Asistentul Social din Primaria

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Asistentul Social din Primaria.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 6 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Sociologie

Extras din document

Descrierea institutiei

Plasarea institutiei in sistemul administrativ romanesc

Primaria /Compartimentul de Asistenta Sociala este o institutie ce presteaza servicii publice de interes local si poate de asemenea sa se incadreze in categoria serviciilor oferite cetatenilor.Aceasta institutie are ca obiect de activitate punerea in aplicare a politicilor guvernamentale in domeniul protectiei sociale si a protectiei copilului aflat in dificultate la nivel local.

In conformitate cu prevederile Constitutiei Romaniei si ale Legii administratiei publice locale nr.215/2001 (modificata prin Legea nr. 286/2006),Primaria Calugareni se organizeaza si functioneaza in temeiul principiilor autonomiei locale,descentralizarii serviciilor publice,eligibilitatii autoritatilor administratieii publice locale,legalitatii si a consultarii cetatenilor in solutionarea problemelor locale si de interes deosebit.

Atributiile principale ale Compartimentului de Asistenta Sociala al Primariei Calugareni sunt:

Compartimentul de Asistenta Sociala in colaborare cu DGASPC Giurgiu asigura asistenta sociala urmatoarelor categorii de persoane: persoane defavorizate,marginalizate,discriminate,persoane varstnice,persoane singure si familii aflate in dificultate,adulti si copii cu dizabilitati,copii abuzati,maltratati,cu risc de abandon,copii abandonati.

Compartimentul de Asistenta Sociala elaboreaza si sutine strategii proprii de asistenta sociala conform legislatiei in vigoare dezvoltate pe esantionul cetatenilor din unitatea administrativ sociala astfel incat serviciile oferite si prestate sa fie cat mai apropiate de destinatarii lor.Compartimentul de Asistenta Sociala acopera de asemenea si domeniul protectiei persoanelor adulte ( persoane singure,si in special persoane varstnice si cu probleme de sanatate,etc). In cazul in care exista cetateni care cer sprijin pentru a depasi situatii dificile,Biroul de Asistenta Sociala ofera ajutor prin acordarea de suport financiar,material si juridic conform hotararii consiliului local (calamitati naturale,inundatii,cutremur,deces) in conditiile legii.

In domeniul protectiei persoanelor cu handicap,asigura respectarea drepturilor acestor persoane prin acordarea de servicii de asistenta.

Colaboreaza cu serviciile publice descentralizate are ministerelor si ale celorlalte organe centrale ale administratiei publice din sector,in vederea identificarii situatiilor deosebite care apar in activitatea de protectie sociala si protectie a copilului.

Colaboreaza cu institutii guvernamentale si neguvernamentale care desfasoara activitati in domeniul protectiei sociale si al protectiei copilului.

Prezinta Consiliului Local ori de cate ori este nevoie sau la solicitarea expresa a acestuia,rapoarte si informari cu privire la activitatea desfasurata.

Acorda sprijin material si financiar,precum si ajutor de urgenta familiilor si copiilor aflati in dificultate; acorda asistenta,consultanta si presteaza servicii in domeniul sau de activitate; identifica persoanele care se afla in situatie de saracie extrema prin actiuni de asistenta sociala stradala; insoteste/asigura sprijin pentru transportul persoanelor fara adapost,cu probleme grave de sanatate la spitalele de urgenta pentru rezolvarea problemelor medicale.

Face propuneri pentru acordarea unor ajutoare de urgenta pentru cazurile deosebite cele guvernamentale.Asigura interventia rapida in cazul persoanelor aflate in dificultate,care necesita un ajutor imediat in vederea rezolvarii unor situatii exceptionale cu sprijinul organelor abilitate.

Fisiere in arhiva (1):

  • Competentele si Atributiile Asistentului Social in Primarie.doc

Alte informatii

UNIVERSITATEA BUCURESTI Facultatea de Sociologie si Asistenta Sociala Domeniul: Asistenta Sociala Anul III, ID