Design laptopuri

Proiect
7/10 (1 vot)
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 12 în total
Cuvinte : 3063
Mărime: 43.38KB (arhivat)
Cost: 4 puncte
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: ---

Extras din document

INTRODUCERE

Motivarea alegerii produsului

Produsul ales de noi este laptopul, datorită faptului că este unul dintre produsele care au avut cea mai mare evoluție, ajungând astăzi la performanțe incredibile. El a evoluat atât din punct de vedere al designului, cât și din punct de vedere al componentelor acestuia.

Nevoia la care răspunde produsul d.p.d.v. al consumatorului

Produsul ales de noi reprezintă o necesitate în prezent. Laptopul este un produs ușor de transportat, ușor de manevrat și de utilizat, iar pe lângă toate acestea permite și o comunicare și interacțiune rapidă. Laptopul se dovedește a fi cu adevărat indispensabil în secolul vitezei.

Istoric/evoluția designului de produs

Calculatoarele portabile au apărut la începutul anilor 1970, pe măsură ce calculatoarele personale au devenit practicabile. „Dynabook” este cunoscut ca fiind primul concept care s-a apropiat cel mai mult de ceea ce urma să devină laptopul din zilele noastre. Conceptul aparține lui Alan Kay și dezvoltat de Xerox PARC la începutul anilor '70, fiind o bază de plecare a laptopurilor.

Primul calculator portabil comercial a apărut în anul 1975 și a fost numit IBM 5100, fiind bazat pe prototipul „SCAMP”. În anul 1981 a fost lansat calculatorul „Osborne 1” care cântărea 10.7 kg și care nu avea baterie, trebuia alimentat la priză și era dotat cu un ecran CRT de 5. Totuși a avut un impact major asupra industriei și în ciuda dimensiunilor și a greutății mari, Osborne 1 a fost primul computer pe care oamenii îl puteau lua cu ei.

Epson HX-20 este primul calculator personal portabil de mărimea unui laptop, care cântărea 1,6 Kg. Acesta era dotat cu un ecran LCD mic, o baterie reîncărcabilă nichel-cadmiu, imprimantă și o tastatură cu numai 84 de taste.

Primul mare succes comercial din perioada de început a laptopurilor l-a constituit „Kyocera Kyotronic 85”, vândut la început numai în Japonia. Spre sfârșitul anilor '80, laptopurile erau deja populare în mediul de business.

Un an important în dezvoltarea laptopurilor a fost 1995, cand Microsoft a lansat sistemul de operare Windows 95. În 2008, Apple lansa unul dintre cele mai de succes dispozive din istoria companiei: MacBook Air.

I. CARACTERISTICI GENERALE ALE PIEȚEI ȘI ALE PRODUSULUI

1.1. Descrierea pieței căreia i se adresează produsul (specificul potențialilor cumpărători)

Laptopul se adresează tuturor tipologiilor și claselor de oameni cu vârste diferite și statut social variat.

Piața este diversificată deoarece clienții au gusturi diferite și totodată și preferințele lor în materie de design și alte caracteristici ale produsului precum memorie, procesor, etc sunt altele.

1.2. Principalii actori de pe piață (companiile care comercializează produsul)

Nr.Crt. Companie Cotă de piață Cifră de afaceri (în anul 2015)

1 Asus 25.1% 115 mil

2 Acer 14.4% 94 mil

3 Lenovo 13% 90,5 mil

4 HP 11.7% 87 mil

5 Toshiba 9.6% 83,8 mil

Sursă: KeysFin, Risco

Scurtă analiză a structurii pieței produsului și a nivelului de concurență:

Între principalii actori de pe piață există o puternică concurență, deoarece fiecare dintre ei dorește să devină lider pe piața din România, pentru maximizarea profitului.

În anul 2015, cea mai buna cifră de afaceri a fost reprezentată de compania Asus, care a obținut 115 milioane de lei. Pe ultimul loc s-a clasat compania Toshiba, cu o cifră de afaceri de 83,8 milioane lei. Astfel spus, compania Asus a fost clasată prima dintre preferințele clientilor, denotând seriozitatea in rândul clienților. Compania a reușit să dobândească încrederea clienților și să-și dovedească competitivitatea pe piață prin strategiile cu care si-au atras clientii.

Bibliografie

https://www.acer.com/ac/ro/RO/content/home

http://www.asus.com/ro/

http://www.biblioteca-digitala.ase.ro/biblioteca/carte2.asp?id=56&idb=9

http://www.capital.ro/

http://www.emag.ro/

http://www.giz.ro/

http://www8.hp.com/ro/ro/home.html

http://www.lenovo.com/ro/ro/

http://www.toshiba.com.ro/

https://ro.wikipedia.org

Preview document

Design laptopuri - Pagina 1
Design laptopuri - Pagina 2
Design laptopuri - Pagina 3
Design laptopuri - Pagina 4
Design laptopuri - Pagina 5
Design laptopuri - Pagina 6
Design laptopuri - Pagina 7
Design laptopuri - Pagina 8
Design laptopuri - Pagina 9
Design laptopuri - Pagina 10
Design laptopuri - Pagina 11
Design laptopuri - Pagina 12
Design laptopuri - Pagina 13

Conținut arhivă zip

  • Design laptopuri.docx

Ai nevoie de altceva?

''