Analiza descriptiva pivind distributia judetelor Romaniei pe macroregiuni dupa rata fertilitatii din mediul urban, in anul 2015

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Analiza descriptiva pivind distributia judetelor Romaniei pe macroregiuni dupa rata fertilitatii din mediul urban, in anul 2015.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier docx de 30 de pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 5 puncte.

Domeniu: Statistica

Extras din document

1. Introducere

Statistica este o știință care, folosind calculul probabilităților, studiază fenomenele și procesele de tip colectiv (din societate, natură etc.) din punct de vedere cantitativ în scopul descrierii acestora și al descoperirii legilor care guvernează manifestarea lor.

Statistica se ocupă de obținerea de informații relevante din datele disponibile într-un volum suficient de mare. Informațiile pot fi folosite pentru a înțelege datele disponibile (statistică descriptivă) sau pentru a descoperi noi informații despre evenimente și relațiile dintre ele (statistică inferențială).

Principalul obiectiv rata fertilitatii din mediul urban, din anii 2009-2015, respectiv din anul 2015, cu scopul evidențierii legăturilor statistice între variabile , acestea din urmă reprezentând însușiri, trăsături esențiale purtate de unitățile statistice ale unei colectivități.

Scopul acestei lucrări este de a realiza o cercetare asupra ratei fertilitatii din mediul urban din fiecare județ.

Rata generala de fertilitate reprezinta numarul nascutilor vii dintr-un an raportat la populatia feminina de 15 - 49 ani de la 1 iulie din statistica curenta a anului respectiv si se exprima in numarul de nascuti-vii la 1000 femei de varsta fertila (15 - 49 ani).

Se calculeaza pentru intreg contigentul fertil, cat si pentru grupe cincinale de varsta.

2. Alegerea variabilelor statistice

2.1. Alegerea variabilelor statistice

În cadrul acestui proiect, vom studia județele României, la nivelul macroregiunilor după rata ferilitatii din mediul urban, în anul 2015.

Datele au fost preluate de pe site-ul Institutului Național de Statistică, baza de date TEMPO-Online și sistematizarea lor sub formă tabelară și grafică prin analiza univariată și bivariate, atât a variabilei cantitative cât și a celei calitative va fi realizată cu ajutorul programului Microsoft Excel 2010. Următoarea etapă constă în estimarea prin interval de încredere a mediei și a propoerției, apoi vom realiza testarea ipotezelor atâat asupra unui eșantion, cât și asupra a două eșantioane independente și deasemenea asupra a trei și mai multe. O ultimă etapă în cadrul acestui proiect constă în analiza unei serii de timp, respectin anii 2009-2015 prin calcularea indicilor absoluți, relativi și medii.

2.2. Analiza statistică univariată a variabilelor statistice

2.2.1. Analiza statistică univariată a variabilei cantitative

În acest subcapitol se urmărește analiza statistică descriptivă a distribuției județelor României pe macroregiuni, după rata fertilitati , in anul 2015

Tabelul nr.1 Distribuția județelor României pe macroregiuni după rata fertilitatii, in anul 2015

Fisiere in arhiva (1):

  • Analiza descriptiva pivind distributia judetelor Romaniei pe macroregiuni dupa rata fertilitatii din mediul urban, in anul 2015.docx

Bibliografie

- Jaba, E., Statistica, ed. a 3-a, Ed. Economică, București, 2002
- Institutul National de Statistica.