Unicredit Business Partner

Proiect
8/10 (1 vot)
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 14 în total
Cuvinte : 2877
Mărime: 134.62KB (arhivat)
Publicat de: Rafila Sandor
Puncte necesare: 8
Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor – Iași Master Complementar – MRU – anul II – zi

Extras din proiect

Cap. 1 Analiza sistemului informaţional

În acest capitol vom prezenta firma UniCredit Business Partner, în cadrul căreia ne-am desfășurat studiul de caz, și vom descrie atât firma cât și sistemele informaționale utilizate în cadrul managementului resurselor umane.

• Prezentare firmei

Firma aleasă pentru a realiza cercetarea cu privire la sistemele informaționale utilizate în managementul resurselor umane este compania financiar-bancară UniCredit Business Partner. Am optat pentru această firmă deoarece o membră a echipei de proiect este angajată în această companie și totodată am fost atrași de numărul ridicat al angajaților, această firmă având peste 300 în orașul Iași și peste 700 în București.

UniCredit Business Partner s-a născut pe 1 ianuarie 2009 cu scopul de a integra rapid operaţiunile de back-office din toate ţările în care UniCredit este prezent. UniCredit este o instituţie financiară internaţională majoră, cu rădăcini puternice în 22 de ţări europene şi a unei reţele internaţionale prezente în aproximativ 50 de piețe, cu 9578 de sucursale şi mai mult de 162,000 de angajaţi.

Grupul operează în următoarele ţări: Austria, Azerbaidjan, Bosnia şi Herţegovina, Bulgaria, Croaţia, Republica Cehă, Estonia, Germania, Ungaria, Italia, Letonia, Lituania, Kazahstan, Kârgâzstan, Polonia, România, Rusia, Serbia, Slovacia, Slovenia , Turcia şi Ucraina.

Originile grupului datează de peste cinci secole la stabilirea Rolo Banca în 1473 și a fost creat în Bologna, când Monte di Pietà, un institut public a lansat acordarea de împrumuturi garantate.

Grupul UniCredit are o istorie lungă, plină de evenimente. Acesta a fost format având o tradiţie bogată, o complexă experiență şi începând cu evenimente de origine pentru fiecare grup de bănci până la crearea de primă bancă cu adevărat europeană.

Istoria UniCredit începe cu reţeaua grupului pe ramuri extinse şi se concentreze asupra tendinţelor locale,stilurilor și atitudinilor într-un mediu global. Suntem convinşi că înţelegerea cât mai clară a trecutului face posibilă experienţa din prezent şi oferă posibilitatea de a construi o cale spre viitor cu o mai mare conştientizare în vederea realizării obiectivelor creşterii păstrând în acelaşi timp valorile grupului.

Mai recent, UniCredit este rezultatul fuziunii a nouă din cele mai mari bănci din Italia şi asocierea ulterioară cu banca germană HVB Group şi grupul italian Capitalia.

Organigrama societății este următoarea:

Un Country Manager – manager general.

Departamentul Stuff – format din patru persoane, și este ordanat direct de Country Managerului și care se ocupă de îndeplinirea cerințelor acestuia.

Departamentul HR Business Partner – format din patru membri, subordonat Country Managerului. Acest departament are doi manageri respectiv Country HR și un HR Manager pentru sediul din Iași.

Country BRM – o persoană și se subordonează Country Managerului.

Country ORM – o persoană ce se subordonează tot mangerului general.

Country CFO – departament format din patru persoane, momentan fara un manager, urmand a fi numită o persoană în aprilie 2011. Acest departament este organizat si ordanat de managerul general.

Departamentul de Logistica – alcatuit din 8 persoane, are doi manageri: unul în București și unul în sediul din Iași.

Departamentul Production Planing – cu un manager și un asistent manager, se ocupă de planificarea birourilor și de organizarea eficientă și eficace a departamentelor de producție.

