Analiza Atitudinilor Politice ale Romanilor Fata de Politicieni

Imagine preview
(9/10 din 2 voturi)

Acest proiect trateaza Analiza Atitudinilor Politice ale Romanilor Fata de Politicieni.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 26 de pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Camelia Voinea

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Statistica

Cuprins

INTRODUCERE 2
TEMA PROIECTULUI 2
CAPITOLUL I-DESCRIEREA TEORETICĂ A METODEI DE CERCETARE EMIPIRICĂ UTILIZATĂ ÎN PROIECT 3-4
IMPORTANȚA STUDIERII ATITUDINILOR 3
SONDAJUL DE ATITUDINE 3
SCALA LIKERT 3-4
CORELAŢIA 4
CAPITOLUL II-DESCRIEREA PRACTICĂ A METODEI DE CERCETARE UTILIZATĂ ÎN PROIECT 4-16
CAPITOLUL III-INTERPRETAREA REZULTATELOR OBȚINUTE 16-18
INTERPRETAREA PERSONALĂ 16
BIBLIOGRAFIE 18
ANEXE 19-27
PREZENTAREA GRAFICĂ A REZULTATELOR OBȚINUTE 19-23
CHESTIONARUL 1 23-25
CHESTIONARUL2 25-27

Extras din document

INTRODUCERE

TEMA PROIECTULUI

Proiectul are ca temă atidunile politice ale românilor față de politicieni. Acesta se bazează pe un sondaj de atitudine care cuprinde 10 itemi și a fost aplicat pe un eșantion de 30 de persoane la nivelul Municipiului București. De asemenea, pentru dovedirea ipotezei, pe lângă sondajul de atitudine, a mai fost folosit un sondaj de opinie, Ipoteza generală constă în a vedea dacă atitudinea față de politicieni influențează comportamentul politic. În cadrul acestei ipoteze identificăm două variabile, și anume: variabila independentă( care demonstrează) reprezentată de atitudine și variabila dependentă(care trebuie demonstrată) reprezentată de comportamentul politic.

Mai înainte de toate trebuie identificată atitudinea. Poate fi formulată o primă ipoteză, potrivit căreia percepția românilor asupra trăsăturilor de caracter ale politicienilor determină atitudinea lor față de aceștia. Aici avem ca variabilă dependentă-atitudinea și ca variabilă independentă-trăsăturile de caracter ale politicienilor.Aici putem avea mai multe variabile independente, dar mă voi axa asupra a trei variabile independente, și anume variabila 1-cinstea, variabila2-responsabilitatea, variabila 3-competența.

După aflarea acestor rezultate va realizat un sondaj de opinie pentru a vedea comportamentul politic al românilor. Va fi corelată atitudinea cu comportamentul politic al românilor pentru a vedea dacă există vreo legătură între cele două.

Astfel că, scopul proiectului este de a vedea care este atitudinea românilor față de politicieni și de asemnea, de a vedea dacă există vreo legătură între atitudinea politică a românilor față de politicieni și comportamentul lor politic.

Rezultatele așteptate sunt reprezentate de dovedirea ipotezei. Însă este important de specificat, că în lipsa unei analize empirice aceasta nu va putea fi dovedită.

CAPITOLUL I-DESCRIEREA TEORETICĂ A METODEI DE CERCETARE EMIPIRICĂ UTILIZATĂ ÎN PROIECT

Metoda de cercetare empirică utilizată în proiect este sondajul de atitudine, care are la bază scala likert pentru măsurarea datelor. De asemenea, pentru interpretarea datelor mă voi axa pe folosirea corelației.

IMPORTANȚA STUDIERII ATITUDINILOR

,,Atitudinile par să intre în vizorul cercetării psihologice tocmai pentru posibilitatea de a fi abordate cantitativ, adică de a fi formalizate, măsurate, evaluate, prognozate” ne spune Camelia Florela Voinea în lucrarea ,, Atitudini politice: în căutarea măsurii”.