Metode moderne de previziune si simulare in marketing

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Metode moderne de previziune si simulare in marketing.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier docx de 16 pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Dinu Patricia

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Statistica

Extras din document

Societatea democratică modernă nu poate funcţiona eficient şi riguros fără o bază solidă de date statistice relevante, fiabile, la care să se poată avea acces facil şi comod.Reprezentînd un „bun public”, în societatea contemporană, informaţia statistică oficială are menirea de a servi întreaga societate, în condiţii de maximă transparenţă, imparţialitate şi egalitate pentru toate grupurile ţintă de cunoaştere.

O condiţie esenţială a edificării, funcţionării şi dezvoltării unei societăţi moderne, bazate pe cunoaştere, constituie gradul înalt de informare a comunităţii despre situaţia economică, socială, demografică şi a mediului.

Ritmul tot mai alert al schimbărilor caracteristice epocii contemporane reclamă anticiparea acestora pe perioade cât mai îndelungate. Cercetarea viitorului devine astfel o preocupare permanentă atât a unor persoane şi specialişti cât şi a unor organisme şi instituţii naţionale şi internaţionale.

În altă ordine de idei, cunoaşterea relativă a viitorului, reprezintă şi o modalitate cu care societatea încearcă să se pregătească pentru a înfrunta neprevăzutul. În acest sens omenirea, atrasă de ritmul de viaţă tot mai rapid, trebuie să-şi intensifice capacităţile de previziune deja existente, iar în unele cazuri să găsească în sine capacităţi noi.

Rolul major al previziunii este acela de a reduce riscul în procesul decizional.La nivel guvernamental sau interguvernamental procesul decizional implicăîn primul rând adoptarea unor politici pe termen lung care se concretiză înmăsuri economice şi legislative de natură sa încurajeze sau să descurajeze anumiteactivităţi, să creeze mediul adecvat desfăşurării activităţii economice şi arelaţiilor internaţionale dintre ţări.

Pentru ca rezultatele să fie cele aşteptate toate aceste decizii se bazează pe previziunea unor indicatori specifici domeniului vizat.

TEMA DE CASĂ 1- Analiza regresiei

A) Regresia Simpla

Pentru prima temă am ales să analizez turismul din România, s-a realizat o corelatie intre capacitatea de cazare si numarul nopti petrecute in unitatile de cazare unde s-a ales ca variabila independenta nr unitatilor de cazare si numarul noptilor in unitatile de cazare ca si variabila dependeta.

Din graficul de mai sus se poate observa ca valorile analizate se azeaza oarecum pe o dreapta, de unde putem sa tragem concluzia ca intre cele doua variabile luate in analiza exista o corelatie puternica.

Intre aceste doua variabile s-a realizat si o regresie pentru identificarea valorilor extreme , obtinandu –se o valoare P value 7.6821.

Fisiere in arhiva (1):

  • Metode moderne de previziune si simulare in marketing.docx

Alte informatii

UNIVERSITATEA “TRANSILVANIA” DIN BRAŞOV FACULTATEA DE ṢTIINŢE ECONOMICE SI ADMINISTRAREA AFACERILOR Programul de studii:Politici si Strategii de Marketing