Activitatea de suport back office este asigurata pe patru departamente, fiecare împărțit în mai multe birouri. Vom prezenta doar aceste departamente, deoarece organigrama este foarte amplă și o atașăm proiectului. Așadar:

Departamentul Payments Romania - cu un manager general și cu 575 de angajați în subordine, organizați în șase secții, fiecare având un Șef de Secție, și cel puțin un birou în subordine cu un Șef de Birou, aceaste birouri fiind organizate pe echipe având la rândul lor câte un Șef de echipă.

Departamentul Loans and Mortgages Romania – cu 124 de angajați în subordine, departamentul fiind structurant în aceeași manieră ca și departamentul Payments.

Departamentul Core Banking Romania - cu 163 angajati în subordine, structura fiind identică cu cea a celorlalte departamente.

Departamentul Cards Romania - cu 41 de angajați în subordine.

Departamentul Invoice Mangament – cu 52 de angajați în subordine.

Rolul Departamentului de resurse umane în cadrul acestei companii este de a se ocupa de indivizii care compun organizaţia. Din punctul de vedere al organizaţiei, Managementul resurselor umane este responsabil de atragerea şi utilizarea eficace şi eficientă a indivizilor în cadrul organizaţiei, iar din punctul de vedere al indivizilor, același manager, este responsabil de asigurarea contribuţiei organizaţiei la bunăstarea, dezvoltarea profesională şi autoîmplinirea personală a oamenilor în schimbul muncii prestate de către aceştia în organizaţie.

Preview document

Unicredit Business Partner - Pagina 1
Unicredit Business Partner - Pagina 2
Unicredit Business Partner - Pagina 3
Unicredit Business Partner - Pagina 4
Unicredit Business Partner - Pagina 5
Unicredit Business Partner - Pagina 6
Unicredit Business Partner - Pagina 7
Unicredit Business Partner - Pagina 8
Unicredit Business Partner - Pagina 9
Unicredit Business Partner - Pagina 10
Unicredit Business Partner - Pagina 11
Unicredit Business Partner - Pagina 12
Unicredit Business Partner - Pagina 13
Unicredit Business Partner - Pagina 14

Conținut arhivă zip

  • Unicredit Business Partner.doc

Alții au mai descărcat și

Prezentare Microsoft Excel

PREZENTARE EXCEL COMPONENTELE FERESTREI EXCEL FORMATAREA TEXTELOR SI CALCULE IN EXCEL CREAREA DIAGRAMELOR IN EXCEL Diagramele ofera o imagine...

Aplicatile Windows

Meniul Accesories din Start Menu, Programs este un meniu care se creeaza înca de la instalarea sistemului Windows, si contine scurtaturi pentru...

Sisteme de Operare

REFERAT SISTEME DE OPERARE CE ESTE UN SISTEM DE OPERARE În general, interactiunea dintre calculator si utilizator poate fi descrisa la nivel...

Subiecte Sisteme de Operare

Sistemul de operare. Definitii, rol, functii. Un sistem de calcul este organizat pe mai multe nivele. La baza se afla partea hardware formata din...

Sisteme Informatice

REFERAT În viata noastra de zi cu zi, calculatoarele sunt ceva obisnuit, ba chiar indinspensabil în unele cazuri. Se poate spune, pe drept cuvânt...

Fițuica multimedia

1)Conceptul de multimedia. Multimedia cuprinde ansamblu mijloacelor de comunicare, prin care informaţiile pot fi percepute vizual şi auditiv în...

Statistică aplicată

12 14,4 media arit 22 18 14,29656662 media geom 20 16 14,19172762 media armonica 19 11 14,5 mediana 13 13 15 modulul 17 14 11 Quartile 11 15...

Te-ar putea interesa și

Studiu monografic la Unicredit Țiriac Bank

1.Prezentarea societăţii bancare. Istoric şi evoluţie UniCredit Ţiriac Bank este membră a Grupului UniCredit, o importantă instituţie financiară...

Ai nevoie de altceva?