Analiza univariata si bivariata

Imagine preview
(8/10)

Acest proiect trateaza Analiza univariata si bivariata.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier docx de 30 de pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 5 puncte.

Domeniu: Statistica

Extras din document

a) REZUMAT CERCETARE

Întrucât România cunoaște o perioadă intensă de transformare socială și economică, alături de numărul redus de studii pe această temă, considerăm oportună abordarea acestui subiect. Din punct de vedere al științei marketingului, studierea surselor de venit ale studenților aduce la suprafață anumite răspunsuri cu privire la opțiunile de administrare a veniturilor, ce își doresc aceștia, de ce și în ce măsură sunt sau nu mulțumiți de statutul lor actual.

Odată cu evoluția societății, tinerii din ziua de azi, dispun de mai mulți sau mai puțini bani, de mai puțină responsabilitate socială și de mai puțină supraveghere decât cei din generațiile trecute. Tinerii caută să beneficieze de cât mai mulți bani și cât mai mult timp liber fără sa dea importanță timpului ce revine acțiunilor de câșigare a existenței sau timpului pentru instruire.

Această cercetare studiază atât modul în care tinerii, în special studenții își administrează veniturile, cât și sursa acestora. Pentru aceasta am analizat variabile precum modalitățile preferate de petrecere a timpului liber, pasiunile preferate, modalitatea de alocare a bugetului personal și componența bugetului. De asemenea, am studiat și legătura dintre sexul respondenților și variabile precum modalitatea de a utiliza 100.000 euro și obiectivele studenților ulterior absolvirii studiilor de licență.

Conluziile la care am ajuns în urma acestei cercetari sunt acelea că majoritatea studenților sunt sprijiniți financiar de părinți, foarte puțini au burse ce provin de la facultate sau beneficiază de câștiguri ocazionale.

Respondenții consideră că în general, cei care economisesc cel mai mult sunt pensionarii, persoanele cu salarii mari, astfel putem deduce faptul că aceștia sunt conștienți că părinții lor fac parte din această categorie fiind principalul lor sprijin financiar.

Studenții tind să își petreacă timpul liber prin realizarea unor activități care de multe ori necesită și resurse finanaciare și mai ales tind să aloce destul de multe ore săptămânal unor astfel de activități de recreere sau pasiuni, hobby-uri.

În urma cercetării recomandăm implicarea instituțiilor în educarea și responsabilizarea tinerilor studenți cu privire la pregătirea lor profesională și la modalitățile de câștig și administrare a veniturilor. În raport cu modul în care își câștigă veniturile, facultatea ar trebui să îi ajute prin implicarea acestora în activități ce pot implica câștiguri ocazionale și să crească competitivitatea pentru a-i determina să își utilizeze o parte din timpul liber în activități aferente cursurilor și realizarea unor prezentări în facultate prin care tinerii să învețe cum să îți organizeze eficient timpul pentru a-și putea întreține atât pasiunile, cât și să reușească să întreprindă activități care să îi facă mai puțin dependenți de părinți.

Scopul cercetării a fost reprezentat de studierea surselor de venit ale studenților, modul în care aceștia își cheltuiesc banii și principalele modalități prin care intenționează să-și câștige existența după terminarea studiilor de licență.

Cercetarea a fost realizată în perioada semestrului 2 al acestui an universitar, anul școlar 2014 – 2015. Respondenții sunt în totalitate studenți ai Academiei de Studii Economice din Bucuresti, Facultatea de Marketing. Unitatea de observare este si unitatea de sondaj si anume studentul Academiei de Studii Economice din București.

b) PREZENTARE VARIABILE SELECTATE, OBIECTIVUL/OBIECTIVELE PROPUSE, IPOTEZELE FORMULATE

I. Prezentarea variabilelor cercetate

 Univariate

Întrebarea 1: Care este modalitatea preferată de petrecere a timpului liber? – determinarea modalității în care respondenții își petrec timpul liber.

Întrebarea 2: Care sunt pasiunile dumneavoastră? – determinarea pasiunilor principale ale respondenților.

Întrebarea 3.0: Cate ore alocați în medie pe săptămână pentru serviciu/muncă - determinarea timpului săptămânal alocat de către respondenți pentru serviciu/muncă.

Întrebarea 6: În ce măsură considerați adevărate următoarele afirmații despre economii și investiții? – determinarea ponderii celor care preferă să investească și a celor care preferă să economisească.

Întrebarea 8: Din fiecare pereche de mai jos alegeți direcția prioritară în alocarea bugetului personal. 8.8 Economii – Distracții. Identificarea direcției prioritare în alocarea bugetului personal.

Întrebarea 9: Pe o scală de la 1 (foarte puțin) la 10 (foarte mult) cât considerați că influențează următoarele elemente realizarea de economii? 9.3 Primirea unei moșteniri - determinarea principalelor modălități în realizarea de economii de către respondenți.

Întrebarea 10: Care din următoarele categorii de persoane considerați că obișnuiesc să economisească? – identificarea de către respondenți a persoanelor care economisesc cel mai mult.

Întrebarea 11: Dacă la un moment dat intrați în posesia unei sume de 100.000 Euro ce veți face cu aceasta? – identificarea opțiunii respondenților de a cheltui câștigul.

Întrebarea 12: Din punctul dumneavoastră de vedere în ce măsură considerați că următoarele elemente influențează favorabil nivelul venitului unei persoane? – identificarea elementului care influențează nivelul venitului unei persoane.

Întrebarea 15: Bugetul dumneavoastră este compus din – identificarea componentei bugetului respondentului.

Fisiere in arhiva (1):

  • Analiza univariata si bivariata.docx