Securitatea Retelelor

Imagine preview
(8/10 din 2 voturi)

Acest proiect trateaza Securitatea Retelelor.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier ppt de 19 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 5 puncte.

Domeniu: Retele

Extras din document

Securitatea Retelelor

Student:

IPv6

IP, cel mai popular protocol de retea din întreaga lume, este gata de lansarea unei noi generatii, prin implementarea primelor produse adaptate pachetului de protocoale IPv6. Cresterea neprevazuta a solicitarilor de conectare la Internet a impus cautarea unor noi solutii pentru standardul de protocoale IPv4 aflat in uz, în primul rand pentru largirea capacitatii alocate pentru adrese si a cresterii nivelului de securizare a datelor vehiculate. Cu IPv6 problemele cheie ale adreselor, managementului pentru adrese si suportului pentru comunicatii multimedia sunt rezolvate.

IPv6

Prezentarea noului concept IPv6 si problemele legate de cresterea securitatii retelelor au fost puse recent in discutie, cu ocazia simpozionului organizat la Budapesta pe 26 septembrie, de catre specialisti de la FTP Software. Cu aceasta ocazie, firma daneza Telebit Communication a prezentat primul router multiprotocol dedicat retelelor IPv6 si prima retea nationala realizata pe baza noului pachet de protocoale. Dezvoltarea rapida a retelei Internet a condus la necesitatea reorganizarii sistemului de adrese IP. Cei 32 biti rezervati pentru adrese la standardul IPv4 s-au dovedit insuficienti pentru asigurarea cererii de adrese alocate, în special pentru utilizatorii mobili. Dupa numai 3 ani de la stabilirea directiilor prioritare în care se trebuia actionat, a aparut IPv6, versiunea "next generation" a standardului pentru IP.

IPv6

Principalele inovatii de care beneficiaza pachetul de protocoale IPv6 sunt:

extinderea spatiului alocat pentru adrese;

posibilitatea de autoconfigurare a unui host TCP/IP intr-o adresa IP;

suport pentru multimedia si aplicatii in timp real;

cresterea gradului de securizare a datelor.

IPv6

Dimensiunea adreselor a fost extinsa cu un factor de ordinul 4, de la 32 la 128 de biti, oferindu-se astfel un numar imens de adrese disponibile: 3,4 x 1038. In felul acesta, IPv6 beneficiaza de o capacitate inimaginabila pentru organizarea ierarhica a adreselor, pentru fiecare metru patrat de pe suprafata globului fiind disponibile in medie 1500 de adrese. Cresterea spatiului destinat pentru adrese conduce, in mod firesc, la implementarea unor proceduri de autoconfigurare.

Structura de adrese de la IPv6 prevede o migrare facila de la retelele ce utilizeaza deja protocolul IPv4. Totul a fost prevazut in asa fel incat trecerea la noul standard sa se realizeze treptat, intr-o prima etapa utilizandu-se transmisia de date incapsulate in module compatibile IPv4, intre doua routere de generatie veche. Pe masura dezvoltarii tehnologice urmeaza instalarea de echipamente adaptate noului standard de retea.

Fisiere in arhiva (1):

  • Securitatea Retelelor.ppt