Analiza descriptiva pivind distributia judetelor Romaniei pe macroregiuni dupa personalul didactic feminin din invatamantul liceal, in anul 2014

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Analiza descriptiva pivind distributia judetelor Romaniei pe macroregiuni dupa personalul didactic feminin din invatamantul liceal, in anul 2014.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier docx de 33 de pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 5 puncte.

Domeniu: Statistica

Extras din document

1. Introducere

Scopul statisiticii este de a cunoaște fenomenele de masă caracterizate prin variabilitate. Statistica descriptivă nu trece de limitele colectivității și descrie ceea ce înregistrează, iar statistica inferențială observă o parte reprezentativă din colectivitățile totale și prin procedee de inferență statistică rezultatele obținute sunt extinse la nivelul întregii populații.

Populația statistică reprezintă o mulțime de elemente legate între ele printr-o trăsătură comună, iar pentru a fi bine definite trebuie să aibă precizată omogenitatea elementelor componente din punct de vedere calitativ, de timp și de spațiu. Populația statistică pe baza căreia se realizează prezentul proiect este personalul didactic feminin din învățământul liceal, în anul 2014 la nivelul județeelor României

Principalul obiectiv urmărit prin intermediul acestui proiect este redarea anumitor informații privind personalul didactic feminin din învățământul liceal, în anul 2014, cu scopul evidențierii legăturilor statistice între variabile , acestea din urmă reprezentând însușiri, trăsături esențiale purtate de unitățile statistice ale unei colectivități.

Personalul didactic - reprezintă persoanele fizice care sunt angajate în sistemul de învățămaânt și predau în cadrul procesului educațional și de instruire (cu normă întreagă și cu normă parțială). Fiecare cadru didactic se înregistrează o singură dată, numai la unitatea școlară la care are funcția de bază (are cartea de muncă) sau predă numărul cel mai mare de ore didactice.

2. Alegerea variabilelor statistice

2.1. Alegerea variabilelor statistice

În cadrul acestui proiect, vom studia județele României, la nivelul macroregiunilor după personalul didactic feminin din invatamantul liceal, în anul 2014.

Datele au fost preluate de pe site-ul Institutului Național de Statistică, baza de date TEMPO-Online și prelucrarea a fost realizată cu ajutorul programului Microsoft Excel. În cadrul aceestui proiect se urmărește analiza univariată și bivariată, atât a variabilei cantitative cât și a celei calitative prin sistematizarea lor în formă grafică și tabelară, cât și estimarea prin intervalul de încredere a cadrelor didactice la nivelul judetelor României, pe baza prelucrării datelor la nivelul unui eșantion format din 10 unități. Ultima etapă din cadrul acestui proiect este reprezentată de testarea ipotezelor asupra unui eșantion.

2.2. Analiza statistică univariată a variabilelor statistice

2.2.1. Analiza statistică univariată a variabilei cantitative

În acest subcapitol se urmărește analiza statistică descriptivă a distribuției județelor României pe macroregiuni, după personalul didactic, in anul 2014. Pentru această distribuției variabila personalul didactic este o variabilă cantitativă.

Tabelul nr.1 Distribuția județelor României pe macroregiuni după persoanalul didactic, in anul 2014.

Fisiere in arhiva (1):

  • Analiza descriptiva pivind distributia judetelor Romaniei pe macroregiuni dupa personalul didactic feminin din invatamantul liceal, in anul 2014.docx

Bibliografie

- Jaba, E., Statistica, ed. a 3-a, Ed. Economică, București, 2002
- Institutul National de Statistica.