Studiu de caz

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Sociologie
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 6 în total
Cuvinte : 2045
Mărime: 27.99KB (arhivat)
Cost: 4 puncte

Extras din document

În cazul lui Robert, serviciile sociale integrate constituie o necesitate. Acesta are probleme de sănătate psihică, de susținerea unor relații sănătoase, atât cu membrii familiei cât și cu iubita. Robert are un anturaj nepotrivit, cu un character infracțional, înconjurat de alcool și etnobotanice, violențele sunt dese.

Este foarte important ca în acest caz, acesta să primească ajutor multidisciplinar, data fiind situația lui. Managementul de caz este cel centrat pe problemă deoarece se analizează cauzele comportamentului problematic și se încearcă rezolvarea acestora, consider că studiul de caz este unul unde s-au încercat trecerea în revistă a tuturor problemelor și rezolvarea acestora prin intervenția unei echipe multidisciplinare, dar și prin intermediul consilierului de probațiune care a apreciat punctual nevoile clientului și a ales potrivit programele .Prin munca tuturor specialiștiilor implicați în caz, situația lui Robert a început să se îmbunătățească.

Studiul de caz prezentat este un studiu care prezintă atât nevoile persoanei, cât și resursele, sunt trecuți factorii protectivi și factorii de risc. Este foarte important ca un studiu de caz să fie bine dezvoltat și să ofere detalii pentru a putea înțelege cât mai profund situația, pentru a înțelege nevoile persoanelor trebuie să înțelegem situația cu totul, cu trecutul persoanei, probleme familiale, probleme de interacțiune cu grupul de egali, factori care pot consuce către infracțiune etc.

Studiul de caz este bine prezentat, dar consider că ar fi trebuit să conțină o structură mai bine definită și mai organizată. Consider că informațiile sunt așezate într-o ordine firească, dar în unele locuri consider că informația este așezată haotic.

Studiu de caz

Rezumat

În studiul de caz este prezentat procesul de asistare al unui tânăr în vârstă de 28 de ani, diagnosticat cu schizofrenie la vârsta de 15 ani și care este dependent de alcool și care a comis mai multe infracțiuni, fiind condamnat pentru tâlhărie , la sentința de suspendare a executării pedepsei sub supraveghere pe o perioadă de suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pe o perioadă de 2 an și 6 luni , 60 de zile de muncă în folosul comunității. Robert ( numele este unul schimbat pentru păstrarea confidențialității), a fost repartizat la consilierul de probațiune Ana( nume schimbat) care a apreciat riscul de recidivă ca fiind unul ridicat date fiind problemele lui cu alcoolul.

Informații personale

Notă: Toate numele au fost schimbate pentru păstrarea confidențialități și protejarea persoanelor implicate

Nume și prenume: Robert M

Vârsta : 28 de ani

Gen : masculin

Religia : reformat

Preview document

Studiu de caz - Pagina 1
Studiu de caz - Pagina 2
Studiu de caz - Pagina 3
Studiu de caz - Pagina 4
Studiu de caz - Pagina 5
Studiu de caz - Pagina 6

Conținut arhivă zip

  • Studiu de caz.docx

Alții au mai descărcat și

Cuba

Cuba este o tara formata dintr-o singura insula mica cu suprafata de 110,860 Km² situat între marea Caribica si Ocenul Atlantic. Climatul tarii...

Ai nevoie de altceva?