Managementul de Caz al Copilului Aflat in Dificultate

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Managementul de Caz al Copilului Aflat in Dificultate.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier docx de 14 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Sociologie

Extras din document

1. Identificarea cazului:

Studiul de caz a fost luat in evidenta SPAS la sesizarea directa a familiei copilului care a cerut inscrierea copilului la un centru de zi, deoarece copilul este incadrat intr-un grad de handicap , avand deficienta la auz. In urma unui control medical se pune diagnosticul de hipoacuzie severa la ambele urechi, fiind necesara începerea terapiei logopedice.

Familia se adreseaza Asociatiei “Speranta Andradei”-centrul de zi “Micul Print” deoarece ii este sugerat de catre o cunostinta care cunoaste bine centrul fiind beneficiar si copilul acesteia.

2. Fisa initiala a cazului

Solicitant: Nume şi prenume: M.I.

Judetul Vrancea

Tipul cazului: copil minor cu deficiența de auz, hipoacuzie severa la ambele urechi.

Date despre beneficiar

Nume: M.I.

Varsta: 7 ani

Data nasterii/locul nasterii: 29.03.2007/ judetul Vrancea

Religie: ortodoxa;

Nationalitate: romana

Domiciliu: judetul Vrancea

Situatia prezenta: copil provenit dintr-o familie cu venituri mici care are în componenţa sa 3 copii minori, dintre care unul cu deficientă de auz.

Parintii:

Numele si prenumele mamei: M.C.

Numele si prenumele tatalui: M.A.

Motivul solicitarii: La un control medical amanuntit se pune diagnosticul de hipoacuzie severă (la urechea dreapta) si deficiente de vorbire si se indica inceperea terapiei logopedice. Copilul are varsta de 9 ani, insa avand aceste probleme nu se poate inscrie la o scoala normala.

Concluzii: Coordonatorul Centrului de Zi- Micul print desemneaza un manager de caz pentru a se realiza evaluarea complexa a copilului M.I.

Data completarii fisei: 18.02.2013

Asistent Social : P.N.

3. Fisa de deschidere a cazului

Tipul cazului: copil cu deficienta de auz

Data referirii: 18.02.2013

Modalitati de deschidere: la solicitarea familiei

Informatii privind beneficiarul:

Nume şi prenume: M.I.

Domiciliul: judetul Vrancea

Informatii generale despre caz: In urma unui control medical amanuntit se pune diagnosticul de hipoacuzie severa (urechea dreapta) si deficiente de vorbire. Doctorul care a investigat cazul indica începerea terapiei logopedice. Familia are venituri reduse, copilul trebuie sa mearga la scoala deoarece a implinit varsta de 7 ani. Acesta nu poate fi inscris in invatamantul de masa deoarece are probleme de vorbire.

Managerul care a preluat cazul:

Nume si prenume: P.N.

Institutia: Centru de zi “Micul Print”

4. Convorbirea telefonica

Mama copilului a fost cea care s-a interesat de centrul respectiv, obtinand toate informatiile necesare despre numele exact al institutiei si a Asistentului Social cu care a realizat convorbirea telefonica, precum si departamentul in cadrul caruia acesta lucreaza. M.C. si-a clarificat si informatiile privind serviciile oferite in cadrul centrului si intr-un final a stabilit data primei intalniri dintre familia aceseia si Asistentul Social, dar si comunicat primele informatii despre copil.

Fisiere in arhiva (1):

  • Managementul de Caz al Copilului Aflat in Dificultate.docx