerat-o întotdeauna pe Fecioara Maria Născătoare de Dumnezeu, căci numai astfel se poate mărturisi că Cel ce S-a născut din ea nu...

Virtute si Pacat la Sfantul Apostol Pavel

INTRODUCERE Personalitatea Sf. Apostol Pavel domină întreaga dezvoltare a istoriei creştinismului primar, întrucât activitatea sa misionară a...

Istoria și evoluția Liturghiei

1. Denumirile Jertfei Euharistice Jertfa euharistică a Noului Legământ nu a fost cunoscută încă de la început sub denumirea de Liturghie. Înainte...

Învățătura sfantului Grigorie Palama despre energiile necreate - disputa palamită

I. INTRODUCERE Cu toate că Sfântul Grigorie a trăit în secolul al XlV-lea, el are încă multe de spus vremurilor noastre, întrucât, așa cum știm,...

Teologia colindelor

Introducere Pentru a cunoaște și înțelege un om, trebuie să-i cunoști familia și mediul social. Pentru a cunoaște și înțelege un popor, trebuie...

Tinerii în Hristos și în Biserică - Probleme morale ale tinerilor de azi

Introducere Biserica, ca Trup al lui Hristos, în ziua de astăzi, este tot mai bolnăvicioasă din cauza faptului că mădularele din care ea este...

Despre frica de Dumnezeu

INTRODUCERE În lucrarea de față îmi propun să prezint tema anunțată în titlu printr-o abordare în două direcții: prezentarea unor elemente de...

Învierea morților după epistolele pauline

Argument După un studiu de patru ani la Seminarul Teologic Ortodox ’’ Veniamin Costachi ,, , cu binecuvântarea Parintelui Vasile Păvăleanu, de a...

Ai nevoie de altceva?