Proiectarea unei Retele de Calculatoare

Imagine preview
(8/10 din 2 voturi)

Acest proiect trateaza Proiectarea unei Retele de Calculatoare.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 21 de pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 6 puncte.

Domeniu: Retele

Extras din document

Detalii despre firma Threepharm:

S. C. Three Pharm S.R.L. este o companie cu capital 100% românesc şi a luat fiinţă in anul 1994. Deşi este o companie relativ tânără, a reuşit să ajute piaţa să-şi conştientizeze şi să-şi definească nevoile într-un sector socio-economic aproape neglijat, cel puţin la începuturi, în ciuda implicaţiilor vitale pe care le dezvolta. Având o echipă tânără şi entuziastă, ThreePharm şi-a propus şi a reuşit să se impună pe piaţa produselor tehnico-medicale si parafarmaceutice din România.

Firma doreşte dezvoltarea unei reţele proprii de calculatoare care să faciliteze munca în echipă, schimbul de informaţii şi comunicarea rapidă şi eficientă între departamentele specializate.

Astfel firma Threepharm va putea să-şi îmbunătăţească în mod considerabil serviciile oferite clienţilor:

- prin intermediul comenzilor primite/onorate online

- menţinerea unui nivel înalt al calităţii produselor datorită accesului la informaţii şi tehnologii de fabricaţie de ultima oră

- onorarea comenzilor în timp mult mai scurt prin intermediul poştei electronice

- poşta electronică in timp real va permite utilizatorilor aflaţi la distanţă să comunice fără nici o întârziere, fiind posibil chiar să se vadă şi să se audă unul pe celălalt; această tehnologie face posibile intâlnirile virtuale, numite videoconferinte, între oameni care se găsesc in diferite locuri de pe glob

- angajaţii firmei vor putea comunica între ei mai uşor

- comunicare mai bună şi mai uşoară cu distribuitorii

Se va realiza o reţea locală, întrucât toate departamentele firmei se află în aceeaşi clădire, reţeaua fiind conectată binenţeles la Internet.

Câteva cuvinte despre reţeaua locală(LAN): O reţea locală reprezintă un ansamblu de mijloace de transmisiune şi de sisteme de calcul folosite pentru transportarea şi prelucrarea informaţiei. Ele sunt frecvent utilizate pentru a conecta calculatoarele personale şi staţiile de lucru (workstation) din birourile companiilor şi fabricilor, cu scopul de a partaja resurse (de exemplu imprimantele) şi de a face schimb de informaţii.

Reţeaua locală de calculatoare este o combinaţie de componente hardware şi software:

- sistemele de calcul care se interconectează;

- adaptoare sau plăci de reţea Network Interface Card (NIC);

- mediul fizic de comunicaţie, care poate fi un cablu, dar şi unde radio, deci fără fir (wireless);

- unităţi de interconectare (concentratoare / repetoare / switches etc.);

- software pentru administrarea reţelei.

Din punct de vedere fizic, o reţea de calculatoare se compune dintr-o reţea de comunicaţii şi o mulţime de calcula¬toare destinate prelucrării, memorării şi accesului la datele si programele din reţea.

Denumirea de LAN vine de la prescurtarea Local Area Network care inseamnă reţea locală. LAN-urile sunt reţele private, localizate într-o singură clădire sau într-un campus de cel mult caţiva kilometri.

Atributele prezentate de o reţea locală sunt:

- flexibilitatea, dovedită de posibilitatea utilizării LAN in aplicaţii diverse, datorită faptului că un LAN poate integra impreună diverse tipuri de echipamente (precum cele necesare unei videoconferinţe, de exemplu, pentru ca interpretariatul să decurgă in condiţii optime)

- siguranţa, dată de o tehnologie bine pusă la punct si inchegată

- modularitatea, ce oferă posibilitatea integrării într-un LAN de echipamente de provenienţe diverse

- expandabilitatea, sau posibilitatea de a creşte gradat complexitatea reţelei, după dorinţa utilizatorilor (în cazul de faţă, Threepharm va putea integra in reţea viitoarele noi departamente)

- administrarea si gestionarea relativ simplă (de obicei o autoritate administrativa) şi mult bazată pe accesul de la distanţă, dat de posibilitatea utilizării unor programe de gestionare

- economicitatea, sau posibilitatea de a folosi reţeaua într-un mod eficient si ieftin

LAN-urile au fost concepute să satisfacă anumite cereri:-permit mai multor utilizatori accesarea aceeleiaşi lungimi de bandă

-operare intr-o arie geografică restrânsă

Reţelele locale sunt răspâdite în trei topologii majore: stea, magistrală şi inel.

Topologia reţelei

Prin topologia unei reţele se înţelege modul de interconectare a calculatoarelor în reţea, planul fizic de legare a calculatoarelor în reţea, plan ce include cablurile şi alte dispositive de conectare(switch-uri, hub-uri, comutatoare, routere, elemente de interconectare ca punţi). Folosirea unei anumite topologii are influenţă asupra vitezei de transmitere a datelor, asupra costului de interconectare şi asupra fiabilităţii reţelei. În funcţie de tipul componentelor şi cablurilor utilizate şi de dispunerea calculatoarelor, reţelele pot fi:

- Inel

- Stea

- Arbore

- Bus(Magistrală)

- Plasă(Completă)

- Neregulată

Fisiere in arhiva (1):

  • Proiectarea unei Retele de Calculatoare.doc

Alte informatii

Stinte Economice, Retele de calculatoare