Tehnici de Interventie in Asistenta Sociala

Imagine preview
(8/10 din 6 voturi)

Acest proiect trateaza Tehnici de Interventie in Asistenta Sociala.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 12 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Sociologie

Extras din document

STUDIU DE CAZ

PROBLEMA

Eleva F.N., din clasa a-XI-a, de la un liceu de prestigiu din Buzau prezinta deficiente de adaptare si integrare scolara si sociala reflectate in nivelul scazut al randamentului scolar precum si o criza de identitate.

PREZENTAREA CAZULUI

F.N. are probleme la invatatura si momentan repeta clasa a XI- a. Nu se integreaza in grupul de prieteni avand relatii conflictuale cu acestia. Are o inteligenta corespunzatoare varstei, vointa ii lipseste, nu are rabdare, evita sa ia decizii majore, se pripeste in orice situatie si este usor influentabila.O motiveaza tot ceea ce este extrinsec, este dezinteresata de scoala pentru ca nu are un stil de munca corespunzator, este imprastiata, invata in salturi pe de rost si intotdeauna pe ultima suta de metri. Adolescenta are o atitudine oscilanta fata de propria persoana si de colegi, in general sociabila, dar deosebit de agresiva (verbal) deca ii sunt lezate interesele. F.N. se plictiseste usor, nu rezista la stres si nici la efort intelectual sustinut, are un temperament extrovertit si nu are incredere in propriile forte. Pentru a beneficia de compasiunea colegilor sau ca o forma de aparare, pentru a-si proteja propria persoana recurge la minciuni din cele mai caudate.

ANCHETA SOCIALA

I. Date de identificare a beneficiarului

Nume si prenume: F.N.

Varsta: 19 ani

Domiciliul: str. Independentei, nr 13, Buzau

Stare civila: necasatorita

Studii: eleva

Etnie: romana

Religie: ortodoxa

II. Date despre familie:

Date despre mama(sotia)

Nume si prenume: F.M.

Varsta: 38 ani

Domiciliul: str. Independentei, nr 13, Buzau

Stare civila: divortata

Studii: profesionala

Loc de munca: muncitoare intr-o fabrica de confectii

Etnie: romana

Religie: ortodoxa

Mama se ocupa cu asigurarea sigurantei financiare, cu cresterea si educarea copiilor; fiind dezechilibrata afectiv si emotional, suprasaturata de multitudinea de sarcini si de factori de stres carora trebuie sa le faca fata, si mai ales din cauza problemelor personale, problemele copiilor au trecut pe locul doi.

Date despre tata(sotul)

Nume si prenume: F.C.

Varsta: 41ani

Domiciliul: str. Colonel Buzoianu, nr. 5, Buzau

Stare civila: divortat

Studii: profesionala

Loc de munca: nu are nici un venit

Etnie: romana

Religie: ortodoxa

Tatal are un temperament coleric si este foarte agresiv cu membrii familiei, in special cu sotia.

Date despre copii din familie

Eleva are doi frati mai mici , unul de 16 ani- F.G. si unul de 12 ani- F.C. cu care se afla in relatii foarte bune. Pe cel mai mic l-a crescut ea si ocupa un loc special in viata ei afectiva.

Date despre alte persoane care locuiesc la aceeasi adresa

Bunicii din partea tatalui nu mai traiesc, iar din partea mamei traieste doar bunica- P.M. in varsta de saptezeci si doi de ani. Ea locuieste in aceeasi casa cu F.N.. Bunica are grave probleme de sanatate, nu se poate deplasa, deoarece este paralizata, iar majoritatea timpului si-l petrece crosetand. Este singura persoana din familie care isi incurajeaza nepoata sa-si valorifice potentialul muzical.

III. Climatul familial

Cand tatal locuia cu ei, era agresiv, ii abuza verbal pe toti membrii familiei, si fizic mai ales pe mama; de multe ori o agresa chiar si pe soacra lui, netinand cont de starea precara a sanatatii ei. In zilele cand tatal venea acasa in stare de ebrietate, F.M. isi ascundea copiii si mama, intampinand singura brutalitatile sotului, sub privirile neputincioase ale copiilor.

Tatal este preocupat de propria persoana, si are multiple relatii extraconjugale, pe care le declara uneori chiar in fata copiilor.

In prezent mama este absorbita de problemele financiare ale familiei si de educarea copiilor ramasa in raspunderea ei. Totodata ea trebuie sa aiba grija de bunica, neavand timp sa mai asculte doleantele fiicei, repezind-o si evitand discutiile ori de cate ori aceasta vrea sa o consulte.

Fisiere in arhiva (1):

  • Tehnici de Interventie in Asistenta Sociala.doc