Campanie de Prevenire si Combaterea Drogurilor in Randul Adolescentilor

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Campanie de Prevenire si Combaterea Drogurilor in Randul Adolescentilor.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier docx de 33 de pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Prof. Univ. Laura Ardelean

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 6 puncte.

Domeniu: Sociologie

Extras din document

Introducere

Agenţia Naţională Antidrog a luat fiinţă în anul 2003, prin instituţionalizarea cadrului de lucru al Comisiei Interministeriale Antidrog şi crearea unei structuri guvernamentale moderne, care să răspundă cerinţelor europene în domeniu. Preluând atribuţiile deţinute de Comisia Interministerială, noua instituţie urma să asigure la nivel naţional coordonarea unitară a luptei împotriva traficului şi consumului ilicit de droguri, pe baza unei strategii naţionale, context în care, îi revenea şi misiunea de a asigura elaborarea, dezvoltarea şi promovarea politicilor în domeniul reducerii cererii şi ofertei de droguri.

Prima Strategie Naţională Antidrog (pentru perioada 2003-2004), elaborată de Agenţia Naţională Antidrog, a venit astfel în întâmpinarea unei dificultăţti acute în planul coerenţei decizionale şi al unităţii de acţiune în domeniul combaterii şi prevenirii consumului şi traficului ilicit de droguri, dificultate resimţită în perioada funcţionării Comisiei Interministeriale Antidrog. Totodată, prin înfiinţarea Agenţiei Naţionale Antidrog, s-a creat pentru prima data posibilitatea abordării problematicii drogurilor din perspectivă interdisciplinară, în acest sens, colectivul noii instituţii reunind medici, jurişti, psihologi, sociologi, asistenţi sociali, farmacişti, chimişti, specialişti în domeniul educaţiei şi al prevenirii criminalităţii etc.

Amplificarea fenomenului drogurilor şi în ţara noastră, pe fondul dezvoltării reţelelor de criminalitate organizată transnaţională, a condus la necesitatea intensificării eforturilor pentru combaterea lui. Astfel, cea de-a doua Strategie Naţională Antidrog, prin care Guvernul României consideră lupta antidrog ca o prioritate naţională, s-a elaborat în concordanţă cu cerinţele europene în acest domeniu, fiind din acest punct de vedere acordată la dimensiunea internaţională a fenomenului, dar şi la specificitatea naţională a acestuia.

Pornind de la experienţa acumulată de-a lungul timpului, în actuala viziune a Agenţiei Naţionale Antidrog, se urmăreşte ca în România să funcţioneze unsistem coerent, integrat şi profesionist de servicii de asistenţă destinate consumatorilor de droguri, prin care să se asigure un nivel de receptivitate ridicat faţă de nevoile consumatorilor de droguri. Toate acestea vor conduce în final la menţinerea unui nivel scăzut al prevalenţei consumului de droguri.

I. Definirea problemei

În România drogurile au devenit o problemă de importanţă naţională, numărul de consumatori creşte de la an la an la fel ca şi numărul de decese provocate de consumul de droguri. De aceea dorim reducerea numărului tinerilor consumatori de stupefiante, prin conștientizarea asupra riscurilor şi prin promovarea stilurilor de viaţă sănătoasă. Adoleșcenţii trebuie să fie informaţi despre efectele nocive ale drogurilor in proporţie de 75%, şi reducerea numărului de consumatori de droguri şi nu în ultimul rând prevenirea riscului majorării numărului de consumatori de droguri. Este nevoie de o asemenea informare privind prevenirea și combaterea consumului de droguri pentru a nu-şi distruge viaţa şi pentru prevenirea unor boli.

1.1 Care este sursa problmei?

Numărul mare de adolescenţi cuprins între 16-25 de ani, care nu sunt informaţi asupra efectelor consumului de droguri şi adoleșcenţi care nu realizează riscul de a-şi distruge viaţa.

1.2 Localizarea problemei.

Campania se desfaşoară in România.

1.3 În ce domeniu se incadrează campania?

Se incadrează în domeniul sănătăţii şi educaţiei.

1.4 Când subiectul campaniei devine o problem?

Atunci când nu conştientizăm că fără informare asupra ei ne putem îmbolnăvi sau de a ne distruge viaţa.

1.5 Cine este implicat?

În aceeastă campanie sunt implicaţi Centrul Român de Monitorizare a Drogurilor şi Dependenţei de Droguri, Ministerul Educaţiei şi Organizaţia Salvaţi Copii.

1.6 În ce măsură sunt aceştia implicaţi în proiect?

Centrul Român de Monitorizare a Drogurilor şi Dependenţei de Droguri şi Organizaţia Salvaţii Copii vor suporta costurile financiare ale proiectului şi vor asigura baza materială necesară desfăşurării campaniei. Centrul Român de Monitorizare a Drogurilor şi Dependenţei de Droguri se va mai ocupa de instruirea celor care vor prezenta această campanie cetăţenilor din România. Ministerul Educaţiei şi Cercatării va asigura locurile de desfăşurare a campaniei prin ajutorul şcolilor din România şi panourile de promovare a campaniei.

Fisiere in arhiva (1):

  • Campanie de Prevenire si Combaterea Drogurilor in Randul Adolescentilor.docx

Alte informatii

Universitatea din Oradea Facultatea de Istorie, Relaţii Internaţionale, Ştiinţele Comunicării şi Stiinţe Politice Specializarea Relaţii Internaţionale şi Studii Europene