Practica la Bazele Statisticii

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Practica la Bazele Statisticii.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier docx de 18 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 6 puncte.

Domeniu: Statistica

Cuprins

Obiectivul proiectului 3
Crearea bazei de date 4
Descrierea statistică a variabilelor 4
Inferența statistică 6
Analiza statistică a legăturilor dintre variabile 8
Concluzii 10

Extras din document

Introducere

În ultimul timp orașele au început să fie împînzite cu farmacii. Ceea ce se vede cu ochiul liber este confirmat și de statisticile anuale care arată o creștere cu 10% a numărului de farmacii din România. Obiectivul acestui proiect constă în studierea numarului de farmacii si Laboratoare medicale grupate pe macroregiuni și județe din anul 2007-2008. Studiul constă în preluarea datelor din anuarul statistic și sistematizarea lor sub forma tabelară și grafică. Al doilea pas este descrierea distribuției prin calcularea indicatorilor tendinței centrale, ai dispersiei și ai formei în vederea determinării gradului de omogenitate al populației studiate. Ultima etapă constă în analiza de corelație și regresie a variabilelor. La finalul studiului vom fi capabili să tragem concluzii asupra distribuției cu referire la gradul de omogenitate și de dispersie, forma acesteia în comparație cu o distribuție normală și în măsura în care valorile calculate la nivel de eșantion se verifică cu cele extrase la nivelul unui eșantion extras aleator.

Obiectivul Proiectului:

Determinarea legăturii între 2 variabile categoriale, în cazul dat Regiuni si numarul de farmacii din fiecare regiune. Clasificarea se efectuează în funcție de nivelul mediu de farmacii.

Determinarea unei legături între variabilele numerice: totalul laboratoarelor medicale grupate dupa regiune cu toate operațiile specifice statisticii descriptive folosind programul statistic Excell pentru introducerea datelor și calculele de rigoare.

Crearea bazei de date

Pentru acest studiu am extras din anuarul statistic datele referitoare la Unitățile sanitare, pe regiuni, in anul 2007 si anume laboratoarele medicale si farmaciile și punctele farmaceutice repartizate pe judete.

Judet Farmacii laboratoare medicale nivelul mediu al farmaciilor

1 Bihor 197 70 peste medie

2 Bistrita 104 15 sub medie

3 Maramures 126 25 sub medie

4 Satu Mare 116 39 sub medie

5 Alba 149 45 peste medie

6 Brasov 191 29 peste medie

7 Harghita 109 42 sub medie

8 Mures 198 85 peste medie

9 Sibiu 123 31 sub medie

10 Bacau 156 51 peste medie

11 Botosani 106 48 sub medie

12 Neamt 81 39 sub medie

13 Vaslui 98 59 sub medie

14 Buzau 137 32 sub medie

Sub medie 62%

Peste medie 38%

Valoarea dominantă: În urma aflării mediei numărului de farmacii în regiune, care este egală cu 137.5 și a cercetării datelor putem face concluzia că în majoritatea județelor studiate numărul farmaciilor este sub mediu.

Fisiere in arhiva (1):

  • Practica la Bazele Statisticii.docx