Regulamentul de Ordine Interioara un Factor Important in Functionarea Unei Organizatii cu Profil Educativ

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Regulamentul de Ordine Interioara un Factor Important in Functionarea Unei Organizatii cu Profil Educativ.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 9 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Sociologie

Extras din document

1. STABILIREA TEMEI SI MOTIVATIA ALEGERII TEMEI:

Într-o societate în care ea însusi reprezinta un set de norme si reguli pentru functionarea si organizarea eficienta a acesteia se pune problema daca o organizatie cu profil educativ poate functiona fara coordonarea unui regulament de ordine interioara. Deoarece o organizatie cu profil educativ are ca obiectiv formarea unor tineri educati, care sa asimilize anumite norme si reguli pentru a putea fi acceptati si integrati în societate, este important ca aceea organizatie sa aiba ea insasi pentru angajati ei un management eficient si activ. În cazul nostru organizatia cu profil educativ este o gradinita particulara si pentru ca demonstratia sa fie si mai clara in privinta temei pe care am ales-o aceasta nu are un regulament de ordine interioara oficial.

2. FIXAREA OBIECTIVELOR:

- Determinarea cauzelor care pot conduce la un management eficient în cadrul unei organizatii

- Determinarea efectelor impunerii unui regulament de ordine interioara

- Realizarea importantei conducerii unei organizatii cu ajutorul unui regulament de ordine interioara sau prin alte metode.

3. DOCUMENTAREA PRELIMINARA:

Marginean , Ioan. [2000] (2000). Proiectarea cercetarii sociologice. Iasi.: Editura Polirom.

Chelcea , Septimiu. [2001] (2004). Metodologia cercetarii sociologice. Metode cantitative si calitative (editia a II-a, revazuta si adaugita). Bucuresti : Editura Economica.

Regulamentul de Organizare si Functionare a Învatamântului Prescolar O.M. nr. 4464/7.09.2000

4. DELIMITAREA UNIVERSULUI CERCETARII

Personalul din cadrul gradinitei particulare ,,Gradinita Primii Pasi’’.

5. DEZVOLTAREA CADRULUI TEORETIC

Normele si regulile sunt cele mai importante în organizarea efienta a unei institutii sau chiar si în organizarea societatii , ele coordoneaza, atentioneaza si reglementeaza comportamentul oamenilor in societate dar nu numai. Asadar am stabilit cât de importante sunt normele si regulile in viata noastra de zi cu zi dar ramâne de stabilit rolul unui regulament de ordine interioara îin cadrul unei organizatii, in cazul nostru in cadrul unei gradinite particulare. Înainte insa, trebuie sa facem diferenta

între modul de functionare a unei gradinite particulare si cel al unei gradinite de stat. Gradinita de stat este coordonata direct de Ministerul Educatiei, învatamântul prescolar de stat este gratuit iar cadrele didactice din cadrul unei gradinite de stat au un regulament interior de la Inspectoratul Scolar. O gradinita particulara se înfiinteaza ,este adevarat, dupa Regulamentul de Organizare si Functionare a Învatamântului Prescolar O.M. nr. 4464/7.09.2000,dar ca regulament interior, acesta ramâne la dispozitia conducerii respectivei institutii. În Regulamentul de Organizare si Functionare a Învatamântului Prescolar O.M. nr. 4464/7.09.2000 sunt precizate norme si reguli de functionare generale în privinta modului de amenjare a gradinitei, a activitatilor care trebuie desfasurate. Principiile generale care stau la baza organizarii si functionarii învatamântului prescolar sunt: principiul educatiei globale si individualizate, principiul asigurarii integrale a drepturilor copilului, principiul asigurarii serviciilor sociale pentru copiii aflati în situatii speciale, principiul cooperarii cu familia si cu comunitatea locala si principiul asigurarii respectului fata de copil( conform Regulamentului de Organizare si Functionare a Învatamântului Prescolar O.M. nr. 4464/7.09.2000 ).Aceste principipii sunt respectate atât de gradinitele de stat cât si de cele particulare, regulamentul de ordine interioara reglementeaza direct modul de organizare si de comportament al cadrelor didactice din institutia educativa respectiva. În cazul gradinitelor de stat regulamentul de ordine interioara este obligatoriu , este mult mai strict cu sanctiuni severe care pot ajunge pâna la concediere cu imopsibilitatea de a mai profesa in alta instiututie din învatamânt. Prezenta regulamentului de ordine interioara in cadrul unei gradinite particulare este facultativa, regulile sunt stabilite de director sau administrator.

Fisiere in arhiva (1):

  • Regulamentul de Ordine Interioara un Factor Important in Functionarea Unei Organizatii cu Profil Educativ.doc

Alte informatii

in acest proiect se demostreaza pas cu pas importanta unui regulament de ordine interiaoar in cadrul unei organizatii eduactive